Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Po raz kolejny muszę odpowiedzieć w temacie którego już nie chciałem poruszać . Panowie dajcie spokój z tymi wkrętami czy stelażami . Czy metrowa głowa czy lokomotywa zapięta na pomorskich rzekach nie rozwali dobrze zmontowanego woba . Głowa to nie barrakuda która ma zębiska jak krokodyl . Widziałem jak barrakuda rozpłatała woblerka Salmo takiego troszkę dłuższego ale on był z piany . Zatem szanowni eksperci nie lansujcie się na tym forum i nie wmawiajcie innym , że głowa zmiażdży 2 cm klocek drewna bo zaraz się rozpłaczę . To co piszecie jest śmieszne , czy głowa to rodwailer ? Dajcie sobie siana , nie tacy mistrzowie jak my już od dawna stosują wkręty i jakoś ludzie cenią ich przynęty . Jakoś się nie rozpadają . Chłopcy powiem tak , zacznijcie myśleć głową . :unsure: Sorki za te słowa ale już nie mogę czytać tych czysto teoretycznych wymysłów .

Aby dowiedzieć się czy wobler wytrzyma, można zrobić prosty test. Rzucić wabik (bez kotwic) mojej suni, jak wobek wytrzyma to głowatka może mu nafikać :lol: Fifi już czeka...

http://images3.fotosik.pl/96/b686e23f9faa6162med.jpg

A jak już ktoś chce iść na całość to można i na nilowcach testować

:lol:

http://images40.fotosik.pl/585/342a957ffea5b60fmed.jpg

Mam Raptory od Tommy-ego i nie bał bym się rzucić psu do zabawy ale szkoda mi porysować lakier, tak ładnie się błyszczą. Jak pokazuję te wabie znajomym to pytają czy to jest z metalu? Wydaje mi się, że prędzej ryba złamie kości szczęki niż rozwali te woblery.

Jesienne Raptory 10tka 19g dostała ster 2mm

Tu wydaje mi się Tomku , że to jest właściwa decyzja . Przy tym ciężarze wobek który wchodzi w wodę jak pocisk ma takie przeciążenia na ster , że 1 mm poliwęglan pryska niezależnie od stosowanego kleju . Sam już zrezygnowałem z jedynki poliwęglanu na rzecz 1,5 mm . Pozdrawiam .

Jak zwykle perfekcyjna robota :huh: , palca dałbym sobie uciąć żeby zobaczyć jak ten skubaniec je maluje :mellow: , te refleksy i przejścia po prostu cukireczki . Tak a propos grubości sterów wiem z własnego doświadczenia ze zmiana steru na grubszy zmienia prace woblera czasami jest to tylko na jego korzyść , a czasami nie . Mi częściej pada na tę drugą :lol: ewentualność , aby tego uniknąć tam gdzie przynęta wymaga niełamliwego steru stosuje PET 1mm nie idzie tego ułamać ale jest problem z klejeniem zawsze jest jakiś haczyk :D choć znalazłem a to chytry patęcik .

Tomy jesteś mistrzem !!!

Tomku , nici z tego poliwęglanu , pracownia zwinięta . Piszę dopiero teraz bo to na drugim końcu miasta i nie miałem możliwości tam jechać . Może ktoś z forum ma możliwości a raczej dostęp do troszkę większych ilości poliwęglanu 1,5 i 2 milimetry . Oczywiście nie chodzi o allegro .