Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Tak na marginesie .Dostępność materiałów-ZERO-w związku z nikłym zapotrzebowaniem na ten asortyment.Spróbowałem ale jest to zdecydowanie zajazd na maxa i nie dla mnie zajęcie.Po za tym ogranicza bardzo czas na własną produkcję.Tak więc lipe,ołów i inne akcesoria musicie szukać gdzie indziej.

W ciagłej ofercie będą zestawy-Luremaker-czyli kształtki,ołów,oczka wkręty i wszystko co potrzebne żeby zrobić woblery we własnym zakresie w prosty sposób.Pakowane w kompletach nie podzielne itd.tzn.jak jest zestaw 5sztuk to jest to 5sztuk a nie sześć itd.Jeżeli zestaw obejmuje kalkomanię to jest z kalkkomanią i nie ma możliwości kupienia go za niższą cenę bez kalkomanii i na odwrót jeżeli nie objemuje kalkomanii nie można jej dokupić oddzielnie.

Co do kalkomanii-wyłączność na wzór i sygnowanie sa brane pod uwagę ale przy większych zamówieniach.

Edytowane przez Tomy

Dało by się ale to już nieistotne.Przynajmniej na tą chwilę.Priorytetem są teraz inne maszynki i w planach przeprowadzka pracowni.To nie jest tak że odpuszczam bom sie nadąsał czy coś :) Teraz robi się kalkomania imitacja strzebli w 2wersjach,kiełbik-to na woblery kleniowo/jaziowe ok.3cm i dwie wersje Uklejki 7-8cm.Przy materiałach trochę się zamotałem i nie wziąłem pod uwagę że doba ma tylko 24godziny.Wk...ą mnie ludzie nierzetelni i sam nie chciał bym się do nich zaliczać.Wszystkiego nie dałem rady ogarnąć.Zestawy to inna bajka tniesz,pakujesz-gotowe.

Edytowane przez Tomy

Niekoniecznie musisz kogoś zatrudniać bezpośrednio pod siebie.

Wystarczy, że owy jegomość założy np. DG i będzie Ci wystawiał rachunek za wykonaną pracę, np. za miesiąc i masz problem z głowy.

Żadne składki poza pensją płacił nie będziesz, a jeżeli jego wkład w pracę pozwoli zarobić na siebie dając przy tym więcej czasu Tobie, to już duży plus.

Edytowane przez tymon

Niema patentów nie do podrobienia , ale też nie można na początku zakładać ze podwykonawca będzie miał nieszczere intencje przy takiej logice dalej tłuklibyśmy koła z kamienia .

Tomi moim zdaniem za dobry jesteś chciałbyś ludziom nieba przychylić ceny były tak koleżeńskie ze trudno było się nie połasić popyt przewyższył podaż i troszkę bałaganu się narobiło . Z żalem przyjmuje ze koniec , ale rozumiem decyzję .

Te listwy które mi są potrzebne raczej będą.Tak czy siak robię dużą ilość za jednym razem.Kalkomania i cała reszta też ale nie przyjmuje zamówień na inne wymiary czy wzory bo tego nie uciągnę.Nie ma szans musiałbym mieć w głowie komputer i to wypasiony.Tak jeszcze spróbuje.Co do popytu mimo wydawać by się mogło dobrych cen to miodu nie było.Dlatego będę to traktował bardziej jako formę odsprzedaży bez gwarancji ciagłości bo w sezonie to może być krucho z czasem.Chyba że osoba którą w to właśnie wkopałem ogarnie temat w taki sposób że mnie zaszokuje obrotnością.Persona z rodziny więc w razie wałków-lotka z chałupy.

Edytowane przez Tomy

Te listwy które mi są potrzebne raczej będą.Tak czy siak robię dużą ilość za jednym razem.Kalkomania i cała reszta też ale nie przyjmuje zamówień na inne wymiary czy wzory bo tego nie uciągnę.Nie ma szans musiałbym mieć w głowie komputer i to wypasiony.Tak jeszcze spróbuje.Co do popytu mimo wydawać by się mogło dobrych cen to miodu nie było.Dlatego będę to traktował bardziej jako formę odsprzedaży bez gwarancji ciagłości bo w sezonie to może być krucho z czasem.

Tak skromnie ode mnie dla Ciebie Tomku skup się na tym co robisz najlepiej na świecie hand made

Te listwy które mi są potrzebne raczej będą.Tak czy siak robię dużą ilość za jednym razem.Kalkomania i cała reszta też ale nie przyjmuje zamówień na inne wymiary czy wzory bo tego nie uciągnę.Nie ma szans musiałbym mieć w głowie komputer i to wypasiony.Tak jeszcze spróbuje.Co do popytu mimo wydawać by się mogło dobrych cen to miodu nie było.Dlatego będę to traktował bardziej jako formę odsprzedaży bez gwarancji ciagłości bo w sezonie to może być krucho z czasem.Chyba że osoba którą w to właśnie wkopałem ogarnie temat w taki sposób że mnie zaszokuje obrotnością.Persona z rodziny więc w razie wałków-lotka z chałupy.

Ikto nam będzie robił wobki jak nie Ty

No i Raptorki miętowe ukończone.Dzisiaj montuje stery.W realu dużo lepiej wyglądają.Na fotki jest trochę ciemnawo.No ale chyba nie straszą. :)

post-46714-0-40573000-1355477604_thumb.jpgpost-46714-0-89339800-1355477630_thumb.jpgpost-46714-0-28733700-1355477651_thumb.jpgpost-46714-0-90130600-1355477577_thumb.jpg

Sam rób bo nigdy nie wiadomo o takich jak ja to nie masz co się przejmować ja tylko łowienie niestety albo stety do tego bym się nie nadawał podziwiam wszystkich którzy rzeżbią sami ale Ty już już przekraczasz granice

Ty,Młody,Maek i po towarze hehe!Ten ostatni to przyjechał ostatnio wsadził łape do pudła i ile złapał Leviathanów tyle wziął i pojechał.Trzeba się wziąść bo zapasu zero na sezon a od stycznia to leci jak z piczy strzelił.To Raptorki naturale dla Młodego :)

post-46714-0-09521600-1355479812_thumb.jpgpost-46714-0-60202800-1355479786_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy