KRYSTEKWOLF Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Siemka,a w Raptorach co wykombinowałeś ,bo to mnie interesuje jeszcze bardziej.Lżejsze ,czy ciężejsze ,a praca jak ?Czy to takie coś nowego i będziesz dopiero kombinował?A nie wzorowałeś się tymi dużymi co mi wysłałeś?Dzisiaj wyskoczę na chwilę zobaczyć jak chodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Hej Krystianie jeśli chodzi Tobie o Cierniki to praca będzie drobna.To co teraz to jest taki wzorek pod formę.Kłopot jest taki że-Feather Lite za słaba,Foam It15 chyb a też przy tak wąskim korpusie.Może 25tka ale trzeba sprowadzać a najlepiej Crystal Clear tyle że jest ciężka i trzeba by komorę powietrzną zrobić.Bardzo ale to bardzo kuszące jest zrobienie gumy z zatopionym obciążeniem w kształcie Ciernika i może,może.Silikonem by było najłatwiej naśladować ten gatunek.Albo przygotować stelaż w całości przez korpus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Raptory mimo że mają 7cm stwarzają wrażenie sporo większych niż poprzednie 7mki.Waga większa,praca podobna-skoro skuteczna nie ma co kombinować.Te duże ci Ci wysłałem mają dość nietypową akcję jak dla mnie powinny przynieść konkretne ryby.Taki eksperyment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 (edytowane) Albo przygotować stelaż w całości przez korpus Stelaż przez całość to nie problem ale taki drucik 0,7mm raczej mało da jako usztywnienie.Pianki wszystkie będą miały stelaż po całości.Na wkręty nie ma czasu to musi schodzić z taśmy raz,dwa.Przy tym cierniku myślę się trochę pobawić z malowaniem,płetwami itd. Edytowane 5 Lipca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Raptory mimo że mają 7cm stwarzają wrażenie sporo większych niż poprzednie 7mki.Waga większa,praca podobna-skoro skuteczna nie ma co kombinować.Te duże ci Ci wysłałem mają dość nietypową akcję jak dla mnie powinny przynieść konkretne ryby.Taki eksperyment.Czyli grubsze ,jak dobrze widzę,będą te nowe.Dzisiaj zobaczę jak chodzą te co mi przysłałeś ,jeżeli będzie dobrze ,to te też możesz mi odłożyć ,he he.Taka prośba..... jak byś mógł to trzaśnij je tak... brązowy grzbiet ,lekko żółty pasek poniżej i biały duży brzuch.Oczywiście ta nowa łuseczka może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barach3 Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Tomku, jak się sprawy mają z moim zamówieniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 (edytowane) Na poniedziałek będzie gotowe. ZZ'Rapka w nowych piórkach.Wobler ten przy podbiciach robi S-ki.Przy odrobinie wprawy bywa skuteczny tam gdzie co innego zawodzi.Wymaga inwencji od łowiącego.Mi najlepiej ta konstrukcja sprawdza się na wolnym uciągu.Podbicia przy uniesionej szczytówce generują S-kę z widocznym śladem na powierzchni i w tym jest właśnie moc tej konstrukcji. Edytowane 5 Lipca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 (edytowane) Dobra teraz kolej na jakieś mikrusy.Przymierzałem się do tego jak "pies do jeża" i dzisiaj zaczynam projektować tą przynętę.Będzie to imitacja Kiełża.Wystarczająco lotna żeby to posłać ze spina ale ja chcę tego typu woblery stosować przy metodzie Float Fishing a design ich oprzeć na naturalnym pokarmie ryb. Edytowane 5 Lipca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Jak to dobrze widzieć (wiedzieć?), że jednak jeszcze nie składasz broni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Dobra teraz kolej na jakieś mikrusy.Przymierzałem się do tego jak "pies do jeża" i dzisiaj zaczynam projektować tą przynętę.Będzie to imitacja Kiełża.Wystarczająco lotna żeby to posłać ze spina ale ja chcę tego typu woblery stosować przy metodzie Float Fishing a design ich oprzeć na naturalnym pokarmie ryb. P1110411.JPGjak to dobrze wiedzieć,że w końcu te mikrusy "ruszysz"... bo już powoli traciłem nadzieję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 No trzeba było.Teraz muszę zrobić jakąś sztance żeby wygniatać te kiełże.Cięcie spoko na ploterze ale to jeszcze musi mieć wygląd u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryka Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Dobra teraz kolej na jakieś mikrusy.Przymierzałem się do tego jak "pies do jeża" i dzisiaj zaczynam projektować tą przynętę.Będzie to imitacja Kiełża.Wystarczająco lotna żeby to posłać ze spina ale ja chcę tego typu woblery stosować przy metodzie Float Fishing a design ich oprzeć na naturalnym pokarmie ryb. P1110411.JPGTomy... zapowiada się ciekawie. Czekam na efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Drobne jaja. Kiełż, dobra nazwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 (edytowane) Jedno jajo.Gammarus dobrze brzmi. Edytowane 5 Lipca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 (edytowane) Z jednym jajem to taki trochę kaleka Niby działa, ale nie to samo odbijanie Edytowane 5 Lipca 2013 przez bigrafi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Same świntuchy normalnie na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 (edytowane) Tomek te R -9,5 chodzą lux,jak na porządnego rybka przystało(i nie stawia oporu).Klamka wyczynia cuda w wodzie ,ten z żywicy do wolniejszego się o dziwo nadaje jak złoto,a nie wygląda.Jeszcze raz te R-9 lux ,jak coś zapakuje to konkret,Markowi się podobał.Dzisiaj wiało u nas jak cholera,tylko po brzegu i walka z falą i wiatrem.Do tych ostatnich ZZ Rap zapakuj ster i wyślij do nas,damy se radę dalej. Edytowane 5 Lipca 2013 przez Krystekwolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 (edytowane) Tak.Dzisiaj i ja byłem właśnie ZZ'Rapkom ale bez steru.Patrzę po rozdzieleniu dla kolegów.Jest!jest !jeden wolny-jadę na ryby.A z 30 kilometrów i jestem na mecie.Rzucam i sam do siebie normalnie nawijam-ale idzie!!!ale leci!!! Super Longa cast.Nie wiem jak to się stało,poleciał owszem daleko ale bez linki.Grzmiało trochę i może tak miało się stać.Może miałem odpuścić? Potem polało i dalej leje.2tygodnie wolnego od ryb.Sezon po prostu czad. Edytowane 5 Lipca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 To dałeś do pieca z rzutem,nie ma to jak sobie człowiek sam posłodzi,a potem mina jak u wiewióry .U nas ta woda spada ,ale jeszcze dużo brakuje do ideału.U Ciebie jak wieje to najwyżej problem z linką możesz mieć , u nas jak dmuchnie to fala jak na morzu,kolejny przeciwnik w walce o branie rybki.Tak czy siak jestem zadowolony z megalodonów R-9 ,jak złoto,Markowi jak wpadł w oko (praca) ,dałbym chłopakowi ,ale tylko dwa mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 (edytowane) Tak czy siak jestem zadowolony z megalodonów R-9 ,jak złoto,Markowi jak wpadł w oko (praca) ,dałbym chłopakowi ,ale tylko dwa mam ......no i więcej nie będzie Nie wiem mnie wykańczają takie konstrukcje które dają opór w wodzie.Niby nie duży bo stery mają malutkie ale jednak.No i nie ma tego pyrkania na kiju jak przy mniejszych Raptorach.Bardzo mi pasuje praca tych nowych R7-mek Edytowane 5 Lipca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 (edytowane) Dobrze że nie będzie ,bo nie będę miał konkurencji. Tomek zmieniłeś ster i kąt chyba lekko ,inaczej stawia opór niż np. R 8,5 ,wydaje mi się że mniejszy nawet.Ja nim nie zapierdzielam z prędkością światła to nie stawia oporu ,powiem więcej pasuje mi jak złoto na wyspy i takie fajne dziury za przeproszeniem.Powoli nim pracuję i kijek w górę ,chodzi luks,a jak coś do niego wyjdzie,to będzie konkret-tak myślę.Chodż na R 8,5 łowiłem już takie po 40 cm .Najważniejsze jest to ze te R 9 nie są ciężkie ,to jest ich zaleta,myślałem ze będą dużo cięższe,a tu nie.Ja nie potrzebuję nimi śmigać nie wiadomo ile ,30 metrów wystarczy spokojnie.Mi ten R9 pasuje i rybom raczej też będzie ,jak nam pani Wisła da połowić w tym roku w końcu.Co do wielkości to sam widziałeś ,największy w tym roku, niecałe 80cm zassał mi R6 perfidnie ,a olał wszystkie większe przynęty ..ahhhh co na to poradzić,wierzę w to że w końcu zaczną się odżywiać na dużym kąsku i wtedy pogadamy.Lubię sobie coś czasem uwiesić większego na agrafce,jak puknie to jest co kręcić.Pozdro Tomo.Tych R7 dla mnie , ;)jak pracują dobrze to pewnie dla mnie są,he he.Jeszcze jak mają brązowy grzbiet i żółty pasek na linji na bocznej, i wielki biały brzuch to na bank moje. Edytowane 5 Lipca 2013 przez Krystekwolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Tzn.będą ale tak jak pisałem wcześniej R8,5 lub 9 w piance.To będzie mój produkt flagowy i będę się starał wszystkich zaskoczyć designem.Nowe materiały/barwniki już testuje.Wejdzie na rynek jak już będzie dopięty na ostatni guzik,łącznie z opakowaniem.Męczy mnie ten silikonowy Ciernik czy robić.No czuje że to może być dobry wabik ale jak zadzwonię do Arti'ego z kolejnym pomysłem to chłop wyląduje u psychiatry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Dla mnie drewienko jest numer jeden,chociaż powiem Ci że ten z żywicy też ma coś w sobie.Na pewno jest lekki i to jest plus ,jak dla mnie,praca bardzo fajna,poczekamy czy spodoba się naszym Bolkom.A chłopa już nie męcz bo będziesz go miał na sumieniu , he he.Ty i tak masz wszystko dopracowane jak trza .Nie zdarzyło mi się, żeby Twoja przynęta nie pracowała jak trzeba,co do wyglądu wobka ,można obejrzeć u Ciebie w wątku(szkoda powielać)efekt widoczny, i droga jaką przeszedłeś od początków do teraz.Różnica ogromna,tylko tyle.A i żeby nie było tak słodko,wobki nie są pancerne ,jak zapakowałem R6 w jeden z filarów od płockiego molo to odpadł ster(myślałem że będzie odwrotnie i molo się rozpadnie...... najgorsze że będę miał problem z ludżmi z ratusza,a to nie przelewki).Chciałem wyciągnąć z pod niego jedną mamę która tam buszowała,ale nic z tego i jeszcze wobler uszkodziłem (tera mam bez stera )Taka prośba jak już nudzę ,nie myślałeś o zakładaniu na przynęty jakiegoś suspensora ,co by uniknąć w przyszłości takich nieprzyjemności .Zdrowia Tomek i najlepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 (edytowane) Maluszki R5/6 dostały kolorki.Malowanie pędzlem ostatnio preferuje.Dzisiaj ćwiczę nowy design tu w tle jest dużo bieli teraz będzie malowanie na alu. Edytowane 6 Lipca 2013 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Tomek,sieczka jak się patrzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi