Tomy Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 (edytowane) Super i dzięki za info.-Kalkomania-Tomy's Bait-step by step-Przygotowanie materiały/przycięcie kalkomaniiMoczymy w wodzie ciepłej ok.1-2minut do momentu gdy schodzi lekko z podkładu.Przeciągamy to na korpus i odpowiednio ustawiamy.Mamy czas ok.5minut.Przecieramy miękkim papierem w celu pozbycia się resztek wody spod kalkomanii.Początek należy przytrzymać palcem żeby kalka nie zjechała.Podgrzewamy całość mini palnikiem na małym płomieniu lub zwykłą zapalniczką.Najpierw brzegi potem po całości.Zabieg powoduje mocne doklejenie kalkomanii do podłoża i kasuje wszelkie falbanki na krzywiznach.Gotowe-Całość zanurzamy np.w Domalux poliuretanowy.Potem pozostaje nam pokrycie farbą akrylową w spraju-grzbietu i brzucha doklejenie oczek 3D[niekoniecznie] i zanurzanie do uzyskania odpowiednio grubej warstwy w lakierze bezbarwnym poliuretanowym. Edytowane 8 Listopada 2012 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 szybko prosto ... i o to chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 (edytowane) No prosto i na temat.Przymierzamy się z kolegą do tworzenia kopii ryb np.Boleń,Sandacz itd.z żywicy.Pierwsze próby w okolicach stycznia.Tym czasem działa takie różne ciekawe rzeczy.Alien,Stimpank,Cyberpank. Edytowane 8 Listopada 2012 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 (edytowane) Kalka zaraz po nałożeniu.Tu model Raptor7.Czas nakładania na ok.10korpusów z 15minut.Luzior!.Są dostępne wobki i zestawy pt.jak tu któryś tam nazwał "zrób se sam"ja pozostanę przy swoim-LUREMAKER-bo mi się tak podoba i pozwolę sobie tu na odrobine slangu miejskiego-ch...j komu do tego W zestawach do samodzielnego wykonania woblera bedzie:kształtki,ołów,oczka-wkręty,folia alu na tło,kalkomania,siatka do malowania/odciskania łusek,stery i oczka 3D.Co do listew lipowych będą dostępne w przekrojach prostokątnych eliptycznych i okrągłych co dodatkowo ułatwi obróbkę pod korpus pewnych konstrukcji. Edytowane 8 Listopada 2012 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 super instrukcja i graty za podejscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Kalka zaraz po nałożeniu.Tu model Raptor7.Czas nakładania na ok.10korpusów z 15minut.Luzior!.Są dostępne wobki i zestawy pt.jak tu któryś tam nazwał "zrób se sam"ja pozostanę przy swoim-LUREMAKER-bo mi się tak podoba i pozwolę sobie tu na odrobine slangu miejskiego-ch...j komu do tego W zestawach do samodzielnego wykonania woblera bedzie:kształtki,ołów,oczka-wkręty,folia alu na tło,kalkomania,siatka do malowania/odciskania łusek,stery i oczka 3D.Co do listew lipowych będą dostępne w przekrojach prostokątnych eliptycznych i okrągłych co dodatkowo ułatwi obróbkę pod korpus pewnych konstrukcji.Ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Polarek w tygryska bije nawet sweter kononowicza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 (edytowane) To jest pidżamka nie polarek.Choć zdarza mi się w tym wyjść po fajki do spożywczego bo mnie system "wali". Edytowane 8 Listopada 2012 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Kozacka ta makrela ,pomysł połaczenia kalki z folia jest zajefajny i daje bardzo realistyczny efekt koncowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 No też z makrelki zadowlony jestem.Również z pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Tomy to właśnie dzięki takim osobom jak Ty normalnie się uzależniłem od jerkbaitu 1 klasa jak zawsze !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 I wzajemnie tacy userzy jak Ty dopingują do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Pozwole sobie napisac conieco o kalkomanii Tomego gdyz dostalem na male testy. Osobiscie troche ulatwilem temat i zrobilem tak :1. Wobka potraktowalem srebrnym podkladem2. Kalkomanie namoczylem doslownie 10sek i juz odeszla momentalnie3. Nakladanie prosta sprawa jak kto mial do czynienia kiedykolwiek z kalka to zalapie w mig naklada sie elegancko i jest rozciagliwa wiec na rozne wzory korpusow go nalozymy bez wiekszego problemu4. Po nalozeniu kalki nie opalalem go zapalniczka wg nie jest to konieczne gdyz kalka przykleila sie elegancko i nigdzie nie odstaje a woda odeszla sama pod wplywem naciagania formowania na korpusie5. Pomalowalem grzbiecik 6. Nalozylem 1 warstwe zywicy i czekam az wyschnie ale efekt juz jest bardzo zadowalajacyNastepnie pomaluje brzuch i znowu zywica niebawem wstawie fotke gotowej rybki , nawiasem mowiac jest to kalkomania bardzo podobna do tej ktora uzywalem do tej pory , pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 To super ja zawsze na zimne dmucham.Podgrzewanie scala z korpusem tą kalkomanie na maxa.UWAGA!!!Jak ktoś klei na folie aluminiową to da się bezpośrednio ale zdecydowanie lepiej dać korpus oklejony folią alu najpierw do lakieru i po wyschnięciu na to nakładać kalkomanie.Sam jestem ciekaw jak to z żywicą zareaguje ale jak do tej pory nic się złego nie stało to już się raczej nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Raczej nic sie zlego nie wydarzy nic nie rozmylo sie ani nie sciagnelo wiec bedzie dobrze, no i oczywiscie efekt jest bardzo zadowalajacy , druga sprubuje nakleic na folie alu chcialbym zeby jeszcze bardziej srebro przebijalo spod kalki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 .Tą żywicą ciągłeś pędzlem po kalkomanii?i nie ruszyło jej? Jak tak to trafiłem lepiej niz myślałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Pedzlem nic nie ruszylo , ta twoja kalka jest podobna do tej ktora mam z tamta sie nic nie dzialo wiec nie maialem obaw ze cos sie zlego wydazy, powiem tak trafiles napewno jest to dobry produkt , rozciagliwy i trwaly o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Takie kiełżyki na próbę zrobiłem i będą jeszcze inne robaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 super ciekawe jak wyjda na wobku , ciekaw jestem co jeszcze zaprezentujesz z kalkomanii jest to bardzo ciekawy temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 (edytowane) Będzie tego sporo.Teraz zainspirowany mocno ołówkiem R.Hamera robię konstrukcję ale wg.pierwowzoru kolegi Smaczka z forum.Trochę to odchudziłem bo u mnie to jest trochę inna bajka z Bolkami i tak ciężkie klocki słabo się sprawdzają.Zrobiłem inny przód inny tył itd.Jak skończę to wstawię.Tym czasem taka migawka.9cm waga ok.20g.Konstrukcja coś z ołówka coś z mojego Jumpera. Edytowane 10 Listopada 2012 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 (edytowane) Wersje testowe-wyszło!Trochę jeszcze pokombinuje z innymi wersjami obciążenia.Testówki na szybko robione więc szału nie ma.Przy następnych się postaram. Edytowane 10 Listopada 2012 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwek219 Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 i tak fajnie wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 (edytowane) Już Kalkomanie na nie drukuje. Jak by ktoś chciał kalomanie z nazwą swojej czy dedykacją też nie ma problemu ale to przy większych ilościach.No!i od tak 50kartek cena jedzie dość mocno w dół. Edytowane 10 Listopada 2012 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Wersje testowe-wyszło!Trochę jeszcze pokombinuje z innymi wersjami obciążenia.Testówki na szybko robione więc szału nie ma.Przy następnych się postaram.ale wygląd naprawdę ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Już Kalkomanie na nie drukuje. Jak by ktoś chciał kalomanie z nazwą swojej czy dedykacją też nie ma problemu ale to przy większych ilościach.No!i od tak 50kartek cena jedzie dość mocno w dół.ciekawe co jeszcze wymyślisz bo już powoli nie ogarniam he he ale to dobrze nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi