Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Tomek,ja nie chcę nikogo przekonywać bo to i tak nic nie da..sam wiesz ile mam wobków od Ciebie (jeszcze te stare lipowe z przed roku) ryby łowią,wstawiałem fotki u Ciebie...nie były to ryby małe jak sam wiesz...wiesz też jakiego Bolenia miałem na Twojego wabika (fotek nie było wiesz dlaczego) a towar jak jest dobry obroni się sam..powiem tak,mi żaden wobler się nie rozpadł po tak długim czasie użytkowania...a i jeszcze jedno Tomek,nie rezygnuj z czegoś co jest naprawdę dobre,mam na myśli Rasta ;) pzdr

Krystian Rasta nie będzie,Wchodzę teraz w piankę i będą 4modele woblerów Boleniowych i dwie Jaziówki-Pampuch i Mrówa ale na większą skalę.Spróbuje jeszcze z gumami.Dopinam sprawę z opakowaniami pod to wszystko itd.chcę to zapiąć na ostatni guzik.Może potem jak mi się będzie nudzić.Hand Made-Raptory drewniane 6 i 7,streamery Boleniowe.Trwają również rozmowy z Krzysztofem na temat moich wędek firmowych.Myślę że się dogadamy jak będą  to będą dostępne do strzału na stanie będzie zawsze ok.10 patyków tak na początek.Design bardziej stonowany żeby nikt nie miał kłopotu z wizualnym dopasowaniem pod multiplikator czy kołowrotek spinningowy.Podobnie do wędek Ewergreena.

Edytowane przez Tomy

Krystian Rasta nie będzie,Wchodzę teraz w piankę i będą 4modele woblerów Boleniowych i dwie Jaziówki-Pampuch i Mrówa ale na większą skalę.Spróbuje jeszcze z gumami.Dopinam sprawę z opakowaniami pod to wszystko itd.chcę to zapiąć na ostatni guzik.Może potem jak mi się będzie nudzić.Hand Made-Raptory drewniane 6 i 7,streamery Boleniowe.Trwają również rozmowy z Krzysztofem na temat moich wędek firmowych.Myślę że się dogadamy jak będą  to będą dostępne do strzału na stanie będzie zawsze ok.10 patyków tak na początek.Design bardziej stonowany żeby nikt nie miał kłopotu z wizualnym dopasowaniem pod multiplikator czy kołowrotek spinningowy.Podobnie do wędek Ewergreena.

Rasta szkoda bo git wabik był...ale dwa mam a ze względu na konstrukcję i sposób pracy nie postradam ich zbyt szybko (mam nadzieję) o kijkach rozmawialiśmy już wcześniej i mam nadzieję,że Ci się powiedzie to przedsięwzięcie...a widzę,że już się pojawiły poza Krakowem w sprzedaży blanki Krzysztofa (przynajmniej w jednej pracowni widziałem)pzdr

Tak te z ostatniej fotki mierzą ok.8cm.Robię dzisiaj większą partię.Uzbrojenie jest zmienione.Podnosi to cenę woblera w granicach 5zeta.Tanie kotwice i kółka odeszły do historii.

Tomek ,czy ja kiedyś mówiłem coś o cenie Twoich woblerów.

Dla mnie liczy się że jest taki jak ja chcę i tyle,lepiej jak są uzbrojone konkret -nie muszę zmieniać i kombinować.

Odłóż mi kilka tych zz rap-ków ze sterem ,znaczy dołóż do paczki.

Te ostatnie są lux ,nic z nimi więcej nie rób,łybki lubią dużo białego bzuska ;) :D :rolleyes:

Nie no tak ogólnie/informacyjnie piszę.Dzisiaj wybrałem się żeby trochę ochłonąć.Bolki nie brały ale na 6stki Raptory pięknie biły Kleksy i Okonie.Pech chciał że wziąłem ze sobą tykwę 10-35g i parę ryb mi zeszło.Zabawa też raczej średnia na takim kalibrze ale dobre i to.

post-46714-0-22855100-1372693228_thumb.jpgpost-46714-0-38725200-1372693251_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

Nie no tak ogólnie/informacyjnie piszę.Dzisiaj wybrałem się żeby trochę ochłonąć.Bolki nie brały ale na 6stki Raptory pięknie biły Kleksy i Okonie.Pech chciał że wziąłem ze sobą tykwę 10-35g i parę ryb mi zeszło.Zabawa też raczej średnia na takim kalibrze ale dobre i to.

attachicon.gifP1110289.JPGattachicon.gifP1110292.JPG

A ja już dawno mówiłem ze R6 ma potencjał kleniowy i z takim zalozeniem wypchałem nimi pudełka :D hehe szkoda tylko ze na mojej Bystrzycy stan wody jak na Amazonce ...

Edytowane przez RafałWrocław

Piekne Tomku  na rybach sie znasz na woblerach sie znasz moz za fotografowanie sie wezmiesz?

Za dużo by tych odskoczni było.Zaraz jadę na strzelnice i tam mi już całkiem przejdzie.

A ja już dawno mówiłem ze R6 ma potencjał kleniowy i z takim zalozeniem wypchałem nimi pudełka :D hehe szkoda tylko ze na mjej Bystrzycy stan wody jak na Amazonce ...

Tak ma.Ja dowiedziałem się tego od klientów.Zwłaszcza wersja Soft jest chętnie zagryzana przez kleksy i w 99% są to ryby spore.Tak od 38-40cm na mniejsze nie działa.Przynajmniej nie miałem takich doniesień.Wydaje mi się że te wszystkie bączki Kleniowe 2-3cm  są odbierane przez ten gatunek jako robactwo choćby nie wiem jak to pomalował na rybkę.Raptora raczej na pewno odbierają  jako narybek.

Edytowane przez Tomy

A ja już dawno mówiłem ze R6 ma potencjał kleniowy i z takim zalozeniem wypchałem nimi pudełka :D hehe szkoda tylko ze na mojej Bystrzycy stan wody jak na Amazonce ...

a ja jak wcześniej u Tomka w wątku pisałem o takim potencjale R6 to jeden Kolega usilnie starał się mi udowodnić i wielu innym,że sobie czegoś takiego nie wyobraża... ;)

a ja jak wcześniej u Tomka w wątku pisałem o takim potencjale R6 to jeden Kolega usilnie starał się mi udowodnić i wielu innym,że sobie czegoś takiego nie wyobraża... ;)

Taaa tylko ze ja regularnie lowie klenie nawet na 10cm woblery ... czasami nawet nie schodze ponizej 6cm zalezy od tego co sie dzieje nad woda - te "moje" rybki jakieś specyficzne są ...

Edytowane przez RafałWrocław

Taaa tylko ze ja regularnie lowie klenie nawet na 10cm woblery ... czasami nawet nie schodze ponizej 6cm zalezy od tego co sie dzieje nad woda - te "moje" rybki jakieś specyficzne są ...

Rafał,ale ja nie o tobie pisałem.... :D Tomek pamięta tą sytuację ;)

Normalne raczej w Odrze środkowej. Przynajmniej ja też tak łowię często ;) 

Szkoda, że klexy w Drawie nie chcą żreć dużych wabikow :P

Musisz się przemóc Mifciu :) Po testach parę krótkich bolków i dwa klenie ale też marne.Huśtawka z wodą totalna.

Raptory5-6-7 wg."starego" patentu.

post-46714-0-82856200-1372783603_thumb.jpgpost-46714-0-42848800-1372783623_thumb.jpgpost-46714-0-26778200-1372783648_thumb.jpgpost-46714-0-86978100-1372783671_thumb.jpg

Raptory wg.nowego patentu.Nowa metoda wygniatania,łuski,nowa folia,nowe barwniki i myślę że jestem coraz bliżej tego do czego zmierzam.

post-46714-0-46929600-1372783877_thumb.jpgpost-46714-0-49476900-1372783909_thumb.jpgpost-46714-0-35526300-1372783934_thumb.jpgpost-46714-0-57789200-1372785643_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 2

No nie wiem bo mam tu propozycje żeby pomóc zorganizować poligon ASG.Sam popróbowałem zabawa jest świetna jak są w użyciu konkretne repliki z dużą prędkością wylotową.Ciut realizmu można sobie samemu dodać np.nie zakładając maski.Zęby wybite i przestrzelone policzki na porządku dziennym.Okulary ochronne to już mus inaczej nie ma wejścia a ściąga je tylko idiota w strefie.Dobrze że palenie rzuciłem bo bym tam chyba umarł.Grupa wiekowa trochę odstaje bo 30 lat to nie 46 ale może jakim generałem zostanę.Ostatnio obsadziłem snajpera.Położyli na górce nakryli  szmatą i tak przeleżałem bez picia 4godziny ale 5ciu zdjąłem.Potem poszedł granat w moją stronę no i zginąłem.Zabawa dość kosztowna ale jak ktoś lubi takie klimaty to jak najbardziej.Dużo ruchu na świeżym powietrzu zawsze jest ok.  

No nie wiem bo mam tu propozycje żeby pomóc zorganizować poligon ASG.Sam popróbowałem zabawa jest świetna jak są w użyciu konkretne repliki z dużą prędkością wylotową.Ciut realizmu można sobie samemu dodać np.nie zakładając maski.Zęby wybite i przestrzelone policzki na porządku dziennym.Okulary ochronne to już mus inaczej nie ma wejścia a ściąga je tylko idiota w strefie.Dobrze że palenie rzuciłem bo bym tam chyba umarł.Grupa wiekowa trochę odstaje bo 30 lat to nie 46 ale może jakim generałem zostanę.Ostatnio obsadziłem snajpera.Położyli na górce nakryli  szmatą i tak przeleżałem bez picia 4godziny ale 5ciu zdjąłem.Potem poszedł granat w moją stronę no i zginąłem.Zabawa dość kosztowna ale jak ktoś lubi takie klimaty to jak najbardziej.Dużo ruchu na świeżym powietrzu zawsze jest ok.  

Wszystko tak jak piszesz jest prawda ale do takiej zabawy trzeba mieć zgrana ekipę.

Musisz się przemóc Mifciu :) Po testach parę krótkich bolków i dwa klenie ale też marne.Huśtawka z wodą totalna.

Raptory5-6-7 wg."starego" patentu.

attachicon.gifP1110319.JPGattachicon.gifP1110333.JPGattachicon.gifP1110335.JPGattachicon.gifP1110337.JPG

Raptory wg.nowego patentu.Nowa metoda wygniatania,łuski,nowa folia,nowe barwniki i myślę że jestem coraz bliżej tego do czego zmierzam.

attachicon.gifP1110348.JPGattachicon.gifP1110350.JPGattachicon.gifP1110353.JPGattachicon.gifP1110348.JPG

Tomek, ten nowy patent fajny,malowanie super jak zawsze u Ciebie.

Ale jedno mnie cieszy najbardziej,mają dużo białego brzucha i nowe delikatne cieniowanie.

Tylko żebyś nie zapomniał o mnie przy dzieleniu nimi.