Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Zdaje się, że to pies z rodziny molosów, czy jakoś tak. Bardzo ciężko wychować takiego zwierzaka i prawdopodobnie nie jest to zwierzę dla początkujących. Na właścicielu spoczywa bardzo duża odpowiedzialność, ponieważ agresję, nieufność i silną terytorialność mają we krwi. Zwierzę bardzo ładne. :D

Jakiś czas temu zakupiłem od kolegi @haja1978 3 sztuki raptorków 6 Wczoraj wróciłem do kraju i pod wieczów wybrałem się na rybki nad moje jeziorko.No i zacząłem testować przynęty które zbierałem od początku roku.Na pierwszy ogień zapodałem raptorka od Tomiego ale podczas pierwszego rzutu kotwiczka splątała się z wolframem i szybko to zwinąłem.Następny rzut był już poprawny więc opuściłem woblerka w okolice dna i zacząłem zwijać dość szybko.Ukręciłem ze 2 może 3 metry i czuje potężne uderzenie i ostry odjazd ryby.Pomyślałem że to piękny szczupak co na tej wodzie jest rzadkie ,ale po pary chwilach ryba wyszła na powierzchnie i prasnęła ogonem o wode.Wtedy zobaczyłem że to sum.Ryba robiła długie odjazdy z racji dość popuszczonego hamulca.Bałem się o kotwice.Po około 5-7minutach sum skapitulował i wyciągłem go na brzeg.Ryba była zapięta dwiema kotwicami w górną i dolną szczęke.Dwa groty na jednej z kotwic były wyprostowane.Po kilku fotkach i szybkim mierzeniu na rękach bo nie chciałem kłaść go na piachu ryba wróciła do wody.Według klasyfikacji Guzu był to sumek ale dla mnie była to ryba życia lub podobna do ryby życia.Tak więc moge powiedzieć że w sumie w pierwszym żucie na Tomiego cudo wyciągłem jak na razie życiówke.Tomi jesteś wielki :D

Radzio ten wzorek to moja odpowiedź na Twój priv.z wczoraj :mellow:

Większy i cięższy z zachowaniem pożądanej pracy.Przy okazji rozwieję tu wszelkie roszczenia co niektórych do wobków jak to określają z jajami.Robił je już w latach 70ntych Effzet,Dam i Cormoran a ja w podstawówce ze spławików.

post-1204-1348917102,0235_thumb.jpg

Tak podziwiam i podziwiam piękne te woblery :D A mam jeszcze pytanie jak sprawują się te turbinki jaziowe kilka stron wstecz, jakoś nie widać zdjęć z połowami.

Turbinki pójdą w ruch niebawem.To taka jednorazowa akcja i nie są na sprzedaż.Porozsyłam chłopakom do testów.

Raptor6 kolorek na zamówienie.

post-1204-1348917106,9119_thumb.jpg

post-1204-1348917107,1018_thumb.jpg

post-1204-1348917110,1363_thumb.jpg