KRYSTEKWOLF Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 (edytowane) Wyszło prze kosmicznie ,wyślij mi to ja Ci nakręcę film,he he.Zaszalałeś jak nic.Teraz to naprawdę będzie błyskać jak sieczka. Edytowane 7 Lipca 2013 przez Krystekwolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 No.Jestem zadowolony z efektu. To jest to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Spoko Panowie nie mam pretensji.Faktycznie wkręty w balsie mogą budzić mieszane uczucia Nie chciałem wchodzić w poprzednią dyskusję na ten temat, bo źle się potoczyła. Wiem natomiast na 100%, że bardzo dużo osób robiących woblery z balsy nie maiło w rękach tej, z której robi Rapala, czy Ugly Ducklig. Wiem to, ponieważ sam taką balsę dostałem do ręki ponad miesiąc temu i nie chciałem dać wiary, że to jest balsa. Z tych małych darowanych kawałków jeszcze nic nie zrobiłem, bo u mnie idzie lipa. Balsę ruszę dopiero teraz i też niezbyt twardą, więc będę zmuszony do instalacji pełnych stelaży.Nie mam też pojęcia jaki klej może się sprawdzić przy wkrętach do tej twardej. Tomy pokazał, że jest to możliwe. Nie rozważałem takiego sposobu montażu nawet dla tej twardej, jednak teraz pomyślę nad tym przy niektórych mniejszych woblerach. Dobrze, że to pokazałeś Tomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 (edytowane) Balsę można czasem trafić taką na allegro ma ciemniejszy kolor.Najlepiej u modelarzy oni stosują tylko twardą do szybowców itp.Oczka najlepiej wkleić na cyjanoakryl np.Technicol 4406 lub Loctite.Całość też można wzmocnić tym klejem przez zanurzenie.Trzeba tylko pamiętać że nie jest to kropelka i sklejenie palców=szpital.Kropla w oku chyba nawet szpital nie pomoże.Ochrona przy tym obowiązkowa.Opary też na zdrowie nie wyjdą.Nie jest to taki syf jak topiony ołów ale lepiej na zimne dmuchać. Edytowane 7 Lipca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Kropelka nie jest taka zła, jak się uwala paluchy to WD40 wystarczy popsikać i puszcza,trochę poskrobać i place są ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Tomy może orientujesz się czy Technicqll występuje w większych opakowkach niż te 2g czy 5g, bo ja też właśnie ten cyjanoakryl stosuję i wnerwia mnie że tak szybko się kończy, próbowałem wklejek w miękkiej balsie i jakoś idzie wytrzymać ale pod warunkiem, że tak jak piszesz - koniecznie trzeba "zaimpregnować" ww klejem głównie otwór pod wkręt i wtedy jest ok, nie robiłem takich prób wytrzymałościowych jak Ty , ale jakieś tam rybki były łowione i wytrzymuje bez problemu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konktenbit Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 (edytowane) Jako czynny modelarz mogę tylko dodać, że najlepiej osobiście wybierać balsę w sklepie stacjonarnym (niestety nie każdy ma taką możliwość). Sklepy wysyłkowe często mają gdzieś prośby o wybór tego na czym nam zależy. Balsę twardą najlepiej poznać po wadze deseczki - im większa tym twardsza i jak napisał Tomek po kolorze - im ciemniejsza tym twardsza. Od siebie mogę jeszcze dodać, że jak na desce są dobrze widoczne słoje to też deska będzie z twardszych. Balsa miękka jest jednolita w kolorze i jasna.Różnica jest duża. Np deskę gr 5mm bardzo miękką można zgnieść w palcach a w bardzo twardą ciężko wbić paznokieć.Modelarze chodzą do sklepu z wagą i na podstawie wagi dobierają sobie odpowiednie deseczki. Ma to duże znaczenie... Klej cyjanoakrylowy kupuje w sklepach modelarskich. Są opakowania 20 gramowe (ok 7-8zł) i można sobie wybrać gęstość. Jest rzadki, średni i gęsty. Konrad Edytowane 8 Lipca 2013 przez konktenbit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Tomy może orientujesz się czy Technicqll występuje w większych opakowkach niż te 2g czy 5g, bo ja też właśnie ten cyjanoakryl stosuję i wnerwia mnie że tak szybko się kończy, próbowałem wklejek w miękkiej balsie i jakoś idzie wytrzymać ale pod warunkiem, że tak jak piszesz - koniecznie trzeba "zaimpregnować" ww klejem głównie otwór pod wkręt i wtedy jest ok, nie robiłem takich prób wytrzymałościowych jak Ty , ale jakieś tam rybki były łowione i wytrzymuje bez problemuNo jest i 20g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 (edytowane) Wieści z pracowni.Żywice-Raptor 6/7 Edytowane 8 Lipca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 dzięki za info, a co do żywicoraptorów to po prostu mnie wygięło jak to zobaczyłem......coś mi się wydaje, że niektóre gatunki ryb, które sobie w wodzie pływają to też twoje dzieła ....jestem w szoku, a myślałem, że nic lepszego już się nie da bardzo wykombinować...a tu proszę.....GIGANT jesteś i tyle, pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 no fajnie.RapSticki też dzisiaj ruszyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Można powiedzieć nabrałem rozpędu.Ciernik dostał kolejne kolorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gigi Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 (edytowane) Witam wszystkich i Czesc tomy .Nie pisasalem bo mnie nie bylo , paczka doszla ale to co mi wyslales to jes przegiecie paly powiem ci. Woblery extra jutro wale nad wodę zobaczymy .To zapewne kwestia gustu ale co tam bedę gadał wszystkie są super ale ta żywica !!!! wielki szacun. nie umiem sie wyslowic aby to opisa.Wielkie dzieki . Tomy powiedz co cie sklonilo do dania malych oczek wszyscy daja wielgachne ? Gigi a nie dało się napisać tego w jednym poście tylko 3 podrząd, zawsze możesz edytować swoją wiadomość. Edytowane 9 Lipca 2013 przez mifek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 (edytowane) Dobra jest Gigi.Dzięki za słowa uznania.Niedługo zaproszę was na moją nową stronę.Tym czasem taka migawka Edytowane 8 Lipca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 (edytowane) Tomy powiedz co cie sklonilo do dania malych oczek wszyscy daja wielgachne ?O jakich oczkach piszesz? Edytowane 8 Lipca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Dobra jest Gigi.Dzięki za słowa uznania.Niedługo zaproszę was na moją nową stronę.Tym czasem taka migawka P1110558.JPGZapowiada się bardzo ciekawie , stronę robisz sam czy zleciłeś to fachowcy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gigi Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 O jakich oczkach piszesz? chodzilo mi o oczy woblera bo wyszscy przyklejaja duze no prawie wszyscy Dobra jest Gigi.Dzięki za słowa uznania.Niedługo zaproszę was na moją nową stronę.Tym czasem taka migawka P1110558.JPGMogę jedynie dodac ze chyba wszyscy czekaja na ta strone hahah Tomy powiedz co cie sklonilo do dania malych oczek wszyscy daja wielgachne ? Gigi a nie dało się napisać tego w jednym poście tylko 3 podrząd, zawsze możesz edytować swoją wiadomość.Mozna sorka wielkie .Obiecuje poprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Co to za przynęta pod napisem oferta na twojej stronce - nie widziałem tego chyba na j.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 dzięki Tomy za zaoszczędzoną kasę ......miałem w planach zakup kompresora i aerografu ale widząc to co wyczyniasz rzucam plany, dokańczam swoje zaczęte "paskudy" i czekam na Twoje nowości ; poprzednio myślałem, że ni kuta nic nowego nie wymyślisz ale....oczywiście myliłem się...więc na 100% będzie coś jeszcze spod Twojej ręki co powali mnie i innych na poziom podłogi i to bez pomocy promili.....hmmmm, w sumie lepsza alternatywa niż kac na drugi dzień...trzymaj się i działaj tak dalej, pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Mozna sorka wielkie .Obiecuje poprawę.Powiało ironią i "tumiwisizmem".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz998 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 (edytowane) Co to za przynęta pod napisem oferta na twojej stronce - nie widziałem tego chyba na j.pl to chyba guma boleniowa jest http://tomy.maciejluszczewski.com/produkty/aspius-8.aspx jeśli o tą przynętę chodziłoa stronę chyba robił @Maciek_7 Edytowane 8 Lipca 2013 przez mateusz998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Haha , strona w fazie budowy a już można wejść i co niego podglądnąć Tomy , dałeś ciała z tą fotką i adresem - no chyba że tak miało być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gigi Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Powiało ironią i "tumiwisizmem".... Tak jak piszesz mozna tak wywnioskowac ale nie w tym przypadku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Kamilu hehehehehehee.....czekałem na ten moment kiedy ktoś coś podobnego mi zarzuci, ale co poradzę.....najbardziej doceni robotę Tomy'ego ten kto sam próbował wydusić trochę życia z drewna czy tam z innego materiału....robiłem, robię i pewnie jeszcze wydłubię jakieś wobki, ale to jak Tomy robi postępy i jego prace wciąż ewoluują to po prostu moja łepetyna tego nie ogarnia, zresztą podejrzewam, że nie tylko moja (sorki Tomy za mini off'a, ale weź i się oprzyj ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Pisałem tylko w kontekście zamieszczania posta pod postem, mimo wcześniejszego upomnienia przez moda, a nie wypowiedziałem się na temat woblerów zamieszczanych w tym wątku. Polecam czytać ze zrozumieniem. PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi