Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś też długo się zastanawiałem nad tym jak by można zrobić wabik ze zwężką Venturiego, taką prostą jak w końcówce rozpylającej powietrze na potrzeby filtra wewnętrznego w akwarium. Konstrukcja była by prosta, walec a w nim rura, na rurce zwężenie średnicy a przed zwężeniem otwór na wylot grzbietu i dalej kawałek wężyka do powierzchni. Woda podczas ściągania wabika płynęła by przez rurę i zaciągała wężykiem powietrze, które wylatywało by z tyłka na zewnątrz. Wabik musiał by być tylko stabilny w ten sposób żeby wężyk zawsze wystawał na powierzchnię.

No Paniee...a ja myślałem, że już nigdy nie zamienię na nic innego starego raptorka z pierwszego malowania ..a tu jednak coś co jeszcze lepiej się prezentuje...a do tego jeszcze ta praca, o której mi pisałeś... już chyba nic lepszego nie da się zrobi..a może jednak? <_<

pozdrawiam Czoper

No Paniee...a ja myślałem, że już nigdy nie zamienię na nic innego starego raptorka z pierwszego malowania ..a tu jednak coś co jeszcze lepiej się prezentuje...a do tego jeszcze ta praca, o której mi pisałeś... już chyba nic lepszego nie da się zrobi..a może jednak? <_<

pozdrawiam Czoper

Zawsze się da zrobić lepiej.

post-1204-1348916652,9701_thumb.jpg

post-1204-1348916653,1677_thumb.jpg

To już jest wykorzystanie wodnych lakierów akrylowych,jednak do malowania łuski dalej siatka i spray,trochę tapety transparentnej malowanie pod nią,malowanie na niej,ksero itp..Właśnie wstałem i dobojuruszam.Muszę to wszystko ogarnąć tak żeby dało się to zrobić szybciej.Pokombinuje z kalkomanią a dokładnie chcę zastosować co najmniej 2 jej warstwy,efekt oddalenia za pomocą żywicy od kolegi Frycka,pod to i na to malowanie.Zobaczę jak to wyjdzie.Obrazy próbowałem ale to nie dla mnie już prędzej w kamieniu bym wyrzeźbił rybę.To co mi wyszło na papierze normalnie mnie przeraziło,nie mogłem uwierzyć w to jak poległem na miejscu.Dostałem tym tematem jak kulką w łeb.Żona jak przyszła i zobaczyła te wszystkie próby dzieła,zapytała czy ktoś był z dziećmi w odwiedziny-tragedia i bohomazy.Pozostaje przy woblerach,no może w przyszłości jeszcze dojdą wędki.Zawsze byłem pod wrażeniem Megabassa więc inspiracja pójdzie w tym temacie na pewno w tą stronę.