turboaspius Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Moje wędki firmowe też ochrzciłem-RAPTOR-.Małe Raptory już niedługo z pianki Foam It i twardej formy.Stelaż/obciążenie wszystko zatopione w korpusie. Małe pytanko odnośnie wędek. Będzie dostępna wersja spinning, czy tylko casting? Jeśli tak to jaki blank proponujesz na bolenia? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Małe pytanko odnośnie wędek. Będzie dostępna wersja spinning, czy tylko casting? Jeśli tak to jaki blank proponujesz na bolenia? pozdrawiamI dobrze właśnie że poruszyłeś ten temat.Ja łowię tylko na casta ale to nie znaczy że mam mieć w ofercie wędki tylko do tej metody.Zwłaszcza że 80% łowi jednak na spinn.Będzie wersja spinningowa i cast na tych samych blankach.Na Bolenia idealnym blankiem jest Blaas F 2,60m 10-28g do typowych przynęt do lżejszych Blaas F 2,60m 3-15g a przy okazji spokojnie obsłuży Jazie i Klenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 (edytowane) Drewniaczki po pierwszych kolorkach.Teraz lakier i następne kolorki.Potem wstawię efekt końcowy .Troszeczkę ograniczają mnie kolorki ale to już kwestia czasu. Edytowane 18 Lipca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Ha ha tam gdzie Ty chłopie zaczynasz malowanie to ja bym chciał uzyskać taki efekt końcowy :-) . Woblery poezja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Ten złotawy paseczek bardzo ładnie wyglada, ja bym do tego złota dodał jeszcze kropelkę oliwki ale.... po co kombinować skoro i tak jest miazga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Ha ha tam gdzie Ty chłopie zaczynasz malowanie to ja bym chciał uzyskać taki efekt końcowy :-) . Woblery poezja .heheheheee, dobre....myślenie tożsame z moim, u Tomy'ego sam podkład wygląda tak jak u mnie gotowizna heheheheheeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Już nie przesadzajcie,nie przesadzajcie chłopaki.Mam zamiar jeszcze spróbować z wędkami.Tym czasem zbieram wiedzę odnośnie malowania blanków.Może w zimie spróbuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 To z dzisiejszego poranka jeden z kilku ale największy na LeV 8 żywicznego."Trowka" mokra jak to z ranka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 no gites rybka, fajne ma kolorki, znaczy się ranek panek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Przymierzam się też do dużych suchych much.Można wiadomo je kręcić ale można i odlać.Materiał już mam namierzony,mocno pływający i elastyczny.Chcę żeby wyglądały tak a co wyjdzie to nie wiem,ale się będę starał. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 A z ciekawości co to za materiał jakaś guma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Coś między silikonem a pianką, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 No jestem ciekaw jak to wyjdzie, i czy nie będzie za ciężkie na muchówkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 To z dzisiejszego poranka jeden z kilku ale największy na LeV 8 żywicznego."Trowka" mokra jak to z ranka. 2013-07-19-129.jpgCzyżbyś się z korbą przeprosił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Tomek "ciorny" ten bolek jak ta Pańska Ziemia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Czyżbyś się z korbą przeprosił?To są fotki od klienta Ja już nie pamiętam kiedy na rybach byłem.Czasem coś złowię przy ustawianiu wobków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryka Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Przymierzam się też do dużych suchych much.Można wiadomo je kręcić ale można i odlać.Materiał już mam namierzony,mocno pływający i elastyczny.Chcę żeby wyglądały tak 1182806112galkonik.jpg a co wyjdzie to nie wiem,ale się będę starał.Jak zwykle wyzwania rzucasz sobie na najwyższym poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 (edytowane) No jestem ciekaw jak to wyjdzie, i czy nie będzie za ciężkie na muchówkę.Nie no waga taka jak muchy z gąbki foam.Wędka do łowienia na tak duże suchary to będzie u mnie Switch #7 a linka to 9tka bo mniej więcej waga głowicy ok.20-21g do niej pasuje.Można zrobić tak że tułów np.z Foam iT5 a nóżki itd z mocnego silikonu. Edytowane 19 Lipca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 ....no i po testach.Zajechałem do domu i wstawiam fotki.Raptor7 po ostatecznych zmianach konstrukcyjnych wersja Soft.Bardzo ładna,energiczna praca.Lotność wystarczająca.Jak widać lekko zmieniony kształt i teraz każdy jest "kosa". Praca odczuwalna na kiju jak małej cykady,mi to pozwala na orientacje w jakiej warstwie wody w danej chwili jest wobler.Jak praca gaśnie znaczy że w strefie wolnego uciągu i można przyspieszyć zwijanie lub puścić w opad.Gdy praca jest odczuwalna można zwijać powoli lub po prostu postawić w nurcie i popracować jedynie szczytówką.No i tak właśnie łowiąc parę złowiłem przy testach w ciągu godzinki.Rozmiar standardowy na tej rzeczce. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Tomek co to za kotwy i kółka...?wobki świetnie wyglądają... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 (edytowane) Tomek co to za kotwy i kółka...?wobki świetnie wyglądają... pzdrKółka i kotwy zakładam Kamatsu z górnej półki.Powiem szczerze że Illex chyba też zbroi w te komponenty swoje wobki lub są łudząco podobne.Jakość jest jak dla mnie świetna.Cena kotwy ok.1,50zł-2zł/szt.Kólka Hyper Strong ok.5zł/10szt przekrój drutu jest płaski i są piekielnie mocne.Na najmniejszym 3mm można podnieść pełne wiadro wody i nim potrząsać,tak sobie palec ubiłem bo linka puściła.Ceny podałem sklepowe.Zlokalizowałem dystrybutora na Polskę i powinno być sporo taniej ale trzeba będzie wziąć pewnie z 2wagony jak znam życie. Edytowane 19 Lipca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 dzięki,zapytałem bo wiem że zmieniłeś zbrojenie a wygląda naprawdę mocarnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 (edytowane) dzięki,zapytałem bo wiem że zmieniłeś zbrojenie a wygląda naprawdę mocarnie... Te kotewki są do max.7cm woblerów.Fajne bo 6stka jest stosunkowo mała.Do większych idzie inna wersja,jeszcze mocniejsza w której 8 mka jest tej wielkości co te 6stki.Muszę coś stworzyć na te moje Kleniska bo są tylko siedzą głęboko i trzeba im tam coś podać. Edytowane 19 Lipca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Tomek,wiesz na co czeka "parę" osób... coś z serii dr pewnie było by mile widziane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Wiem ale tu jest problem żeby takiego DR lub SDR zrobić odpowiednio ciężkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi