Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Boleniowe chlapaki "Górolki".Design będzie dość ciekawy :)

attachicon.gifP1070196.JPG

A moją żona zobaczyła Górolka i mówi a jak to będzie łowić he he ja to jeszcze nie koniec ale nie o to chodzi a ta to ja poczekam i zobaczę a moją żonę rzadko co interesuje he he jeżeli chodzi o wędkarstwo no no  -i mówi jak będzie gotowe to weż mi powiedz to zobaczę bo nie wierzę że to przynęta he he o szalona

Przeznaczony do "kulania" po dnie.Uzbrojony w jedną kotwice na grzbiecie co zmniejszy ilość zaczepów a przy tym wzrośnie skuteczność kąsania.Obserwowałem te ryby swego czasu i branie jest z góry,wygląda jak dociskanie ryby do dna w pierwszej fazie.Żeby dopełnić dzieła design będzie imitować Kiełbia.

Zaciekawiła mnie ta konstrukcja.Kiedyś zrobiłem 9cm woba z przeznaczeniem na opaskowe sandacze ale ciężar kotwicy nr6 zamocowanej luźno na grzbiecie powodował destabilizację przynęty.Jednak przy tak małym korpusie, tak mocno dociążonym, lekka niewielka kotwiczka nie zaszkodzi.Kibicuję temu pomysłowi z nadzieją że może w przyszłości da się coś zmodyfikować pod rzecznego opaskowego sandacza.

Czasowo to dopiero będzie w tym roku.Kasy fiskalne od 20koła na rok!Zmniejszyli próg idioci no i pomysł na biznes co by te kasy golić.Punkt mam ściana w ścianę z Urzędem Skarbowym tak więc lokalizacja miodzio.Wydaje się strzał w dziesiątkę.Jutro się rozstrzygnie czy uda mi się kogoś obuć w robotę czy nie co za tym idzie czy będę miał czas na woblery czy nie.Raczej bym nie chciał rezygnować z lurebuildingu.  

ładne przynęty da się to gdzieś kupić?

Żartujesz czy jak? Wiem ze to nie sklep ale popatrz w wątku -Sorki Tomku za taki offik czy jakoś tak he he bo wątku-dziale- sprzedam trzeba być szybkim żeby coś od Tomyego wyrwać he he chętnych jest także lepiej na priva zapytać

Edytowane przez Krystekwolf

Moim zdaniem powinno wystarczyć spławianie z nurtem tego wobka[szorowanie po dnie].Praca jest delikatna kolebiąca/migotliwa.Przy długości ok.5cm ma wagę prawie 15g więc  z dojściem do dna kłopotów nie będzie a to moim zdaniem podstawa.Może zaliczać też Sandacze bo w opadzie bardzo mocno lusterkuje.Czas pokaże.Start będzie już w Maju bo jestem ciekaw czy Bolki go będą gryzły choć celem jest stworzenie wobka typowo brzanowego.

Edytowane przez Tomy