Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Skórki też się robi ale na zamówienie i jak jest czas.Wolę zdecydowanie robić w kalkomanii mieszać to z malowaniem,folią alu itd.ale jak się ktoś uprze a zwłaszcza stały klient to robię wg.zasady "Jak Pan każe tak ja łaże" tyle że za skórki krzyczę jak cygan za matkę.

Edytowane przez Tomy

Młody miał rację przesadziłeś jak już mówiłem początkowo jakoś dziwnie wyglądały w tym designie ale teraz widać ich potencjał jeżeli chodzi o kolorek o pracy nie wspominam bo wiadomo tylko te 8 pamiętaj o emerytach kiler he he pozdrówko Tomku wygląd jak zawsze szał

Ok.Tego już za wiele :lol: Mam nadziej że Nowwwak pomoże z obciążeniem to będą.Teraz taki "newsik" bezsterowiec brzanowy Gobio 5,5cm waga wyjdzie 12-14g.Inspiracją do stworzenia były Brzany Maeka na Leviathana.Myślę że nowa konstrukcja przebije skutecznością jak by nie było wobler Boleniowy w rozmiarze 10-12cm.Praca kolebiąca/migotliwa z bardzo mocnym lusterkowaniem w opadzie.Przeznaczony do "kulania" po dnie.Uzbrojony w jedną kotwice na grzbiecie co zmniejszy ilość zaczepów a przy tym wzrośnie skuteczność kąsania.Obserwowałem te ryby swego czasu i branie jest z góry,wygląda jak dociskanie ryby do dna w pierwszej fazie.Żeby dopełnić dzieła design będzie imitować Kiełbia.

post-46714-0-07796700-1358158489_thumb.jpgpost-46714-0-81050200-1358158509_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

A w tym nowym brzanowym rozwiązaniu to masz zamiar dać kotwiczkę luźno, czy może będziesz stosował któryś z patentów na jej mocowanie? Bo ja przerabiałem już ten temat (w różnych wariantach obciążeniowych i umieszczenia przedniego oczka) i w każdej wersji majtająca się kotwica była do dupy i prawie tak samo czepliwa jak dwugrotowa umieszczona pod brzuchem lub na końcu.

Kotwica luźno z 2grotami do góry.Napewno będzie mniej zaczepów.Konstrukcja jest tak napakowana ołowiem że to umieszczenie kotwy obojętne.Wobek będzie testowany w różnych wariantach z kotwą w dupce też.Te wzorki które będą łowić to i będą dostępne w sprzedaży.

Edytowane przez Tomy

Tak ruszy wreszcie.Po prostu była zmiana designu wobków ostatnio i starych fotek nie chciałem wstawiać.Uruchomię niebawem.Ta seria co jest na ukończeniu będzie focona.Poprzednich nie zdążyłem pstryknąć bo klient przejazdem i się spieszył.Wziął wobki,pudełko też zabrał firmowe i pojechał.

Nowe zestawy Luremaker.

Ukleja7

post-46714-0-12836700-1358174575_thumb.jpgpost-46714-0-72471700-1358174597_thumb.jpg

Zawartość:

1.Kształtki[lipowe]-10szt

2.Oczka wkręty[drut nierdzewny 0,8mm]-30szt

3.Ołów 5mm/0,5mb.

4.Stery[poliwęglan 2mm]-10szt.

5.Oczy 3D 4mm/20szt

6.Kalkomania [20szt]

7.Folia aluminiowa samoprzylepna 80cm

8.Siatka do malowania i odciskania łuski 20/20cm-1szt

9.Papier ścierny Ekamant w dwóch gradacjach.

10.Wiertło do otworów pod wkręty-1szt. 

Hooligans3

post-46714-0-91491800-1358175075_thumb.jpgpost-46714-0-12473400-1358175103_thumb.jpg

Zawartość:

1.Kształtki[lipowe]-10szt

2.Oczka wkręty[drut nierdzewny 0,6mm]-20szt

3.Ołów kulki 1,2g-10szt

4.Stery[poliwęglan 1,5mm]-10szt.

5.Oczy 3D 3mm/20szt

6.Kalkomania [20szt]

7.Folia aluminiowa samoprzylepna 50cm

8.Papier ścierny Ekamant w dwóch gradacjach.

9.Wiertło do otworów pod wkręty-1szt.

Edytowane przez Tomy