Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

świetne  :)

U mnie jazgarz to jedynie opcja kolorystyczna, pod różne modele. Mam jeszcze z tym sporo pacy. Chodzi o uproszczenie malowania. Nie jestem zwolennikiem niepotrzebnego męczenia się, jeśli można uzyskać świetne efekty (widać to np. w wielu twoich pracach) minimalistycznymi środkami. Prostota i szyk są dla mnie oznaką kunsztu i smaku. Do tego sam dążę.

Też nie lubię takiego czegoś.Umęczyć można wszystko.Choć z drugiej strony myślę że należysz do wybitnych na tym forum i nie tylko.Trzy wątki teraz śledzę z uwagą bo lubię zerknąć na coś wyjątkowego.Moi faworyci- Kielo,Woblery z Bielska-Janusz,i Joker.  

Edytowane przez Tomy

(...)Trzy wątki teraz śledzę z uwagą bo lubię zerknąć na coś wyjątkowego.Moi faworyci- Kielo,Woblery z Bielska-Janusz,i Joker.  

Dzięki za zainteresowanie :)

Powiem tak - i nawzajem ;)

Malowanie żywicy kameleonami bezpośrednio w formach jest bardzo oryginalną metodą. Musiałeś rozwiązać "kilka" problemów, a efekt jest fascynujący. Wydaje mi się, że najbardziej realistycznie wyszło to na fotografii nr 3. Jest tam fragment, który pozwala sobie wyobrazić efekt opalizacji, trudny do oddania w 2D. Osobiście bardzo jestem ciekaw reakcji ryb na te barwy. Jeśli będzie na nich robić  wrażenie w stopniu zbliżonym do fascynacji, jaką budzi w wędkarzach, to możesz mieć problem z nadążeniem z zamówieniami :)

Super, że jazgarze będą ogólno dostępne. Mało który wobler dał mi tyle szczupaków na rafach co jazgarz. Mega łowny wobler. :D

Co do wymienionych przez Ciebie Tomku faworytów to już prawdziwa Liga Mistrzów. Dobrze, że wspólnie uzupełniacie się w swoich ofertach, gdzie każdy może znaleźć coś dla siebie i pod kątem konkretnych gatunków. Wasze woblery ( jeszcze kilku kolegów możnaby śmiało dopisać jak np. @wujka czy Darka Mrongasa - bez urazy dla innych twórców których woblerów nie znam) nie są kawałkami drewna ale przynętami z duszą. Przynęty które świadczą o osobach które je tworzą. O ich oddaniu i pasji. Przynęty dzięki którym my wędkarze wierzymy, że w przysłowiowej studni można jeszcze złapać rybę życia.  Przynęty które dają nam chwile radości, czy pozwalają uciec do świata fantazji. Przynęty które z wędkarskim uporem posyłamy do wody , z determinacją, czasem złością, z wiarą w sukces który w końcu daje wynik w postaci pięknej ryby. Dzięki Wam wędkarstwo jest jeszcze piękniejsze za co dziękuję i pozdrawiam.

Edytowane przez siwypike
  • Like 1

Raptory i inne Boleniówki z formy odlane z żywicy przebiją tą wersję i to bardzo mocno.Myślę że do m-ca będą w sprzedaży.co do cen-szalał nie będę :D

Fajne autko na rybki.Jedynie wyżej go zawiesić i mniej świecące koła dać.Chyba będę robił tego swojego na taki styl.Motor można podbić bez problemu do 180KM jak by komuś się bardzo spieszyło na ryby :D a jeździłem już taką zmotką że miała tendencje do wznoszenia się w powietrze.Serwis-darmocha,zużycie paliwa-śmieszne,awaryjność-brak a złodziej się brzydzi.

post-46714-0-68232400-1364642498_thumb.jpgpost-46714-0-68961100-1364642507_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Ok.Święta sobie zrobiłem wolne.Po prostu muszę złapać oddech i wyleczyć ucho.Normalnie zawiało mi od dremela.Zapadła w jednym cisza totalna.Dzisiaj już lepiej ale przy Matce i Żonie utrzymuje że nie słyszę dalej..Zawsze to mniej trucia i zawracania głowy.

Edytowane przez Tomy

Raptory i inne Boleniówki z formy odlane z żywicy przebiją tą wersję i to bardzo mocno.Myślę że do m-ca będą w sprzedaży.co do cen-szalał nie będę :D

Fajne autko na rybki.Jedynie wyżej go zawiesić i mniej świecące koła dać.Chyba będę robił tego swojego na taki styl.Motor można podbić bez problemu do 180KM jak by komuś się bardzo spieszyło na ryby :D a jeździłem już taką zmotką że miała tendencje do wznoszenia się w powietrze.Serwis-darmocha,zużycie paliwa-śmieszne,awaryjność-brak a złodziej się brzydzi.

attachicon.gif7479613126_309584d158_b.jpgattachicon.gif7479614770_4646531cc1_b.jpg

Miałem takie berlingo  kiedyś, z racji wykonywanego zawodu(budowa rajdówek/silników) wpadło mi kiedyś rozbite  rajdowe saxo vts w rece i troszke sobie z niego po przeszczepiałem czesci( silnik 1,6 125km,całe zawieszenie bilstein i kilka innych gratów) i powiem szczerze ze był to mały pocisk..:-) , setka po 7sekundach,  co prawda nie było niskie tak jak te z foty ale na kołach 15'  wjezdzalem praktycznie we wszystkie miejsca na ryby..

Znowu rozmyslam nad kupnem cytryny, bo syntyment pozostał i wszystkei graty na ryby sie miesciły...

Tomek, zajebiste !!!

Prosiłem , żeby nie pisać wulgarnych słów co jest niezgodne z regulaminem i ze względu na młodych którzy nie muszą od starszych uczyć się takiego języka . Muszę Ci dać trzeciego kwiatka . 

No comment  :( panie moderator

http://sjp.pwn.pl/slownik/2542522/zajebisty

Co nie oznacza , że nie jest to wulgarne określenie . 

taa, moja V6 z 200 kucami ma 7 do sety  :huh:  ale nie zaśmiecajmy wątku. 

ilosc koni nie zawsze przekłada sie na przyspieszenie, liczy sie stosunek masy do mocy i przełozenia skrzyni biegów , moja cytryna wazyła 860kg, miała dokładnie 128,7km  i skrzynie biegów z przełozeniem głownym 13x59, i do setki miała dokładnie 7,2s mierzone g-techem kilka razy

Tomy do tego autka jest multum czesci do modyfikacji na rynku wtórnym za sprawą saxo vts/puga 106 rallye

U mnie autko było mocno doinwestowane i nie zawiodło mnie ani razu

ok, już koniec OT ;-)

Edytowane przez Miro 85