Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Leviathan 12 to już ostatnie z drewienka przynajmniej na teraz --- Dla mnie?

Tak dla Ciebie Brachu.

Tomasz tego pampucha co ma kropkę czerwoną w oku, ciemną łuskę, białe pokrywy szkrzelowe i zielonkawy grzbiet (7 zdjecie) chętnie kupię.Możesz dorzucić do zamówienia mojego :)

Krystek tego typu będzie kilka wersji kolorystycznych.Na tych białych skrzelach jest opalizacja zieleń,niebieski perła.Nie jest zbyt fotogeniczna ale w realu wygląda jak w naturze.

Coś mi się zdaje, że i do mnie jakaś paczuszka dotrze  ;)

No tam w tej kupce jest sporo Twoich :D Następną sieczkę lub jak kto woli Raptora 4/5 będę próbował zrobić z żywicy crystal&clear w formie wydmuszki.Powinno się udać no i zawsze mi po głowie chodziły takie konstrukcje.Wciąż do przodu i docelowo chcę żeby wyglądało to mniej więcej tak :)

post-46714-0-43087700-1364886056_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

Bo to jest żywa ukleja.Bez jaj tak to raczej nie dam rady ale podobnie będzie bardzo.Do tego potrzebne jest przezroczyste tworzywo.Tym czasem kombinuje i odlewam z różnych transparentnych żywic.Tu np.Pampuch przeźroczysty z zabarwieniem miodowym-akurat robiliśmy lampę i trochę materiału zostało.Dość lekki materiał ale to zobaczymy co z tego wyjdzie.Napewno komory powietrzne albo maszynka do obracania i  wobki tzw. wydmuszki.Potencjał w materiałach transparentnych drzemie olbrzymi i muszę spróbować. :D

post-46714-0-11895600-1364923508_thumb.jpgpost-46714-0-03458500-1364923581_thumb.jpgpost-46714-0-73409500-1364923526_thumb.jpgpost-46714-0-09363700-1364923560_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

Dzięki.Myślę że wystarczy transparentna żywica o małej wadze i na to opalizacja tzn całe malowanie zastąpić opalizacją i barwieniem w formie.Powinno być mega realistycznie.Imitację skóry to co pod łuską jedynie na gorąco.Bardzo wciągający temat.Modele ryb też teraz stoją prze de mną otworem.Zastanawiam się skąd dorwać Bolenia na 80cm.Są takie w sklepach? bo ja nie zabije a muszę z czegoś odbić.

Edytowane przez Tomy

Fajne zdjęcie. A masz może taką fotę całej klajki ?

Mam tylko takie.Raptory 6 i 7 będą robione z tej fotki-ryjek,skrzela,oczy itd.Jedyny problem jest z tłem ale to kwestia czasu.Resztę zabarwię bez najmniejszego problemu bardzo podobnie.Nawet widzę zastosowanie dla Red Devil a lubię ten barwnik,zwłaszcza łączenie z innymi i przejścia.No rozpisałem się ale jestem tak nakręcony na nowe wyzwania że chyba mnie rozerwie.Będzie CAAABUUUM i wyleciał w kosmos z nadmiaru weny twórczej.

post-46714-0-94932700-1364924527_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

Mam tylko takie.Raptory 6 i 7 będą robione z tej fotki-ryjek,skrzela,oczy itd.Jedyny problem jest z tłem ale to kwestia czasu.Resztę zabarwię bez najmniejszego problemu bardzo podobnie.Nawet widzę zastosowanie dla Red Devil a lubię ten barwnik,zwłaszcza łączenie z innymi i przejścia.No rozpisałem się ale jestem tak nakręcony na nowe wyzwania że chyba mnie rozerwie.Będzie CAAABUUUM i wyleciał w kosmos z nadmiaru weny twórczej.

attachicon.gifAlburnusAlburnusHead.JPG

Jadą do mnie fajne farby. Jak pomaluję woby to pokażę i zobaczysz czy Ci przypasują na tło. Sam jeszcze ich nie używałem ale myślę, że to będzie właśnie ta perłowa perła  ;) 

Levitahany byki 10 tka i 12 stka.Tak patrzę na te korpusy i 10tka będzie w 2wersjach bezsterowiec i ze sterem. 

No teraz to lepiej gadasz ,lubię taką robotę.

Piszę się na jedno i drugie ,no 10 ze sterem to musi zamiatać w wodzie.

Powiedz Tomek -przy opadzie będzie lusterkować jak Levek bez steru?