Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Tak najbardziej nad sobą się lubię znęcać.Trzeba być masochistą mając już wszystko dograne w drewnie a wchodzić w inny materiał.Różnie jeszcze może być.Jak się wstrzelę z modelami ryb w naturalnej wielkości to woblery mogą pójść całkiem w odstawkę.

Ty weż nie żartuj ,chociaż to może być niezłe,ale dopiero jak zrobisz mi jeszcze kilka sztuk ;) .

Kupiłem takie pudełko wejdzie ze 200sztuk wobów,ale jeszcze kilka mi brakuje ,tylko Twoich mam ze 100 albo może troszkę ponad ,ale co to jest :D :rolleyes: .

No to dawaj- te Raptory na stół ,a nie się znęcasz Tomo .Pamiętasz na co ja czekam :ph34r: ?

Często o tym gadam,to nie zapomnisz he he :D Ale jednak ,jeżeli będą wychodziły z formy w takim stanie jak pisałeś to będzie super.Trochę zaoszczędzi to roboty .

Edytowane przez Krystekwolf

No to dawaj- te Raptory na stół ,a nie się znęcasz Tomo .Pamiętasz na co ja czekam :ph34r: ?

Często o tym gadam,to nie zapomnisz he he :D Ale jednak ,jeżeli będą wychodziły z formy w takim stanie jak pisałeś to będzie super.Trochę zaoszczędzi to roboty .

Spoko loko :) Już niedługo.No ale są też minusy.Jak już zrobię wszystkie wzorki takie jakie mają być i je wstawię to nie będzie tego wątku.Będą co prawda tuningowe uchwyty do korbek,benche muchowe-z żywicy,ryby naturalnej wielkości ale wobki polecą takie same non stop.

oj tam, oj tam jakieś "  wood edition " dla koneserów będziesz robił hej !  :D

Spinnerman ale zobaczysz warsztacik muchowy.Będę to chciał robić jako moduły,które same w sobie już mogą służyć ale też będzie można je łączyć w jeden wielki bench.Design całości na pstrąga,lipienia tak jak byś skórą obciągnął cały gadget.Całość z żywicy która mocno przypomina fakturą i na optykę kamień.

Edytowane przez Tomy

Spoko loko :) Już niedługo.No ale są też minusy.Jak już zrobię wszystkie wzorki takie jakie mają być i je wstawię to nie będzie tego wątku.Będą co prawda tuningowe uchwyty do korbek,benche muchowe-z żywicy,ryby naturalnej wielkości ale wobki polecą takie same non stop.

chyba sam nie wierzysz w to co piszesz...

nam też nie każ wierzyć, że kiedys poprzestaniesz na tworzeniu nowych wzorów... :P

• Like 1

chyba sam nie wierzysz w to co piszesz...

nam też nie każ wierzyć, że kiedys poprzestaniesz na tworzeniu nowych wzorów... :P

Nowy wzorek Lipień pod Głowatkę i Tajmienia.Teraz próbny odlew,cięcie na 3kawałki,próby z obciążeniem i typem usterzenia.Potem forma pod gotowca i po testach na Syberii o ile będą pozytywne powinny być dostępne na zamówienie.Tu poszaleje z designem ale i cena będzie konkretna.Będą trzy wersje-pływak,tonący i dla koneserów.Ta ostatnia z płetwami odlanymi w żywicy Crystal Clear i w jednym kawałku bardziej jako eksponat ale  z zachowaniem pracy itd.

post-46714-0-31109900-1365688827_thumb.jpgpost-46714-0-38968900-1365688848_thumb.jpgpost-46714-0-14241100-1365688865_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 3

Tak.Moje skarby gablotkowe.Za nim jednak tam trafią muszą połowić bo historię muszą mieć.Przedstawiam moich faworytów w dziedzinie Hand Made.Kolejność nie ma znaczenia i jest przypadkowa.Prawdziwi mistrzowie lurebuildingu.

Woblery z Bielska-Janusz-Strzebla

post-46714-0-70765100-1365759944_thumb.jpg

Kielo-Strzebla

post-46714-0-31657100-1365760001_thumb.jpg

Mrówa Tomi-Tomek Ignatowicz-wersja Jumbo.Nie wiem jak można ręcznie coś takiego zrobić.Chyba tłucze z formy i cygani :lol: :lol: :lol: łobuz jeden.

post-46714-0-62018800-1365760158_thumb.jpgpost-46714-0-44468800-1365760180_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 1