kilerpulawy Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 hmm te turbinki bardzo ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Czytałem kilka razy, że takim dewon-em można również bolki łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Można ale te są floatery pięknie buzują na powierzchni,do złudzenia przypominają owada który chce się poderwać a nie może .Na Bolenie powstanie Ukleja ze śrubą w tyłku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Kiedyś też długo się zastanawiałem nad tym jak by można zrobić wabik ze zwężką Venturiego, taką prostą jak w końcówce rozpylającej powietrze na potrzeby filtra wewnętrznego w akwarium. Konstrukcja była by prosta, walec a w nim rura, na rurce zwężenie średnicy a przed zwężeniem otwór na wylot grzbietu i dalej kawałek wężyka do powierzchni. Woda podczas ściągania wabika płynęła by przez rurę i zaciągała wężykiem powietrze, które wylatywało by z tyłka na zewnątrz. Wabik musiał by być tylko stabilny w ten sposób żeby wężyk zawsze wystawał na powierzchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Albo jeszcze prościej: Wobler z przelotem w środku a w dupę montujemy : I będzie pierdział bąblami jak szalony, ciekawe czy bolki się na to nabiorą? Jedno jest pewne, bąble będą leciały cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Można zrobić na bazie bezsterowca.Jak będzie chwile luzu to się pomyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Można zrobić na bazie bezsterowca.Jak będzie chwile luzu to się pomyśli. Miło to słyszeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Ok.Zabieram się do malowania obrazków z rybkami.Szukam na początek fajnych zdjęć spod wody,potem już pójdzie z głowy mam nadzieję.Trzymajcie kciuki i jak ktoś ma fotki lub linki to proszę mi podać na priv.Interesują mnie ryby rodzime. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Myślałem że tylko woblery artystycznie malujesz... a tu prawdziwe malarstwo się szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Malowałem już w życiu różne rzeczy i nie tylko.Nie chcę pisać dokładnie co bo trąci z deczka horrorem WISŁA6 właśnie przyszła na świat.Rodzinka w komplecie 8,7,6cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzepetto Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Malowałem już w życiu różne rzeczy i nie tylko.Nie chcę pisać dokładnie co bo trąci z deczka horrorem Zwłoki szykowałeś do pochówku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Blisko, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Jak się woda wyklaruje to mogę spróbować jakiegoś głowacza w rzece sfocić ale nie wiem czy Cię taka mała popierdółka interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Krisu dobre i to ale pstrąg by był lepszy.Wystarczy ryba ale pod wodą,otoczenie nie ważne to już z głowy śmignę.Wisła8 z niebiewskim akcentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Malowałem już w życiu różne rzeczy i nie tylko.Nie chcę pisać dokładnie co bo trąci z deczka horrorem Zwłoki szykowałeś do pochówku? Podobne skojarzenie miałem Z przyjemnością się patrzy na te Twoje uklejki. Te oko mi wpadło w oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Wisła7 będzie wypasiona w 8mce ciut duże te oczka ale nie miałem mniejszych akurat w tym momencie choć podretuszowanie dobrze wyszło.Wisła7 1warstwa za tydzień wstawię gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 No Paniee...a ja myślałem, że już nigdy nie zamienię na nic innego starego raptorka z pierwszego malowania ..a tu jednak coś co jeszcze lepiej się prezentuje...a do tego jeszcze ta praca, o której mi pisałeś... już chyba nic lepszego nie da się zrobi..a może jednak? <_< pozdrawiam Czoper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 To jest dopiero tło pod malowanie a lepiej zawsze się da.No koniec to będzie wtedy jak malowany wobler stanie się nie odróżnienia od żywej uklei.Nowe korpusy czekają na swoją kolej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frycek Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 To jest dopiero tło pod malowanie My myślimy, że to koniec a Tomy dopiero zaczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 No Paniee...a ja myślałem, że już nigdy nie zamienię na nic innego starego raptorka z pierwszego malowania ..a tu jednak coś co jeszcze lepiej się prezentuje...a do tego jeszcze ta praca, o której mi pisałeś... już chyba nic lepszego nie da się zrobi..a może jednak? <_< pozdrawiam CzoperZawsze się da zrobić lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 To malowanie powala , gratuluje talentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 No ja absolutnie nie wątpiłem ... wiedziałem, że zaraz będzie coś nowego.. no i proszę jak na zawołanie Niezły skubaniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Ja pindole, Tomasz, co to??? Piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Uklejkę parę razy do lakieru włożyć,wielkie mi co ...z tym malowankiem do pieca dałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 To już jest wykorzystanie wodnych lakierów akrylowych,jednak do malowania łuski dalej siatka i spray,trochę tapety transparentnej malowanie pod nią,malowanie na niej,ksero itp..Właśnie wstałem i dobojuruszam.Muszę to wszystko ogarnąć tak żeby dało się to zrobić szybciej.Pokombinuje z kalkomanią a dokładnie chcę zastosować co najmniej 2 jej warstwy,efekt oddalenia za pomocą żywicy od kolegi Frycka,pod to i na to malowanie.Zobaczę jak to wyjdzie.Obrazy próbowałem ale to nie dla mnie już prędzej w kamieniu bym wyrzeźbił rybę.To co mi wyszło na papierze normalnie mnie przeraziło,nie mogłem uwierzyć w to jak poległem na miejscu.Dostałem tym tematem jak kulką w łeb.Żona jak przyszła i zobaczyła te wszystkie próby dzieła,zapytała czy ktoś był z dziećmi w odwiedziny-tragedia i bohomazy.Pozostaje przy woblerach,no może w przyszłości jeszcze dojdą wędki.Zawsze byłem pod wrażeniem Megabassa więc inspiracja pójdzie w tym temacie na pewno w tą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi