Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo mnie to cieszy,no i pogoda fajna ,może się dziś wyskoczy pomęczyć rybki.

Wczoraj byłem trochę służbowo ,he he popatrzyć na wodę-widziałem mamunię w miejscu niedostępnym można tak powiedzieć dla każdego. Może zechce dziś pomóc w małej sesji fotograficznej.

No to super.Majstruje takie zestawy boleniowe.Trzy woblery które się nawzajem uzupełniają.Bezster z oczkiem z przodu-rzut pod prąd sprowadzanie z nurtem,wachlarzem z przerwami na opad,jerkowanie.Bezster z oczkiem w łebku-głębsze partie wody,przy dnie.Wobler ze sterem-uniwersal ,expres,opad,wolne prowadzenie.

post-46714-0-58945900-1372055940_thumb.jpg

Tomku , kolejne klameczki po testach . Pobawiłem się nimi trochę podczas ustawiania . Pięknie drobno pracują podczas jednostajnego  zwijania linki , przy szybszym ciutek szerzej , podczas opadu i przy wolniejszym ściąganiu pięknie lusterkują . Jednak co one wyczyniają przy szybszym delikatnym podbiciu to głowa mała . Uśmiałem się jak na nie patrzyłem . 

Jednak ta pierwsza wersja - prototypowa była i jest najlepsza . 

Oczywiście , przesyłka już w drodze , być może już jutro będziesz mógł je wziąć na malarnię .  :)  Pozdrawiam .

Myślę że tak z tydzień mi z nimi zejdzie.Są już u mnie na blacie :) .Czy będą w sprzedaży - no ciężko.To są jak widać niewielkie ilości a na priv.już paru kolegów zaklepało,myślę że jeszcze jest 5sztuk wolnych ale to nie zobowiązująco pisze.Karol piszesz wcześniej co potrzeba i do 2tygodni masz to w pudełku.Na tą chwilę to najlepsze rozwiązanie. 

post-46714-0-84184600-1372408854_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

Mają zwariowaną pracę,szczególnie jak się nią szarpnie lekko.Kolega dał mi wczoraj się pobawić nią trochę na Wiśle.

Wydaje się bardzo lekka mimo swojej wagi.Spora przynęta na konkretną rybkę.

Można nią pojerkować fajnie,efekty mogą być super .

Piątka dla Pawła za wykonanie-praca mega,przynajmniej tej którą się bawiłem.

Mają zwariowaną pracę,szczególnie jak się nią szarpnie lekko.

Piątka dla Pawła za wykonanie-praca mega,przynajmniej tej którą się bawiłem.

Ja swoją pobawię się jutro. Efekt wizualny- hm , to najlepiej wykonany wobler spod Tomkowej ręki a raczej Paweł &Tomy lurebuilding cooperation. :)

Każda jedna klameczka będzie szalała na końcu żyłki jeśli tylko wędkarz będzie myślał o tym co robi . Delikatne 5 centymetrowe podbicia lub dolne szarpnięcia i klameczka zamienia się w furię efektów . 

A tak w ogóle to dziękuję za Wasze uznanie . Współpraca z Tomkiem daje naprawdę pożądany efekt . Przynęta lotna , wydawało by się lekka , stawia bardzo mały opór , ładnie pracuje podczas ściągania i nieprzewidywalnie podczas jerkowania . 

Dobra idę do garażu szlifować kolejne sztuki  ;)  .