krystiano1981r Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 no kto jak kto,ale Ty sobie z tym poradzisz na pewno... sam wiesz jakie potrafi siać "spustoszenie" w łowisku taki DR czy SDR późną jesienią czy zimą,zresztą nie tylko w tych porach roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 No Tomo z tym majtkowym kolorkiem to pojechałeś Rewelka ....no i po testach.Zajechałem do domu i wstawiam fotki.Raptor7 po ostatecznych zmianach konstrukcyjnych wersja Soft.Bardzo ładna,energiczna praca.Lotność wystarczająca.Jak widać lekko zmieniony kształt i teraz każdy jest "kosa". Praca odczuwalna na kiju jak małej cykady,mi to pozwala na orientacje w jakiej warstwie wody w danej chwili jest wobler.Jak praca gaśnie znaczy że w strefie wolnego uciągu i można przyspieszyć zwijanie lub puścić w opad.Gdy praca jest odczuwalna można zwijać powoli lub po prostu postawić w nurcie i popracować jedynie szczytówką.No i tak właśnie łowiąc parę złowiłem przy testach w ciągu godzinki.Rozmiar standardowy na tej rzeczce. P1110928.JPGP1110937.JPGP1110944.JPGP1110959.JPGP1110960.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 (edytowane) To zależy jak światło na nie pada.Wobki poniżej są pomalowane identycznie.Jest wrzos/perła przechodząca w niebieską perłę....a najlepiej będzie to widać na tych żywicznych.Właśnie skończyłem na dziś odlewanie,jutro powtórka i zabieram się za nie.To już ostatki z form silikonowych.Twarde+giętarki już się robią.Mocno to przyspieszy cały proces i będę mógł się skupić na ulepszaniu designu Edytowane 20 Lipca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 ....no i po testach.Zajechałem do domu i wstawiam fotki.Raptor7 po ostatecznych zmianach konstrukcyjnych wersja Soft.Bardzo ładna,energiczna praca.Lotność wystarczająca.Jak widać lekko zmieniony kształt i teraz każdy jest "kosa". Praca odczuwalna na kiju jak małej cykady,mi to pozwala na orientacje w jakiej warstwie wody w danej chwili jest wobler.Jak praca gaśnie znaczy że w strefie wolnego uciągu i można przyspieszyć zwijanie lub puścić w opad.Gdy praca jest odczuwalna można zwijać powoli lub po prostu postawić w nurcie i popracować jedynie szczytówką.No i tak właśnie łowiąc parę złowiłem przy testach w ciągu godzinki.Rozmiar standardowy na tej rzeczce. P1110928.JPGP1110937.JPGP1110944.JPGP1110959.JPGP1110960.JPGJa je postawię w nurcie chętnie, i poczekam na branko,he he.A jeszcze chętniej zobaczę jak pracują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 podziękowania Tomy za przesyłkę, wobki genialne, pamiętam jak ktoś na forum pisał o sardynkach z puszki i faktycznie można się pomylić muszę chować je głęboko żeby mój kocur ich nie wywęszył heheheheheheee, jeszcze raz dzięki, a testy niestety przesuwają mi się na dzień jutrzejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Ok.RapStick gotowe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Ok.RapStick gotowe.P1110970.JPGP1110973.JPGBajka Kiedyś ktoś mi takiego ołówsona obiecał... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Bajka Kiedyś ktoś mi takiego ołówsona obiecał... Ciekawe kto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 po pierwszych testach raptorów: super praca, taka jak lubię i mam nadzieję, że rapiszony też ją w końcu polubią bo w niedzielę nie chciały współpracować, zresztą nie tylko one , pięknie się trzyma wody, a zawrotkę na silnym uciągu robi tak naturalnie, że sam bym w wobka z góry przypakował niczym czapla , pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Najnaturalniej w wodzie zachowuje się Raptor8 BS [czyt.bezsterowiec] z żywicy.Dzisiaj zrobię im ładne fotki to wstawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Tomek, ja na Twojego bez stera ,ale z drewienka ,miałem wczoraj dwie rybki .Nic nie chciały, tylko 8cm Leviathana ,tyle że mało medialne były.Dzisiaj polatam troszku ,może coś się ukuje z wieczora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 No a ja po testach to sobie przynajmniej połowiłem.Rozmiar dalej bez szaleństw ale te 65-67 i z wody górskiej to jest całkiem ok.Tak wyglądają Rapsticki w świetle naturalnym.Tak mniej więcej Raptory8 BS [bezsterowce]....................które dzisiaj testowałem i brania na nie są wyjątkowo atomowe w opadzie i widowiskowe przy spławianiu wachlarzem. . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 no ładne,ładne Tomek czy to takiego Rapsticka mi odłożyłeś może...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Tomek czy to takiego Rapsticka mi odłożyłeś może...? Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 (edytowane) Tomo ale przepiękny efekt osiągnąłeś w tych ołówasach wyglądają jakby były transparentne.Naprawdę jestem pod mega wrażeniem graty.No a ja po testach to sobie przynajmniej połowiłem.Rozmiar dalej bez szaleństw ale te 65-67 i z wody górskiej to jest całkiem ok.Tak wyglądają Rapsticki w świetle naturalnym.P1120055.JPGP1120052.JPGP1120049.JPGP1120043.JPGTak mniej więcej Raptory8 BS [bezsterowce].........P1120065.JPGP1120093.JPG...........które dzisiaj testowałem i brania na nie są wyjątkowo atomowe w opadzie i widowiskowe przy spławianiu wachlarzem.P1120105.JPGP1120113.JPGP1120110.JPGP1120115.JPGP1120118.JPG . Edytowane 22 Lipca 2013 przez spinnerman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Tomek , jutro z rana kolejny transporcik klamek wyruszy do Ciebie . Na środę pewnie dojadą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 To bardzo dobrze.iiiiiha!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Tomo ale przepiękny efekt osiągnąłeś w tych ołówasach wyglądają jakby były transparentne.Naprawdę jestem pod mega wrażeniem graty.Już niedługo będzie u Ciebie.Tylko czekam na dane adresowe.A!strimki Boleniowe przydałyby mi się i to bardzo,bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper524 Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Malowanie przepiękne aż brakuje mi słów żeby to określić. Mistrzostwo świata : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Tomy, to co wypuszczałeś do wody na ostatnich zdjęciach to był twój wobler czy ryba? bo za cholerę nie mogę rozpoznać , a co kolejnych partii Twoich wyrobów to jak zwykle cud miód malina, i foty zarąbiste, pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 No dość ładnie wyszły.Od dzisiaj moje woblery będą dostępne w moim sklepiku na jerkbaicie.Potem na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Tomek doleciały drewienka,luks.Trochę poprawiło mi to humor po wczorajszym.Wszystkie mają zmieniony kształt ,ale najbardziej jestem ciekawy pracy tych na korpusie ZZ Rap.Jutro je zwoduję,to pogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Przypadkiem trafiłem na materiał, który jest wyjątkowy... http://www.youtube.com/watch?v=fOPVmvqi7JY wesołości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Daft Punk - rewelacyjny soundtrack do TRON - Dziedzictwo. Tego radzę posłuchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 (edytowane) Raptor65 mała gromadka na ukończeniu .Woblery będą ze sterem a dwa dla siebie zrobiłem bez-do kombinowania na wolniakach.Fotki nie oddają tego co jest w realu.Potem zrobię w słońcu na kamyku jak RapSticki.Feather Lite i ja zaczynamy się rozumieć.Dzisiaj jadę po materiały do formowania modeli i silikon pod formy.Tak będą wykonywane prototypy i krótkie serie woblerów.Na pierwszy ogień idzie jerk imitacja i wierna kopia Karasia.Docelowo woblery Boleniowe z pianki będą dwa modele ok 8-8,5cm ze sterem i bez.Kształt i ubarwienie wierna kopia uklei.Reszta modeli też będzie-drewno,FeatherLite.Silikony przewiduje dwa typy 7,5 i 9cm Edytowane 24 Lipca 2013 przez Tomy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi