krystiano1981r Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 skoro kolega Guzu łowi pstrągi na boleniowe ścigacze(podpowiem,14 str w wątku pstrągi 2013)to ja będę łowił klenie i jazie na takie właśnie ścigacze a warunki...?no cóż,np głęboki przelew z silnym uciągiem.... a tak na marginesie kto powiedział,że raptora 4 czy 5 trzeba prowadzić expresem...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 skoro kolega Guzu łowi pstrągi na boleniowe ścigacze(podpowiem,14 str w wątku pstrągi 2013)to ja będę łowił klenie i jazie na takie właśnie ścigacze a warunki...?no cóż,np głęboki przelew z silnym uciągiem.... a tak na marginesie kto powiedział,że raptora 4 czy 5 trzeba prowadzić expresem...?Pstrągi na takie przynęty łowi się a i owszem z tym, że technika prowadzenia jest jerkowa a to pstrągi akurat kochają czego nie powiedział bym o klenio-jaziach Powiadasz głęboki przelew w dodatku z silnym uciągiem; hm wątpie, czy uda się taki wobler sprowadzić na głębokość żerowania kleni nie mówiąc o prawidłowym jego poprowadzeniu ale cóż skoro się upierasz, łowić klenie na raptora to powodzenia No chyba, że Tomy na specjalne zamówienie zrobi Ci w wersji SDR Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 (edytowane) Miałem pierwszego Raptora a raczej ''Miętówkę 6cm'' Tomy'ego postawiony w nurcie powoli schodzi do dna lusterkując portafi i skusić klenia w takich warunkach :)Niestety ale spoczął na dnie rzeki ;( Edytowane 24 Marca 2013 przez maciek17_mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 sam twórca napisał,że częstym przyłowem na te wobki są klenie http://www.wobleryhandmade.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=21:raptor-5&catid=8&Itemid=126 widać Kolega spinnerman wie lepiej...no cóż powodzenia i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 (edytowane) Małe Raptory sa w 2wersjach.Waga taka sama.Jedna wersja jest typowo Boleniowa a druga ma pracę Jaziową.Różnica jest w umieszczeniu steru i przedniego oczka.Proszę mi się tu nie ścierać. Edytowane 24 Marca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Dobra wymiana poglądów nie jest zła hej ! Widać coś przeoczyłem Tomy pokaż fotę tego jaziowego raptorka, gdzie to można oblukać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Myślałeś Tomek nad małymi chlapakami boleniowymi na małe rzeki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Myślałeś Tomek nad małymi chlapakami boleniowymi na małe rzeki?Będzie chlapak ale taki z 9cm.Potem może wejdzie mniejsza wersja a nawet jestem pewny że tak bo sam lubię łowić z powierzchni Bolki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 (edytowane) Dobra wymiana poglądów nie jest zła hej ! Widać coś przeoczyłem Tomy pokaż fotę tego jaziowego raptorka, gdzie to można oblukać ?Bo wyszedł przez przypadek.Dwa z serii pracowały bardzo mocno i tak się im przypatrzyłem.Bardzo subtelne różnice a praca diametralnie inna.To z tej partii. Edytowane 24 Marca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 By się przydał jakby to powiedzieć subtelny chlapak który by za dużo hałsu nie robił na górze bardziej subtelny czyli smużył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Stinger ochrzczony rapka ok 60 i sandacz 79cm (obie ryby poza okresem ochronnym)Wolne prowadzenie i w momencie opadu łup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 By się przydał jakby to powiedzieć subtelny chlapak który by za dużo hałsu nie robił na górze bardziej subtelny czyli smużył Moje tańcują na ogonie ale trochę przesunąć obciążenie i będzie smużył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 (edytowane) Stinger ochrzczony rapka ok 60 i sandacz 79cm (obie ryby poza okresem ochronnym)Wolne prowadzenie i w momencie opadu łup ...w życiu bym nie przypuszczał że go coś zeżre hehe Który tak połowił ten z mocniejszą pracą czy słabszą? Edytowane 24 Marca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 No to czekam z niecierpliwością na te smużaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Bo wyszedł przez przypadek.Dwa z serii pracowały bardzo mocno i tak się im przypatrzyłem.Bardzo subtelne różnice a praca diametralnie inna.To z tej partii.P1080033.JPGCiekawe czy da się to powtórzyć ? Chętnie bym nabył takie woby. W takich uklejowych agresorkach lubują się wąsale szczególnie przy tarle uklei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Napewno się da bo jedna została u mnie na wzór a druga jest u Rheinanglera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 No to czekam z niecierpliwością na te smużaki Na bazie małego Jumpera Ci zrobię.Góra będzie minimalnie nad powierzchnią a tył zanurzony z lekkim kiwaniem ogonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 też bym przytulił Tomek takiego "smużaka"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 (edytowane) To jutro rano je zrobię.Tylko dwa dla was i za free.Jak połowią dacie znać i wejdą na rynek a Kryst Wolf będzie testował ołówka 9tkę. Edytowane 24 Marca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 no to idę po "ambrozję".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Dzięki obiecuję że bedzie solidnie przetestowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 no to idę po "ambrozję".... ...a ja po mięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 ...w życiu bym nie przypuszczał że go coś zeżre hehe Który tak połowił ten z mocniejszą pracą czy słabszą?ten z niepodgiętym sterem złowił. Miejsce było frajerskie, uciekałem dziś przez 7 godzin przed wiatrem ok 9m/s przy 1 stopniu ciepła,- brrrrr, w końcu znalazłem zatoczkę z wysokimi brzegami, zjechałem na dupie i zobaczyłem piękne zwaliska kamieni i całego portowego gruzu... W prawo nawet nie patrzyłem bo leżały jakieś plastikowe rury (jak to w zagłębiu rury ) ale po chwili na papierosa, którego głownie wiatr wypalił, błysk podwodnego ataku bolenia, za chwile drugi, trzeciego nie było bo rozpoczął się hol. Po kilkunastu minutach wróciłem w to miejsce, nic już nie biło ale 10 rzutów i spadam,- pomyślałem.I tak coraz bardziej coraz głębiej opuszczałem Stingera aż w końcu łup. Co dziwne bolkowi ledwie wystawał z pyska a sandaczowa mama wisiała za brzuszną kotwicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 ten z niepodgiętym sterem złowił. Miejsce było frajerskie, uciekałem dziś przez 7 godzin przed wiatrem ok 9m/s przy 1 stopniu ciepła,- brrrrr, w końcu znalazłem zatoczkę z wysokimi brzegami, zjechałem na dupie i zobaczyłem piękne zwaliska kamieni i całego portowego gruzu... W prawo nawet nie patrzyłem bo leżały jakieś plastikowe rury (jak to w zagłębiu rury ) ale po chwili na papierosa, którego głownie wiatr wypalił, błysk podwodnego ataku bolenia, za chwile drugi, trzeciego nie było bo rozpoczął się hol. Po kilkunastu minutach wróciłem w to miejsce, nic już nie biło ale 10 rzutów i spadam,- pomyślałem.I tak coraz bardziej coraz głębiej opuszczałem Stingera aż w końcu łup. Co dziwne bolkowi ledwie wystawał z pyska a sandaczowa mama wisiała za brzuszną kotwicę.Ech, tylko pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi