Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

A ja wolę oglądać stary sprzęt nad wodą, podobnie jak stare samochody na ulicy. Wówczas tętni w nich życie a nie osiadają kurzem. Nawet nasze super Daiwy czy Shimaniaki przejdą do lamusa, a za dziesiąt lat koledzy z dzisiejszymi nowinkami będą wyglądać jak old schoolowa liga mistrzów. ;)

No nic.Woda kalna panie i było jedno branie ale nie opanowałem kręcącej się korbki przy oddawaniu linki.Wystrzelało po paluchach ryba poszła w "kapustę" i po ptokach.Zabawa świetna,naprawdę.Muszę zrobić sobie kilka crankbaitów w stylu vintage.

post-46714-0-18958900-1368107615_thumb.jpgpost-46714-0-94636300-1368107635_thumb.jpg

No i decyzja padła.Muszę na ten sprzęt zaliczyć Bolenia.

post-46714-0-13864700-1368114528_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

No to teraz dałeś Tomek,ta opalizacja wyszła kosa.

Młody dziś na Levka 10 cyknął zębatego,przy szukaniu bolków, w pół wody szedł.

Super przynęta na warkocze wolniaki i wszelkiego rodzaju zwolnienia i zwary za prądowe.

Wali w to wszystko co zębate,ale to akurat mnie mniej cieszy,bo można się go szybko pozbyć,łowiąc bez przyponu

Myślę ,że przekonam do nich także te konkretne Bolesławy,tylko niech woda się trochę uspokoi,i da popływać łajbą tam gdzie lubię.

Raptor z tymi rumieńcami też fajno wyszedł.

Edytowane przez Krystekwolf
  • Like 1

Ładne te pampuchu nowe zwłaszcza te pierwsze - fajnie by było jakby te w tej barwie do mnie poleciały..:) 

Dzisiaj przewietrzyłem zestaw boleniowy pod ZZ'Rapy.Wszystko gra jedynie teraz czekać na zejście dużej wody,albo przynajmniej na jej stabilizację.Na tą chwilę metr do góry,metr w dół i tak w kółko.

attachicon.gifP1100090.JPGattachicon.gifP1100103.JPGattachicon.gifP1100105 - Kopia.JPG

Jest możliwość, że dorzucisz mi do mojego zestawu takiego samego jak z fotek cytowanych? Ale identyko... 

Nie tego nie dorzucę.To mój wobler przekląłbyś mnie.Specjalnie niedoważony.Praca nie sprzedawalna ale łowny. Jak będzie mała woda to nagram film jak stoi w nurcie to znaczy jak się zachowuje.Ciężko odróżnić od żywej ryby.Co do Pampuchów to właśnie te pierwsze będą Twoje.Zielone i Niebieskie już zabukowane.

Edytowane przez Tomy

Wygląda jak naturalna zalakierowana rybka - świetny jest... Szkoda, że takie to tylko dla siebie robisz... :( - tak się na niego patrzę i chciałbym go wyciągnąć z monitora dla siebie:). Zabrałbym dodatkowo jeszcze jednego pampucha - to już priv.

Edytowane przez PILOT

Dobra masz go w prezencie to znaczy zrobię Ci takiego samego i za jakiś czas wyślę :D Tak powiem szczerze że nowe Raptorki podobają mi się ale to jeszcze nie to[chodzi tylko o optykę].Będzie w tym roku jeszcze jedna zmiana designu i to poważna.

Edytowane przez Tomy

Tak to już kolega ARTi będzie robił bo ja to jestem przy nim cienki bolek jeśli chodzi o malowanie itd.Po za tym już musiałem dobrać drugą parę rąk bo bym się wykończył.Projekty przynęt itd. to moja działka oczywiście.Pozwoli mi to na rozwinięcie skrzydeł w temacie Tenkary bo metodę tą chcę wprowadzić na Polski rynek.Będą wędki i cała otoczka związana z tym pięknym łowieniem.

Tomek,- przeglądałem to o czym mówiliśmy przed chwilką i jeszcze parę starych zapisków z robienia a wobków w ubiegłym stuleciu  ;)

myślę, że wpadłem na fajny, a przynajmniej wart sprawdzenia pomysł na brzanówkę ;)

rysunek będzie w paczuszce z brzanówkami od Jaśka ;)

Tomek normalnie kopara opada, dopieszczone w 100 % powiem, że patrzę na te przynęty z zazdrością   ;) potencjał w Tobie drzemie ogromny.

wczoraj na Pampucha floater złowiłem klenia, genialna przynęta - polecam.

Paweł poczekaj aż wyjdą do powierzchni wtedy będzie widać moc Pampucha i Mrówy.Na teraz lepszy by był Hooligans no i tego SDR'a szykuje bo widzę że się nie obejdzie.Próby zrobię na Mrówie upiernicze jej łeb i taka baryłeczka będzie.Jak się już uporam z rozmieszczeniem obciążenia będzie imitacja robala SDR którą się zrobi na kiełża mutanta albo coś w stylu frutti di mare proszę poczwarę.

Raptor mniejszy zwodowany.Praca jest bardzo ok.jak dla mnie i Bolenie to tylko kwestia czasu na ten wobler.Dostępne wyłącznie dla stałych klientów przez jakiś czas o ile je będą chcieli oczywiście.To jeszcze nie koniec prac nad tym wzorkiem jeśli chodzi o design.Teraz czas na twardą formę,giętarkę do stelaży,odlewane stery z logo no i wypadałoby jakieś konkretne opakowanie do tego zaprojektować.

post-46714-0-99274100-1368290252_thumb.jpgpost-46714-0-82606700-1368290278_thumb.jpgpost-46714-0-14974600-1368290298_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

Raptor mniejszy zwodowany.Praca jest bardzo ok.jak dla mnie i Bolenie to tylko kwestia czasu na ten wobler.Dostępne wyłącznie dla stałych klientów przez jakiś czas o ile je będą chcieli oczywiście.To jeszcze nie koniec prac nad tym wzorkiem jeśli chodzi o design.Teraz czas na twardą formę,giętarkę do stelaży,odlewane stery z logo no i wypadałoby jakieś konkretne opakowanie do tego zaprojektować.

attachicon.gifP1100250.JPGattachicon.gifP1100251.JPGattachicon.gifP1100254.JPG

A co Ty bardziej realistycznego chcesz zrobić? :)

Chyba, że zalejesz ukleję żywicą.