MANTHEO Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 też marzę o takiej przytulnej miejscówce na dłubaninę, takiej tylko i wyłącznie dla siebie, żeby nikomu smrodki lakierowe nie przeszkadzały, ale cholerna 6-ka w lotka mnie nie lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Będziesz musiał połowę dachu wyciąć, żeby okna powstawiać ,ale miejsca będzie sporo.Powiedz ... jak chcesz to wpadnę z braciakami i Ci odwalimy pracownię ....... za woblery oczywiście.Zrobimy Ci różne światełka, żebyś miał na różne stany śwadomości,he he.....Okno ma służyć do przewietrzenia.Bo patrzeć nie ma na co.Po za tym to jeszcze nie ten wiek co bym w okienku siedział oparty o kocyk .Dojadą jeszcze płyty gipsowe i następne fotki jak już będzie pomieszczenie na gotowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 (edytowane) Chodziło o naświetlenie w dzień ,ale jak tam sobie stryjenka woli Coś jak szklany dach,taki wiev,czy jakoś tak. Edytowane 16 Lipca 2013 przez Krystekwolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 (edytowane) Wiem ale to konstrukcja dachu trzyma temat.No!jest ta pierdzielona gumka.Design tak na szybko-żaden.Przyjdzie na to czas i znowu się uczyć wszystkiego od nowa-"cizes"-teraz skupiam się na pracy czy ma być bardziej giętki ogonek czy mniej.Jedno jest pewne że w rękach ciężko tą rybkę rozerwać.Do środka jeszcze pójdzie folia holograficzna.Chcę żeby one wyglądały i oczywiście pracowały. Ma to być coś pomiędzy woblerem a gumą.Tak więc konstrukcja dość sztywna a ogonek ma się kiwać minimalnie.Zobaczymy co Bolki na to. Edytowane 16 Lipca 2013 przez Tomy 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Tomy woblery dotarły,klasa sama w sobiedzięki za gratisa. ps.Tomy krwi u was brakuje?bo jeden taki wyemigrował za chlebem(krwią) w kopercie.(patrz foto):-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Jaka waga tego silikonu Tomek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 (edytowane) No tak jestem już po testach i tak.Guma chodzi jak gwóźdź.Duuużo pracy przede mną.Na 100% trzeba będzie zmiękczyć nieco.Pracy zaczęła nabierać jak odgryzłem ogonek bo urwać się nie dało.Może to i dobrze bo będzie płaski taki sam jak w żywej uklejce i powinno myrgać ładnie.Natomiast szczur chodzi bajkowo.Zarąbiście wyszło. Edytowane 16 Lipca 2013 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Tutaj masz barwienie gum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 niezłe Tsunami powoduje ten szczur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Jaka waga tego silikonu Tomek?będzie z 12gram.Fruwa pięknie ale wymaga jeszcze sporo pracy.Dopracuje to bo ja nie odpuszczam.To ma być silikon którym można połowić na stosunkowo płytkiej wodzie i to się udało.W sumie na jaką głębokość pozwoli mu się zejść na takiej już potem zasuwa bo nie ma tendencji do wynoszenia ani do nurkowania.Myślę że ta płetwa ogonowa załatwi sprawę pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Tomek ,jeżeli ta guma nie będzie tonąć jak kamień, to ja jestem chętny.No i jeszcze musi pracować jak ta lala.Kombinuj ja czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 (edytowane) To jak już wyjdzie to raczej w ilościach hurtowych i dla każdego starczy.A do testów dostaniesz z parę sztuk wcześniej.Ty i jeszcze 2gości.Tym sposobem będą przetestowane w różnych warunkach. Edytowane 17 Lipca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Bardzo się cieszę za wyróżnienie,tym bardziej że jak coś nowego zdobywam ,to trafiam w dychę.Byle tylko nie ważyły za dużo,ja bym chciał dostać coś, co nie będzie tonąć jak kamień,żeby tym poszukać w górnych warstwach wody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Przecie pisałem kurna że do płytkiego prowadzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Dobra przeoczyłem ,moja wina,ale ile to ma długości to za cholerę nie wiem.Chociaż ...... najważniejsze, żeby chodziło tak i tam gdzie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 ok.8cm.Taka partyjka dzisiaj będzie w robocie.XL-ZZ'Rap,Raptor6,Raptor7,Raptor 6/7 żywica,Mrówa.RapBambo lure ...no i Ciernik którego przekombinowałem ale w sumie może być. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Cierniczek prezentuje się coraz lepiej Gdy myślałem nad zrobieniem ciernika, najbardziej zastanawiałem się nad jego pracą. Jeśli naturalna, to jak patyczek, bez cienia pracy. Czyli niehandlowa Jak będzie pracować, to akcja nienaturalna A Ty jak zamierzasz rozwiązać ten problem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Cierniczek prezentuje się coraz lepiej Gdy myślałem nad zrobieniem ciernika, najbardziej zastanawiałem się nad jego pracą. Jeśli naturalna, to jak patyczek, bez cienia pracy. Czyli niehandlowa Jak będzie pracować, to akcja nienaturalna A Ty jak zamierzasz rozwiązać ten problem? He he fajnie ujęte 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 (edytowane) Cierniczek prezentuje się coraz lepiej Gdy myślałem nad zrobieniem ciernika, najbardziej zastanawiałem się nad jego pracą. Jeśli naturalna, to jak patyczek, bez cienia pracy. Czyli niehandlowa Jak będzie pracować, to akcja nienaturalna A Ty jak zamierzasz rozwiązać ten problem?No ja to tak rozwiązałem że będzie bardzo delikatna z bardzo dużą częstotliwością.Cierniczka takiego na maxa z naturalną pracą czyli bez można by zrobić ale żeby to poprowadzić jak trzeba[małymi skokami] musiałby być bardzo krótki i szybki patyk UL.Może warto by spróbować.No towarek mały przybył.Można pracować dalej.Wreszcie ktoś wpadł na pomysł żeby papier pod oczkami zastąpić twardszym plastikiem.Ładnie odchodzą. Edytowane 17 Lipca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Fajny był by kijek nie tyle szybki co sztywny ale z elastycznym dolnikiem, żeby po zacięciu ryby poddawał się dołem co pozwoliło by kontrolować ruchy woblera sztywną szczytówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Szczytowy element z muchówki w klasie 7 by się chyba nadał do budowy takiego patyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 No właśnie takie poddawanie trochę o wychyleniu wahadła wydaje się optymalne bo raczej nie da się zrobić sztywnej wędki, która szybko i płynnie przejdzie w parabolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 (edytowane) No może coś zbuduje takiego.Zawsze chciałem sam uzbroić kijek.Blank pomalować jak Pagani hehe albo lepiej .Małe Raptorki 6/7 Softy po malowanku.Już jest fajny efekt a po klarze będzie jeszcze lepiej.Wzorek już przetestowany i Bolenie reagują pozytywnie więc praca ok.zwłaszcza po tym jak dostały mniejsze stery.Waga pozwala na dość duże dystanse choć nie jest to pocisk,no ale z drugiej strony wobler pięknie poddaje się nurtowi i naprawdę przypomina żywą rybkę przy ściąganiu. Edytowane 17 Lipca 2013 przez Tomy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking-82 Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 (edytowane) Piękne te Raptorki, świetna robota. Edytowane 17 Lipca 2013 przez Viking-82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Moje wędki firmowe też ochrzciłem-RAPTOR-.Małe Raptory już niedługo z pianki Foam It i twardej formy.Stelaż/obciążenie wszystko zatopione w korpusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi