Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Tomy niezapomnij o mnie ;)... teraz nie mam zbyt dużo czasu aby odpisać...praca. Za trzy dni mam wolne kilka dni to sie odezwe ;)

hehe aż tak ze mną źle nie jest.Pamiętam Roberto,pamiętam.Nawet Jugola starego kupiłem żeby zobaczyć co i jak w tej konstrukcji i o co chodzi w tej pracy.Muszę to widzieć w akcji żeby zrobić.Po za tym brakowało takiego wobka DR w mojej ofercie.

Taka wędeczka na konkretne Jazie i Klenie 2,40m 5-15g.Następne wędki już tylko na blankach kręconych w Polsce - FishingArt.

Wędki firmowe Tomy's Rod Design już niebawem.Pierwsza na Jazie i Klenie 2,75m 3-12g,następnie kij pod ZZ'Rap,w planach o ile Mrówa okaże się skuteczna specjalistyczny kijek pod tą przynętę myślę że tak 3,60m. a reszta to zależy od rozwoju sytuacji w mojej pracowni lurebuildingowej.

Wędki Tomy's Rod Design będą zamykać się w kwocie ok.1000zł.Można będzie sobie wybrać wersję kolorystyczną blanku,pierścieni,omotek itd.za dopłatą.

post-46714-0-03286400-1360927734_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

Tomek wszystkie kije po casta czy pod korbę też coś będzie....? ;)

Pod korbę też,Muchówka też w planie taka mocna kleniowa.Ja chcę dać  rękojeść z pianki ale Krzysztof się broni rękami i nogami przed tym.No ja to jednak widzę na Wiśle tylko w ten sposób.Woda w niej to nie jest zbyt klarowna i wiem jak korek zaraz wygląda.To ma być funkcjonalne na maxa a przy tym parę "fajerwerków" designerskich o de mnie.Design tak ogólnie.Blank kolor-biały,omotki białe minimalnie złamane czerwonym kolorkiem,mocowanie młynka to jeszcze kombinuje,rękojeść czarna pianka twarda jak beton,przelotki w srebrnych ramkach,pierścienie czerwone,logo to już zobaczycie na gotowych kijaszkach.

Edytowane przez Tomy

Oooo Tomek ciekawy pomysł z tym kijkiem 3.60m pod mrówę ,taki spino match ,do mrówy jak znalazł na mocno zarośnięte rzeczki :-) bardzo fajny pomysł.

Też tak myślę.Po co adoptować odległościówki skoro można zaprojektować taki kijek i bezkompromisowo podejść do metody.Robię teraz tego robaczka nurkującego przy podbiciu takie jerkowanie za Jaziem.Jak okaże się ten patent skuteczny-kij bankowo będzie pod to kręcony. 

• Like 1

Serwus Tomy.

Przejrzałem fotki z prototypami  Mrówek i powiem szczerze jest dobrze,przynajmniej wizualnie :P .Podążasz w dobrym kierunku.

Bardzo zaciekawił mnie też projekt wędki dedykowanej do tej i podobnych przynęt.Myślę że w tej długości (3,60) znajdzie wielu zwolenników,fanatyków lekkiego łowienia na dłuższe kije.Jest na rynku nie wykorzystana nisza na takie kije spinningowe,pomijając kilka modeli amerykańskich o akcji slow i kołowym ugięciu -co nie każdemu i w każdych warunkach pasuje.

Jeżeli asortyment długich kijków się rozrośnie,to tak jak pisał Kuba ,ja rozważałbym model 13 a najlepiej 14 stóp mocniejszy i sztywny,oczywiście przy zachowaniu rozsądnej wagi gotowego kija.

Ps.Obiecałem Ci coś na początek lutego,ale niestety nie udało się i musisz poczekać jeszcze około miesiąca.

Pozdrawiam Tomi B) .

Na pewno mało zbieżne 3 składowe cudo 4,2 lub 4,5 bym przygarną. Szczyt 1,8 mm a na końcu 1,5 lub 1,7 cm. Najlepiej łączenia na spigot ;) Pod dużym obciążeniem najlepiej jakby pracowała równomiernie połowa wędki reszta dołu nieznacznie. Szacowane majtniecie do 18-20 gr. ;)

Ok.Tak dzisiaj sobie machnąłem korpusy z obciążeniem jutro montaż całej reszty.Na końcu żeby się już całkiem dobić parę maluchów baryłeczek Jaziowych.Będą opalizujące i dość mocno pstrokate.

post-46714-0-02518200-1360964260_thumb.jpgpost-46714-0-09832900-1360964315_thumb.jpgpost-46714-0-79482000-1360964344_thumb.jpgpost-46714-0-54980500-1360964371_thumb.jpg

Jaziówki Pampuch L.C. na ukończeniu.Dość ciekawe efekty osiągnąłem ale nie pamiętam jak to robiłem.

post-46714-0-75868900-1360964465_thumb.jpgpost-46714-0-89894500-1360964494_thumb.jpgpost-46714-0-81232600-1360964520_thumb.jpg

Hej Tomi a logo na tej wędce to widzę Twoją Mrówę.Nawijajcie tu ile wlezie o tym patyku.Sugestie,jak to widzicie itd. 

Odnośnie Twoich patyków dedykowanych pod owady i małe woblery to z grubsza się określiłem.Pisałeś że będą powstawały na nowych polskich blankach ,o których niewiele wiadomo ,przynajmniej na razie.Jak z blankami będzie już co nie co wiadomo (materiał,akcja ,moc,ilość składów itd.)to można będzie precyzować swoje oczekiwania co do produktu finalnego.

Niedługo powstanie również mój innowacyjny projekt 14-sto stopowego kija do łowienia na imitacje owadów i małe woblery.W planach też miałem i nadal mam zrobienie logo Mrówki w formie naniesienia kolorowego zdjęcia na folię.Byłem w pracowni reklamy i jestem "po słowie" z wykonawcą .Koszty będą spore(zrobienie projektu+ wykonanie) więc alternatywą będzie odręczny rysunek owada na folii lub samym blanku zrobiony białym tuszem.To jednak dopiero na sam koniec,najpierw muszę skłonić rodbuildera aby zaczął działać.

Nie przewiduję fajerwerków, odziany zostanie w PB Minima,uchwyt Fuji standard,czarna pianka na rękojeść i metalowo gumowa gała na koniec.Ma doskonale działać, a wygląd to sprawa mniej istotna.

Pozdrawiam Tomi B) .