Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj powstał bezsterowiec.Imitacja opasłej uklei.Wstawiam tłuściochę.Długość 10cm waga pow.30g.Pomazana lakierami bo musiałem się wspomóc i zachować idealną symetrię.Wob pójdzie chyba w pianie.Przeznaczony raczej na większe rzeki,u mnie jak bym taaaką cegłą pacnął to bym mógł iść do domu.Działam też zestaw ZZ'Rap ze sterem i bez.Mając te dwa wobki można będzie się wpasować w prawie każdą miejscówkę.Mają po 8cm waga ok.12-15g.Sam już łowiłem mając te modele i tak ZZ'Rap bezster rzut po prąd i sprowadzanie wachlarzem z przerwami na opad+jerkowanie,ZZ"Rap ze sterem ogólnie to zawsze sobie radzi ale uzupełnia przy tym bezsterowca,można go wstawić w warkocz i prowadzić powoli pod prąd.ZZ'Rap zmienił formę i nie ma juz ściętego przodu przez co bardziej kojarzy się z ukleją.Najprawdopodobniej w lecie pojawi się MRÓWA Tomy'ego&spółka :) wobler na Jazie-smużak dobrze znany.Nacisk zdecydowany na pianę i silikon.Ten ostatni gumy Boleniowe i tego tematu najbardziej się obawiam ale spróbować muszę.

post-46714-0-77345500-1350549097_thumb.jpgpost-46714-0-51839900-1350549080_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

Oto sztuka godna pochwały!!! Tyle dziś niedokńczonych spraw ma na koncie kazdy z nas, że twój upór Tomek w dochodzeniu do zamierzonego efektu imponuje mi i już.

Trzymam kciuki i juz sie piszę na te mrówy bo wlasnie znalazlem dobra miejscówkę do takiego łowienia na odcinku Lippe która nalezy do bardzo milego księcia,- prawdziwego księcia!!!

Edytowane przez Rheinangler

Hej, byłem na Lippe - są tam pstrągi? Odcinek, na którym byłem był raczej bardzo wolny, bez nurtu. Przy mostach z kamieniami zaczynały się jedynie jakieś szupoty itp. Widzałem jak Niemcy łowili na spławik.

sorki za OT

Co tam Pstrągi.Liczą się Jazie,Klenie i Bolenie.No! i Brzany :) .Ja tam u Ciebie będę Arek w przyszłym roku na 100% bo będę sobie "rynek" robił a dokładnie przyklepać parę tematów..Biorę z dwie walizy woblerów i cisnę nach Deutschland.Co nie co Ojciec już tam podziałał ale nie do końca się zna i muszę osobiście.Najbarzdziej podobał mi się Sieg masakra rzeka.O!tam pamiętam były konkretne pstrągi 50tka to norma.Arek łowiłeś na Filingen czy jak to się tam pisze?Takie Jeziora z mega czystą wodą w Koln.Próbowałem tam swego czasu ale tylko pasiaki brały i ciężko sie było skupić te laski w toples grające w bagbingtona-to się nie dało łowić.Wszystko emigrantki egzote często wręcz bezczelnej urody.

Edytowane przez Tomy

wobler 129,- na Lippe podobno są pstrągi ale w górnym odcinku, na dole gdzie łowię są głównie klenie i okresowo jazie, bolenie i brzany a takze trotki no i w lecie dużo smoltów a od przyszłego roku aloza którą intensywnie zarybiają całe dorzecza Renu dzięki jednemu z unijnych programów dających na to kasę.

Tomek,- takich widoków z niezłymi niesrępowanymi biustami bez obciachu naoglądasz się również na Renem ;-) też mnie czasem szyja boli :-) ale to miła odmiana od zimnych i oslizgłych zdobyczy ;-))

Najśmieszniej jest przy plazach FKK, których jest tu sporo bo stoją tablice upraszające wedkarzy o nie korzystanie z lornetek, ale pewnie jakbyś w trakcie łowienia ściągną gacie i wystawił co nie co to nikt by Ci juz nie zwrócił uwagi,- taki kraj...

Tego jeziorka o którym piszesz nie znam, ale chętnie poznam i sprawdzę w sieci co o nim piszą.

Sieg jest faktycznie fajny ale jak poczytasz o tym jak można na nim łowic to czysta paranoja,- przynajmniej dla nas polaków...

Na wielu odcinkach mozna lowić tylko i wyłącznie na robala i muchę,- jedną muchę, na spinning nie, są jednak odcinki na górnym siegu gdzie spinning jest dozwolony ale z jednych hakiem,- taki kraj...

Dlatego jezdżę na Lenne, gdzie nie ma robaczkaży i mozna łowic na dwie muchy i spinning.

• Like 1

Akwa będzie ale to na końcu.Teraz priorytetowe sprawy.Tego typu kalomania będzie dostępna u mnie już niebawem.W sumie już jest na zamówienie.Większa ilość papieru w drodze.Cena wypalonej kartki A4 28zł.jest możliwość wystawienia faktury.Nie ma limitu jak ktoś chce 1kartkę nie ma problemu.Możliwość dopasowania fotki do kształtu woblera itd.Kształtki lipowe 1,50zł sztuka,drut-to się zastanowię nad ceną ale raczej taniej niż na allegro.Siatki do malowania i wyciskania łuski.Zapraszam.Sterów nie będzie bo były takie pytania-to działka Konrada-będzie działać na zasadzie porozumienia i do danej kształtki będzie przypisany numer/model.Wędki Boleniowe i Kleniowo/Jaziowe-jak by się czasem komuś zachciało patyka idealnie spasowanego do któregoś z moich wzorków-Design patyków dowolny pod warunkiem że będzie to czarny grafit. :D zaangażowane w projekt będą dwie pracownie.Wędki będą od 950zł do 1700zł.Wszystko będzie dokładnie na mojej stronce.Oczywiście na j.pl dalej was będę zanudzał od czasu do czasu.

Edytowane przez Tomy

Ta kalkomania będzie dostępna już w środę.Niewiele ale zawsze coś.Za tydzień dwa już dowolne ilości i wzory.Plus instrukcja nakładania.Listwy na tą chwilę dostępne

7mm/18mm-3zł. za metr.Grubsze mimo że jeszcze nie wystawiałem jeden łobuz wykupił :) .Pełny asortyment za ok.2tygodnie.Muszę spiąć temat opakowania itd.Drut nierdzewny 0,8mm będzie mniej więcej w cenie 4zł za 10metrów.Stery poliwęglan.Panowie pisałem już Konrad z forum je robi i to jego działka.Jest zorientowany który wzór do jakiej kształtki.

Edytowane przez Tomy