milupa Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Na szczęście to 1 szt ,w sumie to złapałem za pierwszy słoik z rzędu i dopiero potem zobaczyłem co jest grane.Reszta pójdzie w Domalux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 (edytowane) Domalux poliuretanowy bo jest też nitro!który się nie nadaje.Capon zeżre wszystko to preprat do impregnacji,nie malowania.Posłałem Ci trochę więcej tej kalki i stick baita. Edytowane 12 Grudnia 2012 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 (edytowane) Tak na marginesie .Dostępność materiałów-ZERO-w związku z nikłym zapotrzebowaniem na ten asortyment.Spróbowałem ale jest to zdecydowanie zajazd na maxa i nie dla mnie zajęcie.Po za tym ogranicza bardzo czas na własną produkcję.Tak więc lipe,ołów i inne akcesoria musicie szukać gdzie indziej.W ciagłej ofercie będą zestawy-Luremaker-czyli kształtki,ołów,oczka wkręty i wszystko co potrzebne żeby zrobić woblery we własnym zakresie w prosty sposób.Pakowane w kompletach nie podzielne itd.tzn.jak jest zestaw 5sztuk to jest to 5sztuk a nie sześć itd.Jeżeli zestaw obejmuje kalkomanię to jest z kalkkomanią i nie ma możliwości kupienia go za niższą cenę bez kalkomanii i na odwrót jeżeli nie objemuje kalkomanii nie można jej dokupić oddzielnie.Co do kalkomanii-wyłączność na wzór i sygnowanie sa brane pod uwagę ale przy większych zamówieniach. Edytowane 12 Grudnia 2012 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Tomek a dałoby radę zrobić kalkę ze wzorem okonia i płoci - takie 3,5, 4, 5 cm. Na pewno chętni się znajdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 (edytowane) Dało by się ale to już nieistotne.Przynajmniej na tą chwilę.Priorytetem są teraz inne maszynki i w planach przeprowadzka pracowni.To nie jest tak że odpuszczam bom sie nadąsał czy coś Teraz robi się kalkomania imitacja strzebli w 2wersjach,kiełbik-to na woblery kleniowo/jaziowe ok.3cm i dwie wersje Uklejki 7-8cm.Przy materiałach trochę się zamotałem i nie wziąłem pod uwagę że doba ma tylko 24godziny.Wk...ą mnie ludzie nierzetelni i sam nie chciał bym się do nich zaliczać.Wszystkiego nie dałem rady ogarnąć.Zestawy to inna bajka tniesz,pakujesz-gotowe. Edytowane 13 Grudnia 2012 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Rozumiem Cię dobrze w sprawie czasu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Tomku musisz kogos zatrudnic ,wtedy bedziesz miał wiecej czasu dla siebie no doba dla takiego majsterkowicza jak Ty to rzeczywiście jest za krotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Żeby kogoś zatrudnić tzreba płacić mu ZUS itd.Ja tam wole wszystko legal i nie trząś portkami przy każdym poleconym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 (edytowane) Niekoniecznie musisz kogoś zatrudniać bezpośrednio pod siebie.Wystarczy, że owy jegomość założy np. DG i będzie Ci wystawiał rachunek za wykonaną pracę, np. za miesiąc i masz problem z głowy.Żadne składki poza pensją płacił nie będziesz, a jeżeli jego wkład w pracę pozwoli zarobić na siebie dając przy tym więcej czasu Tobie, to już duży plus. Edytowane 13 Grudnia 2012 przez tymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Tak ale jest to dodatkowy koszt i ceny materiałów by były niezbyt atrakcyjne.Po za tym taki jegomość po pewnym czasie wejdzie w to sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 No fakt po pewnym czsie gosciu by sie nauczył podchwycił kilka pomysłow i by zaczął działac na własna reke chociaz z 2 strony Pan rapala czy panowie z salmo musieli zorganizowac ludzi moze maja jakies klałzule ze tajniki w firmie zostaja zregoły tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Po za tym taki jegomość po pewnym czasie wejdzie w to sam. A potem się dowiesz Tomek, że to tak naprawdę od początku były jego pomysły a Ty podły kapitalista jeździłeś na nim jak na burej suce :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 hahahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 A poza tym Tomek ma patenty trudne do podrobienia jak by wdrorzył je do swojej produkcji to mogł by sie obawiac troche hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Niema patentów nie do podrobienia , ale też nie można na początku zakładać ze podwykonawca będzie miał nieszczere intencje przy takiej logice dalej tłuklibyśmy koła z kamienia .Tomi moim zdaniem za dobry jesteś chciałbyś ludziom nieba przychylić ceny były tak koleżeńskie ze trudno było się nie połasić popyt przewyższył podaż i troszkę bałaganu się narobiło . Z żalem przyjmuje ze koniec , ale rozumiem decyzję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Domalux poliuretanowy bo jest też nitro!który się nie nadaje.Capon zeżre wszystko to preprat do impregnacji,nie malowania.Posłałem Ci trochę więcej tej kalki i stick baita. Dzięki Paczuszka dzisiaj doszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 (edytowane) Te listwy które mi są potrzebne raczej będą.Tak czy siak robię dużą ilość za jednym razem.Kalkomania i cała reszta też ale nie przyjmuje zamówień na inne wymiary czy wzory bo tego nie uciągnę.Nie ma szans musiałbym mieć w głowie komputer i to wypasiony.Tak jeszcze spróbuje.Co do popytu mimo wydawać by się mogło dobrych cen to miodu nie było.Dlatego będę to traktował bardziej jako formę odsprzedaży bez gwarancji ciagłości bo w sezonie to może być krucho z czasem.Chyba że osoba którą w to właśnie wkopałem ogarnie temat w taki sposób że mnie zaszokuje obrotnością.Persona z rodziny więc w razie wałków-lotka z chałupy. Edytowane 13 Grudnia 2012 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Te listwy które mi są potrzebne raczej będą.Tak czy siak robię dużą ilość za jednym razem.Kalkomania i cała reszta też ale nie przyjmuje zamówień na inne wymiary czy wzory bo tego nie uciągnę.Nie ma szans musiałbym mieć w głowie komputer i to wypasiony.Tak jeszcze spróbuje.Co do popytu mimo wydawać by się mogło dobrych cen to miodu nie było.Dlatego będę to traktował bardziej jako formę odsprzedaży bez gwarancji ciagłości bo w sezonie to może być krucho z czasem.Tak skromnie ode mnie dla Ciebie Tomku skup się na tym co robisz najlepiej na świecie hand made Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Te listwy które mi są potrzebne raczej będą.Tak czy siak robię dużą ilość za jednym razem.Kalkomania i cała reszta też ale nie przyjmuje zamówień na inne wymiary czy wzory bo tego nie uciągnę.Nie ma szans musiałbym mieć w głowie komputer i to wypasiony.Tak jeszcze spróbuje.Co do popytu mimo wydawać by się mogło dobrych cen to miodu nie było.Dlatego będę to traktował bardziej jako formę odsprzedaży bez gwarancji ciagłości bo w sezonie to może być krucho z czasem.Chyba że osoba którą w to właśnie wkopałem ogarnie temat w taki sposób że mnie zaszokuje obrotnością.Persona z rodziny więc w razie wałków-lotka z chałupy.Ikto nam będzie robił wobki jak nie Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 (edytowane) Tak właśnie myślę.Wobki będę robił tylko ja od A-Z po prostu inaczej bym nie potrafił.Mam taką korbe że muszę mieć kontrole nad wszystkim. Edytowane 13 Grudnia 2012 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 No i Raptorki miętowe ukończone.Dzisiaj montuje stery.W realu dużo lepiej wyglądają.Na fotki jest trochę ciemnawo.No ale chyba nie straszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 No i Raptorki miętowe ukończone.Dzisiaj montuje stery.W realu dużo lepiej wyglądają.Na fotki jest trochę ciemnawo.No ale chyba nie straszą. He he Ty to jesteś tak jak mówiłem jak nie Ty to kto będzie to robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwek219 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 pierwsza liga jak zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 No i Raptorki miętowe ukończone.Dzisiaj montuje stery.W realu dużo lepiej wyglądają.Na fotki jest trochę ciemnawo.No ale chyba nie straszą. Sam rób bo nigdy nie wiadomo o takich jak ja to nie masz co się przejmować ja tylko łowienie niestety albo stety do tego bym się nie nadawał podziwiam wszystkich którzy rzeżbią sami ale Ty już już przekraczasz granice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 (edytowane) Ty,Młody,Maek i po towarze hehe!Ten ostatni to przyjechał ostatnio wsadził łape do pudła i ile złapał Leviathanów tyle wziął i pojechał.Trzeba się wziąść bo zapasu zero na sezon a od stycznia to leci jak z piczy strzelił.To Raptorki naturale dla Młodego Edytowane 14 Grudnia 2012 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi