Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę że tak z tydzień mi z nimi zejdzie.Są już u mnie na blacie :) .Czy będą w sprzedaży - no ciężko.To są jak widać niewielkie ilości a na priv.już paru kolegów zaklepało,myślę że jeszcze jest 5sztuk wolnych ale to nie zobowiązująco pisze.Karol piszesz wcześniej co potrzeba i do 2tygodni masz to w pudełku.Na tą chwilę to najlepsze rozwiązanie. 

attachicon.gifP1110217.JPG

Tomek ja na 2 szt się pisałem jak tylko poszła fama o reinkarnacji Klamek :D

Więc może się załapię na którąś z tych pięciu ;)

No.To jak skończę z nimi dam znać :) .Wczoraj tak mnie coś zmogło przy gierce i budząc się z padem w rękach ledwo się pozbierałem z gleby/połamany,zmarzłem.Przeglądałem sobie różne  tematy na forach np.sum z gruntu i trafiłem taką wymianę zdań. :D

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-Witam !
Chciałbym się zapytać : jak złowić suma na rzece oraz czy jest to jeszcze możliwe o tej porze ?
Myślę raczej tu o pęczku rasówek na grunt !

-musisz przede wszystkim zarzucić wędkę oczywiście do rzeki ,najlepiej wieczorkiem no i cierpliwie czekać na suma

-A jest to jeszcze możliwe w tym okresie ?

-no oczywiście ,zarzucić i czekać można w każdym okresie

Edytowane przez Tomy

Wszystko zależy jaka jest balsa.Moje woblery raczej ryby łowią.Największy Kleks na taką konstrukcje  to 67cm i kilkadziesiąt Boleni w ok.65cm-70cm.Wracając do materiału jest to balsa lekka ale o takiej twardości że można listewką łeb rozpłatać a klej do ich montażu wypala dziury w portkach.Dochodzenia Obcy to sobie rób we własnym wątku. 

Edytowane przez Tomy

:) ale się wysiliłeś.Zrobię Ci fotkę jak wygląda ten stelaż.Może faktycznie źle sformułowałem odpowiedź ale naprawdę nie mam czasu na przepychanki.Nie wiem obcy jak ty to prowadzisz czy płacisz podatki itd.Ja mam trochę na głowie zwłaszcza z nowym designem i piankami.Reorganizacja firmy a może druga.Nowa strona,opakowania i pieron wie co jeszcze.Te parę wobków balsianych jest spec dla Baracha bo zgubił pudełko z całym swoim arsenałem.Wiem jak to boli i dlatego zrobiłem w innym wypadku nie ma mowy żebym się za to brał.To co o mnie myślisz to mnie hehe nie napiszę tego ale wiesz.W każdym bądź razie Ty tu jesteś na krzywy ryj a ja nie i sam "se" wyciągnij wnioski Who is Who.

Panowie Klamki już zostały rozpisane/rozdzielone.Paweł robi następne.Ta partia już jest oklejona i gotowa do odciśnięcia faktury.

post-46714-0-00268000-1372502556_thumb.jpg

Zestawy boleniówek za tydzień na giełdzie.Dojdzie jeszcze opalizacja,malowanie itd.

post-46714-0-75800100-1372502672_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

Tomek to kwestia gustu i co komu w danych warunkach sie nad wodą sprawdza ;)

Akurat te firmy , ktore wymieniłeś są u mnie że tak powiem niszowe ( chodzi mi o ich zastosowania w warunkach w jakich łowie ) :lol: i nie mam absolutnie poza tym im nic do zarzucenia ;)

Co do winy kogo kolwiek nie mi to rozstrzygać :)

A to że akurat Twoje przynęty mi odpowiadają , no cóż tak bywa :lol:  :lol:  :lol: a i najważniejsze łowią :)

Tomy, nie planujesz sfilmowania pracy tych swoich gum? Niektórych to bardziej interesuje niż wyglad.

Pierwsza partia zostanie rozesłana do testów.Potem może jakiś filmik zmontuje ale uważam że skuteczność i testy na wodzie ważniejsza jest niż kręcenie pracy woblera.Co do wyglądu to sam jeszcze nie wiem do końca jak to będzie wyglądało.Temat dla mnie nowy i zerowe doświadczenie.Wizję mam ale jak i co to dopiero się okaże po odlaniu pierwszej partii.Może też skończyć się na wejściu cały temat.Woblery będą na 100% z piany Foam It15 i nie tylko no i muchy najprawdopodobniej z naciskiem na streamery Boleniowe.

Edytowane przez Tomy

Tomek to kwestia gustu i co komu w danych warunkach sie nad wodą sprawdza ;)

Akurat te firmy , ktore wymieniłeś są u mnie że tak powiem niszowe ( chodzi mi o ich zastosowania w warunkach w jakich łowie ) :lol: i nie mam absolutnie poza tym im nic do zarzucenia ;)

Co do winy kogo kolwiek nie mi to rozstrzygać :)

A to że akurat Twoje przynęty mi odpowiadają , no cóż tak bywa :lol:  :lol:  :lol: a i najważniejsze łowią :)

Też tak słyszałem że bywają łowne.Taka partyjka na specjalne zamówienie po testach pracy.

post-46714-0-11721900-1372517389_thumb.jpgpost-46714-0-66558200-1372517426_thumb.jpgpost-46714-0-70389800-1372517445_thumb.jpgpost-46714-0-45380600-1372517474_thumb.jpgpost-46714-0-78547100-1372517493_thumb.jpgpost-46714-0-84289600-1372517517_thumb.jpgpost-46714-0-72697000-1372517539_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 3

Kryst dla Ciebie z tej marnej gromadki to są te największe.Mateusz Twoje dzisiaj mają montowane stery.ZZ'Rapki też doczekały się nowego ubranka.

post-46714-0-62162000-1372601549_thumb.jpgpost-46714-0-45035100-1372601574_thumb.jpg

No i to tyle żegnam kolegów na jakiś czas.Jutro poniedziałek trochę spraw do załatwienia w tym jedna priorytetowa.Po za tym no co tu pokazywać.Chyba jak wymyślę coś nowego ale nie wiem czy mi się jeszcze chce.Woblery z pianki,drewna,silikony???wędki itd.będą na mojej nowej stronie i na forum najprawdopodobniej ruszy mój sklepik.Jeśli chodzi o mój wątek autorski to chyba wyczerpałem temat.Pozdrawiam-Tomy- 

Edytowane przez Tomy
  • Like 2

Tomek, te z tych ostatnich fotek ,jeżeli nie mają właściciela to proszę do mojego zamówienia.

Jeżeli mają to zrób kilka dla Krystka ,w rozmiarze min.7cm.

No i widzę że zmieniłeś na dobre uzbrojenie wobów ,chwali się ,no i nie będę musiał się męczyć przy zmienianiu kotwic,he he ;) :D

Edytowane przez Krystekwolf

Tomek, te z tych ostatnich fotek ,jeżeli nie mają właściciela to proszę do mojego zamówienia.

Jeżeli mają to zrób kilka dla Krystka ,w rozmiarze min.7cm.

No i widzę że zmieniłeś na dobre uzbrojenie wobów ,chwali się ,no i nie będę musiał się męczyć przy zmienianiu kotwic,he he ;) :D

Tak te z ostatniej fotki mierzą ok.8cm.Robię dzisiaj większą partię.Uzbrojenie jest zmienione.Podnosi to cenę woblera w granicach 5zeta.Tanie kotwice i kółka odeszły do historii.