nowwwak Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) Wszystkiego najlepszego! Nie zwalniaj Edytowane 8 Sierpnia 2013 przez nowwwak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 (...)Urodziny mam.Nikt kurna nikt nie pamiętał z forumowiczów.(...) Niech Ci kij często trzeszczy.Niezależnie od metody połowu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Kapiato,- jak nikt nie pamieta.... Z opóźnieniem ale bardzo szczere!!!!Zamiast tradycyjnych 100 lat życzę Ci Tomku:- prędkości 100 wobow w 100 minut dziennie- po 100-wie za jednego i 100-u w kolejce po niego- tygodniowo sto ryb ok 100 cm............. itd (bo to co mi się ciśnie do głowy może dać kolejne "-" punkty) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwek219 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 100 latek Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
000kamyk000 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Lepie późno niż wcale.Więc niech Ci się darzy - tak jak Ci się to wymarzy.Najlepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) Dzięki Panowie.Dzisiaj od 5tej rano testowałem Raptory BS [bezsterowe] w wersji soft.Można by je nazwać floater.Latają bardzo przyzwoicie.Jak dało radę śmignąć z kija 40-100g sparowanego z ABU wielkości 6000 i linką 30lb znaczy się jest ok.Swoje wędki sprzedałem trzeba się było posiłkować sprzętem teścia hehe straszna lora na ososie.Wracając do woblerów.Są to konstrukcje całkowicie nowe zarówno sposób prowadzenia przy tym ich praca itd.Tego na rynku nie było.Stosunkowo lekkie jak na wobki boleniowe ale nie tylko ciężar stanowi o lotności która jest bardzo ok.Prowadzenie-rzut w poprzek lekko pod prąd,średnia prędkość ściągania z krótkim podbiciami,przerwa na opad itd..Drugi sposób -skuteczny- rzut w poprzek i sprowadzanie wachlarzem bez zwijania można od czasu do czasu podbić.Łowiłem na szybkim uciągu.Wyczaić te woblery jest stosunkowo łatwo.Jak są prowadzone za szybko będzie je wykładać-niby wada ale Bolki właśnie po wyłożeniu i oddaniu linki jak wobler opada bardzo często uderzają więc można to uznać za nowy sposób prezentacji.Jednak nie o to w tym chodzi jest to bardziej typ jerka i tak ma być stosowany.Jak są podane w opisany sposób i jak są Bolenie w łowisku nie ma bata muszą bić-chyba że mają sjestę. Ryby w granicach 65-68cm.Focona jedna może dwie.Wszystko w wodzie wypięte bo Afryka normalnie. Sprzęt łososiowy.Dzisiaj ćwiczyć już nie muszę Pełne ugięcie pod 65tką :lol: Czekam na poniedziałek.Przyjdą wędule moje firmowe i wtedy porządnie sobie połowię.Postaram się nakręcić film z Raptorami BS i Boleniami które mam nadzieje będą żerować.Po jego obejrzeniu raczej każdy ogarnie te przynęty.Były też dwa wyjścia do ołówka-RapSticka-jeden wisiał ale chyba za małą ma amortyzację ten kijek. Edytowane 8 Sierpnia 2013 przez Tomy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Tomek- Młody Ci tort zafundował to go nie przebiję,ale najlepszego brachu.Tym kijem nie łów bo i siłownia nie pomoże .A bym zapomniał ,odłóż coś z tych bez sterów dla Krystka.Jak by nie było to zrób z łaski swojej i daj znać.Jeszcze raz zdrowia i niech moc będzie z Tobą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Ładne te wobki, sprzęt też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Jeszcze więcej SZMOCY życzę :-):-):-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maek7 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) 100 latek Tomekstwr.JPG Torcik cycuś malyna! Podoba mi sie Moc z Tomym duża jest i niech pozostanie taka W niedziele po sumie zgłaszam sie po wobki przyjacielu! Edytowane 8 Sierpnia 2013 przez maek7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Uuuuups.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Wieści z pracowni.Leviathany wszystkie typy.Też Leviathany w dalszej fazie rozwoju.Prototyp Raptora2014 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stylezzhh Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Ustawiam sie w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Powiem tylko ..... Leviathany kozak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coco_bryce Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Leviathany wyszły elegancko czekam z niecierpliwością na przesyłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) Swimbait/jerk.Praca wyszła miodzio.Jedynie muszę dać inny zawias.Praca wężowa przy średnim tempie a przy jerku jest masakra w pozytywnym tego słowa znaczeniu.9cm waga 16g. Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Może jakiś materiał typu cienka kordura? lub cały ogon z jakiejś pancernej gumy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) Nie,nie taki zostanie druciany tylko muszą być dwa oczka w tylnej części.Wtedy przy ściąganiu mniej będzie merdać tym ogonkiem i to będzie to.Ze sterem też może być ciekawie.Zaraz do nich siadam To właśnie lubię w drewnie,jest pomysł i zaraz jest wobler. Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 tomy - utnij jeszcze przy ogonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) E...no jest dość krótko na fotce jakoś tak wygląda inaczej.Kurna z tym podwójnym zawiasem do bani chodzi.Ucinam trochę tylnej części Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 (...)Wtedy przy ściąganiu mniej będzie merdać tym ogonkiem i to będzie to.(...)Spróbuj dodać tylną kotwiczkę, powinna zgasić "nadmierne" merdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) Nie będzie tylnej kotwy w żadnym wypadku.Ta konstrukcja ma taką akcję że będzie bita w bebech przez Bolki.Ta tylna kotwa jest zbyt często w oku.Nigdy w pysku. Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Swimbait/jerk.Praca wyszła miodzio.Jedynie muszę dać inny zawias.Praca wężowa przy średnim tempie a przy jerku jest masakra w pozytywnym tego słowa znaczeniu.9cm waga 16g.P1120482.JPGZapowiada się fajnie ,ciekawe........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Nie będzie tylnej kotwy w żadnym wypadku.Ta konstrukcja ma taką akcję że będzie bita w bebech przez Bolki.Ta tylna kotwa jest zbyt często w oku.Nigdy w pysku.Tyś tu jest szeryfem Będzie jak zechcesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Janusz wiesz co?Mi się coś w łeb porobiło od jakiegoś czasu.No killowcem się nie urodziłem ale dość wcześnie zacząłem wypuszczać ryby.Teraz zaczyna mi mocno przeszkadzać jak widzę Bolka zapiętego na kotwę brzuszną a ta tylna się fajta i fajta aż się zapnie.To za skrzela,to za oko.Coraz częściej jadąc na ryby siedzę na kamieniu,wędka obok a ja obserwuje sobie Bolenie bijące w ukleje.Taki brak parcia ma same dobre strony.Biorę w końcu kij i przeważnie łowię 3-4 i zwijam się do domu.Po to żeby było co mieć wspominać za następnym razem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi