milupa Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Myślę że tak z tydzień mi z nimi zejdzie.Są już u mnie na blacie .Czy będą w sprzedaży - no ciężko.To są jak widać niewielkie ilości a na priv.już paru kolegów zaklepało,myślę że jeszcze jest 5sztuk wolnych ale to nie zobowiązująco pisze.Karol piszesz wcześniej co potrzeba i do 2tygodni masz to w pudełku.Na tą chwilę to najlepsze rozwiązanie. P1110217.JPGTomek ja na 2 szt się pisałem jak tylko poszła fama o reinkarnacji Klamek Więc może się załapię na którąś z tych pięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 (edytowane) No.To jak skończę z nimi dam znać .Wczoraj tak mnie coś zmogło przy gierce i budząc się z padem w rękach ledwo się pozbierałem z gleby/połamany,zmarzłem.Przeglądałem sobie różne tematy na forach np.sum z gruntu i trafiłem taką wymianę zdań. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Witam !Chciałbym się zapytać : jak złowić suma na rzece oraz czy jest to jeszcze możliwe o tej porze ?Myślę raczej tu o pęczku rasówek na grunt ! -musisz przede wszystkim zarzucić wędkę oczywiście do rzeki ,najlepiej wieczorkiem no i cierpliwie czekać na suma -A jest to jeszcze możliwe w tym okresie ? -no oczywiście ,zarzucić i czekać można w każdym okresie Edytowane 29 Czerwca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Te balsiane z jajkiem też są na wkrętach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klonek02 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Te balsiane z jajkiem też są na wkrętach?Ja drugiej fotce widać dokładnie drugi wobek od lewej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 (edytowane) Wszystko zależy jaka jest balsa.Moje woblery raczej ryby łowią.Największy Kleks na taką konstrukcje to 67cm i kilkadziesiąt Boleni w ok.65cm-70cm.Wracając do materiału jest to balsa lekka ale o takiej twardości że można listewką łeb rozpłatać a klej do ich montażu wypala dziury w portkach.Dochodzenia Obcy to sobie rób we własnym wątku. Edytowane 29 Czerwca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Warczysz na krytykę (w tym przypadku na pytanie) jak pit bull ale to tylko świadczy o Tobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 (edytowane) ale się wysiliłeś.Zrobię Ci fotkę jak wygląda ten stelaż.Może faktycznie źle sformułowałem odpowiedź ale naprawdę nie mam czasu na przepychanki.Nie wiem obcy jak ty to prowadzisz czy płacisz podatki itd.Ja mam trochę na głowie zwłaszcza z nowym designem i piankami.Reorganizacja firmy a może druga.Nowa strona,opakowania i pieron wie co jeszcze.Te parę wobków balsianych jest spec dla Baracha bo zgubił pudełko z całym swoim arsenałem.Wiem jak to boli i dlatego zrobiłem w innym wypadku nie ma mowy żebym się za to brał.To co o mnie myślisz to mnie hehe nie napiszę tego ale wiesz.W każdym bądź razie Ty tu jesteś na krzywy ryj a ja nie i sam "se" wyciągnij wnioski Who is Who.Panowie Klamki już zostały rozpisane/rozdzielone.Paweł robi następne.Ta partia już jest oklejona i gotowa do odciśnięcia faktury.Zestawy boleniówek za tydzień na giełdzie.Dojdzie jeszcze opalizacja,malowanie itd. Edytowane 29 Czerwca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorzala Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Tomy, nie planujesz sfilmowania pracy tych swoich gum? Niektórych to bardziej interesuje niż wyglad. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Ja po prostu chciałem się dowiedzieć czy to są wkręty czy nie. To Ty zaczynasz mi tutaj jakieś bajki wypisywać o twardości balsy itp. to mnie nie interesuje na prawdę. Już się dowiedziałem że wkręty i ok, wiem jakich przynęt unikać. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 No, wkręty w balsie - przy braniu w ostrzejszym nurcie może być na bogato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 (edytowane) Dobra podgadajcie sobie.Dużo tych woblerów poszło do ludzi jakoś nikomu nie wyleciał wkręt.Sam też na nie łowiłem.Po za tym to ostatnia partia a to że Ty będziesz unikał moich przynęt to super.Cieszy mnie to. Edytowane 1 Lipca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Panowie dość jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości do kogoś to niech wyjaśnia na priv. