Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Jak robię muchę pływającą to zwracam uwagę szczególnie na to jak wygląda od dołu,góra jest dla wędkarza żeby ją dobrze było widać.Imitacja Konika Polnego dlatego że ten owad występuje przez długi okres czasu i brania są i w środku dnia,nie trzeba czekać na rójki itp.

Przed chwilą jeszcze rozmawiałem z Tomym nad wodą. Wracam, włączam jerkbaita a tam już wklejone 10 nowych raptorów! Wariat

Tak no było miło,szkoda tylko że pękaty wlokący Bolka do auta nam humory skopał skąd był to wiadomo,to już nawet miejscowi krzywo na to patrzą i z tego co wiem rzucili rękawice chłopakom z tego rejonu a szkoda bo kilku spoko gości znam z tych okolic.Depesz Twoje ulubione 6 i 7mki są w toku :D

post-1204-1348915761,5929_thumb.jpg

post-1204-1348915761,7861_thumb.jpg

post-1204-1348915761,8754_thumb.jpg

10-tka jest idealna do wolniejszego łowienia w toni, w opadzie niezłe lusterko. 7-ka L.C ma świetną pracę, do powierzchniowego łowienia bajka...Jeden i drugi w wodzie idealnie odwzorowuje kształt i ubarwienie uklejki - Tomy, GoodJob!!!

Tomy - śliczne to woblery. Przyznam że czekam na jakiś model głowatkowy - ok 18cm - myślisz ze dałbyś radę coś takiego stworzyć?

Może jako drugie zastosowanie być nocnym, do zadań specjalnych, na letnią Wisłę.

moze mnie tomek na odstrzeli za wyjawianie takich rzeczy ale... takie coś jest juz na etapie produkcji :D

A miała być niespodzianka :lol: No miałem nie robić ale w sumie co mi szkodzi,akcja wyszła wężowa,wobki są pływające schodzą na 0,5m może przy większym uciągu i więcej.Drewno lipowe twarda odmiana,stelaż wkręty po 7cm które wytrzymały już parę wąsatych 120-160cm więc nie wierzę w to że Głowatka temu zrobi krzywdę.Rozmiarowo takie raczej średniaki 12-13cm.Niebawem malowanie przedstawię będzie to imitacja pstrąga i lipienia co można zauważyć już po samym korpusie.

post-1204-1348915771,9014_thumb.jpg

post-1204-1348915772,0421_thumb.jpg