Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Dam znać.Chodzą mi po głowie też Boleniówki coś na kształt Raptora ale lżejsze pływające z akcją drgającą a przy tym smużącą powierzchnię.Swego czasu robiłem coś takiego i była to konstrukcja bardzo skuteczna.Lotność co prawda nie była zbyt duża ale ze spinem dawały radę.

Dam znać.Chodzą mi po głowie też Boleniówki coś na kształt Raptora ale lżejsze pływające z akcją drgającą a przy tym smużącą powierzchnię.Swego czasu robiłem coś takiego i była to konstrukcja bardzo skuteczna.Lotność co prawda nie była zbyt duża ale ze spinem dawały radę.

Oj to dobrze wróży,zwłaszcza to smużenie intryguje,coś o skuteczności smużenia wiemy B)

Ale tylko w tym kolorze różanki.U mnie na Bobrze jest od jakiegoś czasu masa tej ślicznej rybki i kleniozaury oraz okonie potrafią być wypchane nimi :D

Tą Różanką to mi dałeś do myślenia :D .Rybka ze względu na piękne barwy i przez to że jest bazą pokarmową w niektórych miejscach będzie miała kopie w lipie spod mojej ręki :D

Parametry konstrukcji:

Długość ok 4cm

Waga 7gram

Praca Ostra,myślę że słusznej wielkości Jaź i średni Klops bez problemu dmuchnie taką rybkę.Lotność bardzo dobra.

post-1204-1348916494,7536_thumb.jpg

post-1204-1348916494,9048_thumb.jpg

post-1204-1348916495,051_thumb.jpg

post-1204-1348916495,303_thumb.jpg

post-1204-1348916495,3679_thumb.jpg

W jednym z moich łowisk różanki występują w dużych ilościach, często widziałem ataki okoni i niewielkich szczupaków na te rybki. Miałem nawet kiedyś wobler jaxona 7cm, którego ubarwienie i kształt bardzo przypominały różankę. Jesienią był bardzo skuteczny na okonie, w tym sztuki ponad 30 cm.

Dobry wybór :D