joker Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 świetne U mnie jazgarz to jedynie opcja kolorystyczna, pod różne modele. Mam jeszcze z tym sporo pacy. Chodzi o uproszczenie malowania. Nie jestem zwolennikiem niepotrzebnego męczenia się, jeśli można uzyskać świetne efekty (widać to np. w wielu twoich pracach) minimalistycznymi środkami. Prostota i szyk są dla mnie oznaką kunsztu i smaku. Do tego sam dążę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 (edytowane) Też nie lubię takiego czegoś.Umęczyć można wszystko.Choć z drugiej strony myślę że należysz do wybitnych na tym forum i nie tylko.Trzy wątki teraz śledzę z uwagą bo lubię zerknąć na coś wyjątkowego.Moi faworyci- Kielo,Woblery z Bielska-Janusz,i Joker. Edytowane 29 Marca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 (...)Trzy wątki teraz śledzę z uwagą bo lubię zerknąć na coś wyjątkowego.Moi faworyci- Kielo,Woblery z Bielska-Janusz,i Joker. Dzięki za zainteresowanie Powiem tak - i nawzajem Malowanie żywicy kameleonami bezpośrednio w formach jest bardzo oryginalną metodą. Musiałeś rozwiązać "kilka" problemów, a efekt jest fascynujący. Wydaje mi się, że najbardziej realistycznie wyszło to na fotografii nr 3. Jest tam fragment, który pozwala sobie wyobrazić efekt opalizacji, trudny do oddania w 2D. Osobiście bardzo jestem ciekaw reakcji ryb na te barwy. Jeśli będzie na nich robić wrażenie w stopniu zbliżonym do fascynacji, jaką budzi w wędkarzach, to możesz mieć problem z nadążeniem z zamówieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Kolorki super, jak chcesz mogę Ci złożyć taką animacje w 3D to powinno być widać opalizajce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Dzięki za wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 (edytowane) Super, że jazgarze będą ogólno dostępne. Mało który wobler dał mi tyle szczupaków na rafach co jazgarz. Mega łowny wobler. Co do wymienionych przez Ciebie Tomku faworytów to już prawdziwa Liga Mistrzów. Dobrze, że wspólnie uzupełniacie się w swoich ofertach, gdzie każdy może znaleźć coś dla siebie i pod kątem konkretnych gatunków. Wasze woblery ( jeszcze kilku kolegów możnaby śmiało dopisać jak np. @wujka czy Darka Mrongasa - bez urazy dla innych twórców których woblerów nie znam) nie są kawałkami drewna ale przynętami z duszą. Przynęty które świadczą o osobach które je tworzą. O ich oddaniu i pasji. Przynęty dzięki którym my wędkarze wierzymy, że w przysłowiowej studni można jeszcze złapać rybę życia. Przynęty które dają nam chwile radości, czy pozwalają uciec do świata fantazji. Przynęty które z wędkarskim uporem posyłamy do wody , z determinacją, czasem złością, z wiarą w sukces który w końcu daje wynik w postaci pięknej ryby. Dzięki Wam wędkarstwo jest jeszcze piękniejsze za co dziękuję i pozdrawiam. Edytowane 30 Marca 2013 przez siwypike 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 (edytowane) Moja prywatna ZZ'Rapka. Edytowane 30 Marca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Moja prywatna ZZ'Rapka. P1090210.JPGTomek,chyba "nasza" prywatna... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Moja prywatna ZZ'Rapka. P1090210.JPG Nie dało by się jej sprywatyzować?(albo poprawnie politycznie skomercjalizować? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 (edytowane) Raptory i inne Boleniówki z formy odlane z żywicy przebiją tą wersję i to bardzo mocno.Myślę że do m-ca będą w sprzedaży.co do cen-szalał nie będę Fajne autko na rybki.Jedynie wyżej go zawiesić i mniej świecące koła dać.Chyba będę robił tego swojego na taki styl.Motor można podbić bez problemu do 180KM jak by komuś się bardzo spieszyło na ryby a jeździłem już taką zmotką że miała tendencje do wznoszenia się w powietrze.Serwis-darmocha,zużycie paliwa-śmieszne,awaryjność-brak a złodziej się brzydzi. Edytowane 30 Marca 2013 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Moja prywatna ZZ'Rapka. P1090210.JPGno i to jest to kalkomania lux wyglada widze ze w prywatnych pudelkach z kalki nie zrezygnowales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 no i to jest to kalkomania lux wyglada widze ze w prywatnych pudelkach z kalki nie zrezygnowales Kalkomania jest tam malutką domieszką.Jako dodatek jak najbardziej polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Wsumie jak kto woli czy jako dodatek czy jako glowny material dla mnie kalka nr1 co do twoich wyrobow to juz powinny dostac miano cacuszka a gdzie canabis'y ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Wsumie jak kto woli czy jako dodatek czy jako glowny material dla mnie kalka nr1 co do twoich wyrobow to juz powinny dostac miano cacuszka a gdzie canabis'y ? Cannabis'y-no forma we wtorek i jadę z koksem przez cały tydzień tylko z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Raptory i inne Boleniówki z formy odlane z żywicy przebiją tą wersję i to bardzo mocno.Myślę że do m-ca będą w sprzedaży.co do cen-szalał nie będę Fajnie to ja bym się pisał na 2-3sztuki boleniówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 (edytowane) Ok.Święta sobie zrobiłem wolne.Po prostu muszę złapać oddech i wyleczyć ucho.Normalnie zawiało mi od dremela.Zapadła w jednym cisza totalna.Dzisiaj już lepiej ale przy Matce i Żonie utrzymuje że nie słyszę dalej..Zawsze to mniej trucia i zawracania głowy. Edytowane 30 Marca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 tak trzymać Tomek,też mi często uszy "przewiewa" :D a zdążyłeś skrobnąć tego "chlapaczo-smużaka"....pozdro i wesołych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Raptory i inne Boleniówki z formy odlane z żywicy przebiją tą wersję i to bardzo mocno.Myślę że do m-ca będą w sprzedaży.co do cen-szalał nie będę Fajne autko na rybki.Jedynie wyżej go zawiesić i mniej świecące koła dać.Chyba będę robił tego swojego na taki styl.Motor można podbić bez problemu do 180KM jak by komuś się bardzo spieszyło na ryby a jeździłem już taką zmotką że miała tendencje do wznoszenia się w powietrze.Serwis-darmocha,zużycie paliwa-śmieszne,awaryjność-brak a złodziej się brzydzi. 7479613126_309584d158_b.jpg7479614770_4646531cc1_b.jpgMiałem takie berlingo kiedyś, z racji wykonywanego zawodu(budowa rajdówek/silników) wpadło mi kiedyś rozbite rajdowe saxo vts w rece i troszke sobie z niego po przeszczepiałem czesci( silnik 1,6 125km,całe zawieszenie bilstein i kilka innych gratów) i powiem szczerze ze był to mały pocisk..:-) , setka po 7sekundach, co prawda nie było niskie tak jak te z foty ale na kołach 15' wjezdzalem praktycznie we wszystkie miejsca na ryby..Znowu rozmyslam nad kupnem cytryny, bo syntyment pozostał i wszystkei graty na ryby sie miesciły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 @Miro kół nie pogubiłeś w tej rakiecie ? z tymi 7 sekundami do setki to chyba się trochę zagalopowałeś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 @Miro kół nie pogubiłeś w tej rakiecie ? z tymi 7 sekundami do setki to chyba się trochę zagalopowałeś taa, moja V6 z 200 kucami ma 7 do sety ale nie zaśmiecajmy wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Tomek, zajebiste !!! Prosiłem , żeby nie pisać wulgarnych słów co jest niezgodne z regulaminem i ze względu na młodych którzy nie muszą od starszych uczyć się takiego języka . Muszę Ci dać trzeciego kwiatka . No comment panie moderatorhttp://sjp.pwn.pl/slownik/2542522/zajebisty Co nie oznacza , że nie jest to wulgarne określenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 (edytowane) taa, moja V6 z 200 kucami ma 7 do sety ale nie zaśmiecajmy wątku. ilosc koni nie zawsze przekłada sie na przyspieszenie, liczy sie stosunek masy do mocy i przełozenia skrzyni biegów , moja cytryna wazyła 860kg, miała dokładnie 128,7km i skrzynie biegów z przełozeniem głownym 13x59, i do setki miała dokładnie 7,2s mierzone g-techem kilka razy Tomy do tego autka jest multum czesci do modyfikacji na rynku wtórnym za sprawą saxo vts/puga 106 rallyeU mnie autko było mocno doinwestowane i nie zawiodło mnie ani razu ok, już koniec OT ;-) Edytowane 31 Marca 2013 przez Miro 85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Mój ma 2.0HDI 110KM i już mocno drażni dresy w 318stkach .Zobaczę czy będę podnosił moc bo ma jej sporo.Będzie zrobiony podobnie ale podniesiony,felgi nie będą takie błyszczące.Tym czasem musi wystarczyć bo inwestycje na ten rok to głównie pracownia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi