Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Ja ćwiczę ostatnio muchę.Wreszcie trafiłem na odpowiednią linkę do mojego switcha.Zasięg 30 metrów nie stanowi już żadnego problemu :D

attachicon.gifP1120256.JPG

Świetna woda , brakuje tylko niedzwiedzi z łososiami w zębach :)

Edytowane przez RafałWrocław

Hehe no Maek to jest master od Leviathanów.Ukręciłem na szybko miotły i spróbuje na muszkę Bolki pokusić.Po za tym nie ma wyjścia.Zero wobków,zero wędek,ale już są w trakcie kręcenia.

Boleniowe miotły

attachicon.gifP1120253.JPG

Nie jestem z nich dumny hehe masakra normalnie.Brzydszych much nie widziałem.

To mało widziałeś Tomku :D

Tak się zastanawialiśmy czy go pokazać na forum(sandałka),z wiadomych celów.

Robert zostało ich kilka ,ale już trzeba dobrze znać wodę żeby coś ustrugać .

Kiedyś to były konkrety i w ilości konkretnej.

Z boleniem robi się to samo,pływamy po kilkanaście -dziesiąt km-ów w górę rzeki żeby połowić coś większego.

Sorki Tomo za OT.

Ja mam Bolki zapięte wszystkie za brzuszną kotwę przy Leviatnanach.Zaczynam się mocno zastanawiać nad sensem wstawiania tylnej.Raptory ze sterem  różnie raz za tył raz za brzuch.Ołówek-dwie ryby za tył ale to nie miały wyjścia bo brzusznej nie ma.

Edytowane przez Tomy

U mnie ostatni byk (boleń) miał Leviathana 10 w poprzek pyska ,oczywiście na środkową kotwę siedział.

Po strzale wyjechał mi ze 40-50 m plećki  0,13 ,na dokręconym heblu ,a potem dopiero się zaczęło.Choć finał był smutny ....dla mnie ,nie wiedział ze tylko fota mu grozi.Spadł przy podbieraniu niestety,ale nie powiedziałem jeszcze ostatniego słowa.

A dlatego są zapięte  za boczną kotwę ,bo w momencie ataku bolesław robi zwrot i uderza w rybę -przynętę z boku .Można nieraz to zobaczyć gdy wali na krótkim dyszlu,błysk ryby i bum.Jak  zaatakuje od tyłu(z dołu),he he ,ma połknięte obydwie kotwy,często zdarza się tak przy wolniejszym-równomiernym  prowadzeniu.

Edytowane przez Krystekwolf

Wieście z pracowni na piętrze :) .Tu będzie pokój wędkarski,dopieszczanie woblerów,tworzenie prototypów.Pracownia na dole ok.80m2 brudne i śmierdzące prace.Czylli szlifowanie,cięcie drewna/korpusów,odlewanie,lakierowanie.

post-46714-0-07410600-1375194446_thumb.jpgpost-46714-0-26138500-1375194466_thumb.jpgpost-46714-0-95023200-1375194483_thumb.jpg

Ta plamka taka mgiełka/kółko na ostatniej fotce to duszek mojej Babci świętej pamięci Anieli.

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

To jeszcze sporo pracy.Musi być to doprowadzone do absolutnej perfekcji.Tym czasem ćwiczę sobie ich malowanie.Materiał z którego zostaną odlane te właściwe cechuje się małym ciężarem,bardzo dużą wytrzymałością na urazy i jest lekko przezroczysty co da dodatkowe efekty i dopełni dzieła.

Na tą chwilę po pierwszych kolorkach odlew z Feather Lite na fotkach poniżej.

post-46714-0-17318600-1375265609_thumb.jpgpost-46714-0-52805700-1375265634_thumb.jpgpost-46714-0-07279700-1375265660_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 3

Już teraz w realu wygląda dużo lepiej niż na fotkach i ciężko by było go wskazać jak by położyć przy uklejkach.No po braku ogona by poznał.Jeszcze mnóstwo pracy przy modelu pod formę ale ja jestem uparty i muszę dopiąć swego.Raptor 8 będzie jak żywy.Teraz po tym doświadczeniu już na 100% wiem że będą modele różnych gatunków ryb.Pierwszy może Sandacz bo można kupić w rybnym,albo Okoń?Zobaczę.Uśmiercać bym sam nie chciał,bo to taki trochę kill dla kasy.

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Czad absolutny. Tomku, płetwy (piersiowe) też będziesz malował?

Swoją drogą, mógłbyś zrobić takie zestawienie: gotowy wabik vs kilka prawdziwych rybek. Ciekaw jestem rezultatów :)

:) Płetwy piersiowe.No tu jest lekki problem bo są przezroczyste lekko żółtawe.Promienie płetw żaden problem-jedno przeciągnięcie wacikiem z odpowiednim preparatem i będzie ok.Prezentacja będzie obowiązkowo z żywymi uklejami.Wstawię do wody kamerkę ustawie wobler na dnie sypnę zanętę i może się uda.

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Bardzo fajny, realistyczny efekt :)

To jeszcze sporo pracy.Musi być to doprowadzone do absolutnej perfekcji.Tym czasem ćwiczę sobie ich malowanie.Materiał z którego zostaną odlane te właściwe cechuje się małym ciężarem,bardzo dużą wytrzymałością na urazy i jest lekko przezroczysty co da dodatkowe efekty i dopełni dzieła.

Na tą chwilę po pierwszych kolorkach odlew z Feather Lite na fotkach poniżej.

attachicon.gifP1120276.JPGattachicon.gifP1120302.JPGattachicon.gifP1120303.JPG

Tomek tą uklejkę skórą okleiłeś czy mi coś na wzrok padło? :D

Skóra to przeżytek.Jak już mogę same łuski przerzucić z oryginału na ten korpus.Żaden problem i może 5minut roboty,ale nie ma sensu.Barwnik który ostatnio dorwałem daje łudząco podobny efekt .Będzie jeszcze lepiej.Odlałem w tej próbnej formie korpus i teraz go będę modyfikował.Co nieco trzeba uzupełnić/poprawić.

Bez kitu, postawię Ci pomnik nad Odrą, jesteś cudotwórcą :)

Dzięki.To pierwszy krok do tego co chciałem osiągnąć w lurebuildingu.Będę chciał zrobić oprócz woblerów parę takich uklei ale ze wszystkimi płetwami/ogonem itd.jak by w ruchu.Będą służyć jako dodatek do Bolenia którego tak jak wcześniej pisałem skopiuje.Czekam tylko na sygnał,kiedy ktoś złowi na Krukach a tam podobno nie jest rybą pożądaną więc jest beret,w sklepach szukałem ale nie ma,sam nie zabije tej ryby.Teraz robię Raka pręgowanego-taki ozdobny gadgecik.

Trochę mnie wstrzymuje ta pracownia ale już niedługo będzie gotowa.

post-46714-0-70037400-1375287516_thumb.jpgpost-46714-0-28714800-1375287541_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy