Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Tomy - nie wiem czy wkręty to dobry pomysł

Kilka razy oglądałem woblery przemielone przez ryby, na głowatkę chyba bym się z takim wobkiem bał wybrać. Sum to jednak bardzo pasywna ryba, nie ma też chyba aż takiego nacisku paszczy?

Wiadomo, jak 70 siądzie to wyjedzie, ale jak się niebiosa zlitują i będzie miała ponad metr?

Patryk z Raptorami to juz tak jest :D Kochają je nie tylko rapiszony.Ja w tym roku miałem juz ze cztery obcinki. Najgorsze to ze ucinaja je szczupaki i to wcale nie te najwieksze :lol: <_< Normalnie masakra a Tommy gwarantuje ze to mega skuteczna broń na rapiszony i nie tylko... :lol:

Na raptory mialem juz szczupaczki i sandacze , nawet na najmniejsza sieczke zaliczylem szczupaczka okolo 60-65 cm . Dlugi i bardzo cienki esox patrolowal naplyw i przemial rozbitej od brzegu glowki z niezlym uciagiem. Bylem bardzo zdziwiony kiedy ladowal w podbieraku ale to potwierdza, ze wszystko moze sie trafic. :unsure: pozdrawiam.

Tomy - nie wiem czy wkręty to dobry pomysł

Kilka razy oglądałem woblery przemielone przez ryby, na głowatkę chyba bym się z takim wobkiem bał wybrać. Sum to jednak bardzo pasywna ryba, nie ma też chyba aż takiego nacisku paszczy?

Wiadomo, jak 70 siądzie to wyjedzie, ale jak się niebiosa zlitują i będzie miała ponad metr?

Nie uwierzę w to.To zależy jak kto i jakie daje te wkręty.Moje maja ok 7-8cm i montowane są na takim kleju ze jak sobie go dotkniesz to tylko chirurg.Kapniesz na spodnie-wypali dziurę,bardzo mocno wnika w drewno i utwardza je na beton.Po za tym cała konstrukcja jest moczona przez 12godzin w mieszance,która dopełnia dzieła i sam korpus po tym zabiegu to ciężko w imadle zgnieść.No może młotem jak by się przyłożył to rozpierdzieli ale bez przesady.Wszystko jednak mogą pokazać tylko testy.Mam w planie tam do was dojechać ale raczej będę wcześniej i na koniec albo później i na początek.Myślę sobie tam spędzić z tydzień i potestować parę wzorków,wtedy wyciągnę jakieś wnioski.

Tomy robisz wyśmienite wobki. Nie można im nic zarzucić, także i mocowania są zapewne bardzo wytrzymałe. Ale uwierz na słowo, widziałem co głowatka potrafi zrobić z wobkiem. Koledze został praktycznie sam stelaż. Tą rybę można porównać do okonia nilowego, ma potworne walniecie i uścisk. Nawet na sumy nie robi się tak mocarnych wobków jak na głowacice :D

To się poświęć i zrób samemu sobie na zlot(ew dla kolegów) ;) . Na stelażu 1,2mm a końce skręć 0,7-0,8mm jak ktoś Ci powie, że to puści to trzeba zacząć haftować. Ja bym tak zrobił, ale ja to ja. Myślę, że taka konstrukcja wytrzymałaby wszystko na tym świecie łącznie z Marlinami a większych ryb nie robią ;)

To się poświęć i zrób samemu sobie na zlot(ew dla kolegów) ;) . Na stelażu 1,2mm a końce skręć 0,7-0,8mm jak ktoś Ci powie, że to puści to trzeba zacząć haftować. Ja bym tak zrobił, ale ja to ja. Myślę, że taka konstrukcja wytrzymałaby wszystko na tym świecie łącznie z Marlinami a większych ryb nie robią ;)

Jak taki cwany jesteś to zrób, ja się w produkcje wobków nie bawię. Po wypowiedzi widzę, że jesteś ekspertem, pokaz więc jak się to robi B)

Jak taki cwany jesteś to zrób, ja się w produkcje wobków nie bawię. Po wypowiedzi widzę, że jesteś ekspertem, pokaz więc jak się to robi B)

A czy ja pisałem do Ciebie? Nie znam Cię i nie wiem co Ty robisz a czego nie. Pisałem do Tomyego. On moją wypowiedź puścił bokiem i dobrze mi z tym. Natomiast nie podoba mi się, że mnie tytułujesz cwaniakiem. To ty zacząłeś kwestionować wkręty więc chyba jesteś ekspertem. Ja tylko napisałem jak można to zrobić, żeby takiego eksperta jak Ty usatysfakcjonować. A cwaniakowanie sobie odpuść.

Uważaj bo Ci coś pęknie, tak się napinasz. Na drugi raz kieruj wypowiedz do konkretnej osoby i nie będzie problemu... Widziałem co potrafi głowatka zrobić z wobkiem, stąd moje przypuszczenia ze wkręt może nie dać rady, ta ryba potrafi połamać woblera.

PS. Więcej melisy na uspokojenie, albo świeżego powietrza. Cwany, a cwaniaczek to dwa różne znaczenia :D