Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Coś tam znalazłem :blink: No ciekawe, ciekawe co na to baśki ? Generalnie łowienie na rafie jerkiem z dna może być arcyciekawe. Myślę, że niespodzianki gwarantowane. ;) 

Moim zdaniem powinno wystarczyć spławianie z nurtem tego wobka[szorowanie po dnie].Praca jest delikatna kolebiąca/migotliwa.Przy długości ok.5cm ma wagę prawie 15g więc  z dojściem do dna kłopotów nie będzie a to moim zdaniem podstawa.Może zaliczać też Sandacze bo w opadzie bardzo mocno lusterkuje.Czas pokaże.Start będzie już w Maju bo jestem ciekaw czy Bolki go będą gryzły choć celem jest stworzenie wobka typowo brzanowego.

Spinnerman poczytaj wątek,było o tym wcześniej,Tomek ten kiełbik śni mi się po nocach :lol:  rewelka! Jestem pewien że będzie łowny. Chyba będę Ci musiał pomędzić o takiego do testów,cena nie gra roli :P

Teraz będzie ocieplenie to wezmę je nad wodę i dokładnie się im przyjrzę.Jeżeli uznam że naprawdę mają szanse na powodzenie zrobię na własne ryzyko ciut tego więcej.Może się uda jakiś filmik podwodny nakręcić z pracą w rzece.Wtedy sami ocenicie/ocenimy czy coś zmienić a może tak zostawić.

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

One już pływały przed designem.To jest wobler którego jestem bardzo ciekaw jeśli chodzi o jego potencjał.Tylko ryby mogą go zweryfikować.Ogólnie to bardzo mnie temat bezsterowców pochłania.Kleniowe już były w zeszłym roku i działały.

Przyznam,że od jakiegoś czasu bezstery tez mnie coraz bardziej interesują.Ze względu na niedostępność w handlu konstrukcji innych niż siudaki/łomżyńskie zacząłem coś kombinować na własną rękę.Pierwsze wodne testy wypadły całkiem nieźle,zobaczymy w maju jak boleniom się mój pomysł spodoba?

Tomku no śliczny breloczek ale duszy w nim ani krzty , nie to co w twoich woblerkach tam aż kipi ;) .

Święta prawda. Cały urok w tym, że pomimo tak wysokiego poziomu HM jaki reprezentujesz i bardzo dużej powtarzalności poszczególne egzemplarze zawsze minimalnie będą się różniły. I to jest piękne. To jest prawdziwe HM. A kiełbiki z "plecaczkami" super.

Tak to zdecydowanie wobler na dużą wodę.Sandacze były częstymi przyłowami i chłopaki stosują ten model już z premedytacją na ten gatunek.2013 to będzie chrzest bojowy Leviathanów  w różnych częściach świata.Najbardziej będę wyglądał efektów na Renie :) i jak tylko będą pozytywne,pakuje sprzęt i jadę.Mam mieszkanie w Koln i wypadałoby odmieszkać czynsz.Do Renu rzut beretem.Parę fotek-stary design Leviathana10 w akcji.

post-46714-0-00432800-1359520450_thumb.jpgpost-46714-0-51496600-1359521036_thumb.jpgpost-46714-0-96365300-1359520467_thumb.jpgpost-46714-0-09544800-1359520487_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

Te R6 piekielnice wyglądają jeszcze lepiej na żywo , maja nieziemski złoty błyski pod światło :D

Właśnie nie mogę tego uchwycić na fotce.Fotogeniczne to one nie są :) .

Panowie ruszam z formami,pianą i żywicą.Na ten czas najbardziej mi się podoba Feather Lite.Silikony też nie wykluczone nie wiem tylko czy w tym roku,ale będę chciał temat gum spiąć tak na jesieni.

Edytowane przez Tomy