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorzala Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Moje pytanie zagineło w dymie bitewnym Tomy, nie planujesz sfilmowania pracy tych swoich gum? Niektórych to bardziej interesuje niż wyglad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Napisałem dość, następne posty zaśmiecające wątek będę usuwać. Mimo prośby komentarze dalej były więc wątek został oczyszczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Tomek to kwestia gustu i co komu w danych warunkach sie nad wodą sprawdza Akurat te firmy , ktore wymieniłeś są u mnie że tak powiem niszowe ( chodzi mi o ich zastosowania w warunkach w jakich łowie ) i nie mam absolutnie poza tym im nic do zarzucenia Co do winy kogo kolwiek nie mi to rozstrzygać A to że akurat Twoje przynęty mi odpowiadają , no cóż tak bywa a i najważniejsze łowią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 (edytowane) Tomy, nie planujesz sfilmowania pracy tych swoich gum? Niektórych to bardziej interesuje niż wyglad.Pierwsza partia zostanie rozesłana do testów.Potem może jakiś filmik zmontuje ale uważam że skuteczność i testy na wodzie ważniejsza jest niż kręcenie pracy woblera.Co do wyglądu to sam jeszcze nie wiem do końca jak to będzie wyglądało.Temat dla mnie nowy i zerowe doświadczenie.Wizję mam ale jak i co to dopiero się okaże po odlaniu pierwszej partii.Może też skończyć się na wejściu cały temat.Woblery będą na 100% z piany Foam It15 i nie tylko no i muchy najprawdopodobniej z naciskiem na streamery Boleniowe. Edytowane 1 Lipca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 (edytowane) Tomek to kwestia gustu i co komu w danych warunkach sie nad wodą sprawdza Akurat te firmy , ktore wymieniłeś są u mnie że tak powiem niszowe ( chodzi mi o ich zastosowania w warunkach w jakich łowie ) i nie mam absolutnie poza tym im nic do zarzucenia Co do winy kogo kolwiek nie mi to rozstrzygać A to że akurat Twoje przynęty mi odpowiadają , no cóż tak bywa a i najważniejsze łowią Też tak słyszałem że bywają łowne.Taka partyjka na specjalne zamówienie po testach pracy. Edytowane 29 Czerwca 2013 przez Tomy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Też tak słyszałem że bywają łowne.Taka partyjka na specjalne zamówienie po testach pracy.P1110223.JPGP1110252.JPGP1110258.JPGP1110261.JPGP1110259.JPGP1110233.JPGP1110238.JPGCzy ja tu widzę swoje dwa malutkie Raptorki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
000kamyk000 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 I ja chyba też tu widzę swoich przyszłych żołnierzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 (edytowane) Kryst dla Ciebie z tej marnej gromadki to są te największe.Mateusz Twoje dzisiaj mają montowane stery.ZZ'Rapki też doczekały się nowego ubranka. No i to tyle żegnam kolegów na jakiś czas.Jutro poniedziałek trochę spraw do załatwienia w tym jedna priorytetowa.Po za tym no co tu pokazywać.Chyba jak wymyślę coś nowego ale nie wiem czy mi się jeszcze chce.Woblery z pianki,drewna,silikony???wędki itd.będą na mojej nowej stronie i na forum najprawdopodobniej ruszy mój sklepik.Jeśli chodzi o mój wątek autorski to chyba wyczerpałem temat.Pozdrawiam-Tomy- Edytowane 30 Czerwca 2013 przez Tomy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
musk Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 (edytowane) Chyba jak wymyślę coś nowego ... czyli do jutra Tomy;]A tak serio to jakoś nie wyobrażam sobie póki co tego działu bez Twoich wobków:( Edytowane 30 Czerwca 2013 przez musk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 (edytowane) Czekamy jeszcze na lewiatanka i lipienia Edytowane 30 Czerwca 2013 przez bigrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 (edytowane) Tomek, te z tych ostatnich fotek ,jeżeli nie mają właściciela to proszę do mojego zamówienia.Jeżeli mają to zrób kilka dla Krystka ,w rozmiarze min.7cm.No i widzę że zmieniłeś na dobre uzbrojenie wobów ,chwali się ,no i nie będę musiał się męczyć przy zmienianiu kotwic,he he Edytowane 1 Lipca 2013 przez Krystekwolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Tomek, te z tych ostatnich fotek ,jeżeli nie mają właściciela to proszę do mojego zamówienia.Jeżeli mają to zrób kilka dla Krystka ,w rozmiarze min.7cm.No i widzę że zmieniłeś na dobre uzbrojenie wobów ,chwali się ,no i nie będę musiał się męczyć przy zmienianiu kotwic,he he Tak te z ostatniej fotki mierzą ok.8cm.Robię dzisiaj większą partię.Uzbrojenie jest zmienione.Podnosi to cenę woblera w granicach 5zeta.Tanie kotwice i kółka odeszły do historii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 na Pampuchy łowie od zeszłego roku i nigdy nie miałem z nimi żadnego problemu, z wyjątkiem ze wala u mnie na nie bolenie zamiast kleni , o okoniach nie wspomnę, super wobki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi