guciolucky Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Jeżeli będzie dobrze pracował podczas prowadzenia z prądem to muszę go koniecznie mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Jeżeli będzie dobrze pracował podczas prowadzenia z prądem to muszę go koniecznie mieć To już pisz zamówienie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 No i po testach Bolenie nie przeszkadzały niestety czepiły się za to małe sandacze.Bardzo stabilny w nurcie,praca z prądem i pod prąd wyczuwalna na kiju.Lotność no nie jest to long cast ale da się wytrzymać te 50-70metrów leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 PSTRĄG głowatkowy w toku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Laik jestem ale zdaje się, że kleniowy design jest równie dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 No będzie też Kleń i Lipas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Tomy - nie wiem czy wkręty to dobry pomysłKilka razy oglądałem woblery przemielone przez ryby, na głowatkę chyba bym się z takim wobkiem bał wybrać. Sum to jednak bardzo pasywna ryba, nie ma też chyba aż takiego nacisku paszczy?Wiadomo, jak 70 siądzie to wyjedzie, ale jak się niebiosa zlitują i będzie miała ponad metr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Raptora 7cm L.C oprócz rap, polubiły również szczupaki... mój dziś skończył swój żywot w paszczy jakiejś bestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Patryk z Raptorami to juz tak jest Kochają je nie tylko rapiszony.Ja w tym roku miałem juz ze cztery obcinki. Najgorsze to ze ucinaja je szczupaki i to wcale nie te najwieksze <_< Normalnie masakra a Tommy gwarantuje ze to mega skuteczna broń na rapiszony i nie tylko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Na raptory mialem juz szczupaczki i sandacze , nawet na najmniejsza sieczke zaliczylem szczupaczka okolo 60-65 cm . Dlugi i bardzo cienki esox patrolowal naplyw i przemial rozbitej od brzegu glowki z niezlym uciagiem. Bylem bardzo zdziwiony kiedy ladowal w podbieraku ale to potwierdza, ze wszystko moze sie trafic. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Ścinki to rzecz normalna, najczęściej zdarzają mi sie przy wolniejszym i głębszym rapowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Tomy - nie wiem czy wkręty to dobry pomysłKilka razy oglądałem woblery przemielone przez ryby, na głowatkę chyba bym się z takim wobkiem bał wybrać. Sum to jednak bardzo pasywna ryba, nie ma też chyba aż takiego nacisku paszczy?Wiadomo, jak 70 siądzie to wyjedzie, ale jak się niebiosa zlitują i będzie miała ponad metr?Nie uwierzę w to.To zależy jak kto i jakie daje te wkręty.Moje maja ok 7-8cm i montowane są na takim kleju ze jak sobie go dotkniesz to tylko chirurg.Kapniesz na spodnie-wypali dziurę,bardzo mocno wnika w drewno i utwardza je na beton.Po za tym cała konstrukcja jest moczona przez 12godzin w mieszance,która dopełnia dzieła i sam korpus po tym zabiegu to ciężko w imadle zgnieść.No może młotem jak by się przyłożył to rozpierdzieli ale bez przesady.Wszystko jednak mogą pokazać tylko testy.Mam w planie tam do was dojechać ale raczej będę wcześniej i na koniec albo później i na początek.Myślę sobie tam spędzić z tydzień i potestować parę wzorków,wtedy wyciągnę jakieś wnioski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Tomy robisz wyśmienite wobki. Nie można im nic zarzucić, także i mocowania są zapewne bardzo wytrzymałe. Ale uwierz na słowo, widziałem co głowatka potrafi zrobić z wobkiem. Koledze został praktycznie sam stelaż. Tą rybę można porównać do okonia nilowego, ma potworne walniecie i uścisk. Nawet na sumy nie robi się tak mocarnych wobków jak na głowacice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 No to w takim razie nie będzie wobków spod mojej ręki na głowatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Jeślibyś zrobił klenia głowatkowego i w dodatku o jednego więcej to bardzo będę się po niego uśmiechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Nie poddawaj się tak szybko. Rób, a co z tego wyjdzie, zobaczymy. Z góry nie ma co wyrokować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 To się poświęć i zrób samemu sobie na zlot(ew dla kolegów) . Na stelażu 1,2mm a końce skręć 0,7-0,8mm jak ktoś Ci powie, że to puści to trzeba zacząć haftować. Ja bym tak zrobił, ale ja to ja. Myślę, że taka konstrukcja wytrzymałaby wszystko na tym świecie łącznie z Marlinami a większych ryb nie robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 To się poświęć i zrób samemu sobie na zlot(ew dla kolegów) . Na stelażu 1,2mm a końce skręć 0,7-0,8mm jak ktoś Ci powie, że to puści to trzeba zacząć haftować. Ja bym tak zrobił, ale ja to ja. Myślę, że taka konstrukcja wytrzymałaby wszystko na tym świecie łącznie z Marlinami a większych ryb nie robią Jak taki cwany jesteś to zrób, ja się w produkcje wobków nie bawię. Po wypowiedzi widzę, że jesteś ekspertem, pokaz więc jak się to robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 LIPION Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Tomku jakiej wagi będą te wobki na głowatkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Ten powyżej to dość mały wobek 11cm waga 16g Floater więc można go też wpuścić pod krzaki itp.Schodzi na 0,5m.Na konkretnego pstrąga też powinien podziałać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Raptor10 20gram na ukończeniu przed wklejeniem sterów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 To się poświęć i zrób samemu sobie na zlot(ew dla kolegów) . Na stelażu 1,2mm a końce skręć 0,7-0,8mm jak ktoś Ci powie, że to puści to trzeba zacząć haftować. Ja bym tak zrobił, ale ja to ja. Myślę, że taka konstrukcja wytrzymałaby wszystko na tym świecie łącznie z Marlinami a większych ryb nie robią Jak taki cwany jesteś to zrób, ja się w produkcje wobków nie bawię. Po wypowiedzi widzę, że jesteś ekspertem, pokaz więc jak się to robi A czy ja pisałem do Ciebie? Nie znam Cię i nie wiem co Ty robisz a czego nie. Pisałem do Tomyego. On moją wypowiedź puścił bokiem i dobrze mi z tym. Natomiast nie podoba mi się, że mnie tytułujesz cwaniakiem. To ty zacząłeś kwestionować wkręty więc chyba jesteś ekspertem. Ja tylko napisałem jak można to zrobić, żeby takiego eksperta jak Ty usatysfakcjonować. A cwaniakowanie sobie odpuść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Uważaj bo Ci coś pęknie, tak się napinasz. Na drugi raz kieruj wypowiedz do konkretnej osoby i nie będzie problemu... Widziałem co potrafi głowatka zrobić z wobkiem, stąd moje przypuszczenia ze wkręt może nie dać rady, ta ryba potrafi połamać woblera. PS. Więcej melisy na uspokojenie, albo świeżego powietrza. Cwany, a cwaniaczek to dwa różne znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 TomCast Jak to kiedyś powiedział Boguś Linda: NIE CHCE MI SIĘ Z TOBĄ GADAĆ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi