superKRYSTEK1 Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Wersja robocza wygląda zaje....ie. Powalający efekt, alu + kalkomania. Jak żywa !Brawo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 ZZ'Rap lekko odchudzony przez co chętniej reaguje na podbicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Piekne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 No super!!To czekam na testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Witam jestem tu nowy na tym forum ale juz wiem ze tu zostane hehe Tomek jestem w szoku przegladłem duzo razy te 130 stron i przegladne jeszcze duzo wiecej to jest nie wiarygodne jak mozna robic takie cudeńka ,wypasione woblerki wogole pomysł z ta stronka z materiałami na woblerki to za...je...bisty motyw juz sie nie moge doczekac szukałem od dawno tak obszernego i dokładnego opisu jaki znalazłem u Ciebie jeszcze jak bys dal fotki jak obciazasz wobki to by było mega fajnie a gdzie mozna je kupic chyba nie zasne tez cos strugam ale te małe arcydziełka ro....ały mi konstrukcje dobze ktos kiedys powiedział jak ma sie talent to powinno sie nim dzielic i Ty to robisz w 100 procentach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 (edytowane) No fajnie.Na stronie będzie wszystko.Materiały w tym też kalkomanie z którymi każdy sobie poradzi.Nie trzeba ich zabezpieczać przed zanurzeniem w często stosowanym poliuretanie,są wypalone na folii która ma właściwości termokurczliwe przez co nakładanie jej jest dziecinnie proste.Co do obciążenia-na stronie będzie poglądowy schemat jego rozłożenia w woblerach boleniowych.Zastosowanie się pozwoli stworzyć woblery typowe.Zachęcam jednak do eksperymentów własnych i modyfikacji.Ktoś mi kiedyś mówił że to jest strzał w kolano.Bzdura!jak ktoś chce skopiować kupi wobka zrobi rentgena lub go rozbierze i ma wszystko jak na tacy.Pracuje z kolegą nad maszyną a dokładnie nad takim zestawem na jednym blacie-piłka gładkotnąca,frezarka,szlifierka itd.dla luremakerów hobbystów.Pozwoli to na tworzenie własnych konstrukcji w sposób bardzo precyzyjny i powtarzalny.Można by ten zestaw nazwać "arbeit macht frei" ale to chyba przegięcie choć wiele w tym prawdy.Do pracowni mały a zarazem wielki i pozytywny dodatek na biurko. Edytowane 14 Października 2012 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 O widzę Tomek, że już po porannej mszy jesteś I słowo na niedzielę było fajne!Ech,- gdyby ON nie miał poczucia chumoru dawno juz źle byśmy skończyli :lol: Z drugiej strony stołu proponuje diabełka w moherku na głowie i już każdy będzie wiedział o co chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 (edytowane) Piękne przynęty! Na pierwszy rzut oka widac, że to Twoja pasja Edytowane 14 Października 2012 przez madpaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Tomy mozna gdzie mozna Cie spotkac na rybkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Ciekaw jestem tego zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 (edytowane) Prototyp Edytowane 15 Października 2012 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 ładny robal z tego bedzie na jazie i klenie jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 (edytowane) To będą bardzo proste przynęty coś pomiędzy muchą a woblerem.Jedna warstwa lakieru i na wodę.Kolorki jak to mucha-czarny,czarny wpadający w niebieski,czarny wpadający w zielony.Wszystko metalizowane.Kudły na skrzydłach są nie do zdarcia.Skupiłem siętu na tym jak wygląda ta przynęta od spodu.Myśle że rybki będą się często mylić.Boleniówki hardcorowe też są w trakcie tworzenia.Bardzo proste malowanie itd. Edytowane 15 Października 2012 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 na własnie nie moge dojsc do tego jak je wkleiłes ja do swoich os wklejałem juz na polakierowane wobko dawałem odrobinke kropelki i przyklejałem kawałek piorek nie były idealnie prosto ale zdały egzamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Dajesz kudły w koszulke igielitową[przeciągasz szydłem].Wiercisz dziury w korpusie i wklejasz już gotowe skrzydełka.Piórka może Kleń czy Jaź zmasakrować jednym strzałem.To samo nóżki gumowe.dlatego ich nie robię.Po jakimś tam czasie odpadają.Po za tym kropelka+guma=niepowodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 gdzie mozna kupic te Twoje boleniowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 no dokładnie z tymi nożkam to fajnie wszystko wyglada ale miałem kilka wobkow z tymi nozkami i tak jak mowisz wypadały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Takie coś dla Jaśków w wersji L.C. 3cm 5-6g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Fajne te jaśkowe wobki. Z tą wagą będa lotne jak na takie maleństwa. Jak głeboko chodzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 (edytowane) Mimo wagi łatwo je poprowadzić pod powierzchnią.W sumie na jaką głębokość opuścisz na takiej idą.Oczywiśćie im bliżej łowiącego tym płycej.Lecą i lecą stworzone na większą wodę i raczej brodzić z nimi nie trzeba by dotrzeć do ryb.Teraz robię sobie wersje na zimne Jazie.Design w sumie żaden[kolor ołowiu]ale tak to działa.Głęboko schodzące będą już w piance. Edytowane 15 Października 2012 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz998 Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Co to jest wersja L.C.?A tak ogólnie to super woblerki robisz, wyglądają niesamowicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 L.C.- Long Cast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 (edytowane) Tak właśnie.Trochę przerwy będzie w wątku.Po za tym chyba już wszystko pokazałem.Następne mam nadzieje będą woblery w piance.Oczywiście Hand Made zostaje .Teraz pracuje nad swoimi kijami.Design szalony.Wszystko w czarnym macie i bez opisu.Jedynym szaleństwem designerskim będzie mój podpis na blanku.Będzie konkretny pokrowiec i tuba a opis parametrów wędki będzie na kartoniku/metce. Edytowane 17 Października 2012 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Tomy kiedy mozna sie spodziewac tak orientacyjnie tej stronki z materiałami do wobkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 No fakt idzie ta stronka jak krew z nosa ale to moja wina tym razem.Zmiana designu wobków i zdjęcia muszę porobić.Tym razem robi ją gościu więc w ciążę nie zajdzie ale i tak jakieś fatum jest nad tą stronką bo jak zaczął ją działać-żona się z nim rozwiodła.Sam się tak zastanawiam czy nie zrezygnować ale podjąłem taką decyzję że jednak nie.Zrezygnuje dopiero jak ktoś przez nią zginie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi