Tomy Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Będę coś zbroił w zimie dla siebie bo zawsze chciałem spróbować.Nie wiem jeszcze jakie blanki ale coraz bardziej X-Zoga mi chodzi po głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 A są jakieś blanki X-Zoga w granicach 9 stóp co by to pod grubego, przepraszam bardzo grubego Bola wyzbroić ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Pod jerki boleniowe wystarczy 2metry może 2metry z małym hakiem.Przy castingu to wystarczająco.Łowiłem to wiem.Łowi też Maek na Wiśle w okolicach Krakowa a tam jest już sporą rzeką.Na spinn 2 metrowy łowi też kapitalne Bolenie Tomek K z forum.Do woblerów ze sterem owszem długi kij.Jerków dobrze nie da się poprowadzić kijem 9stopowym.Można ale nie wykorzystasz możliwości tego typu konstrukcji w 100% 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Tomku, to całkiem ciekawa koncepcja z tą Xzogą. Już wersja 7 kg pozwala efektywnie łowić relatywnie lekkimi wabiami, a jak się dobierze lżejszą wersję, to dopiero katapulta będzie. Ciekaw jestem rezultatów, o ile pójdziesz w kierunku tych Japonek Sam myślę, nad poszerzeniem arsenału o wersję 3 lub 4 kg na przyszły sezon. Problem w tym, że wersja 7 kg jest... zbyt uniwersalna i nieco podważa sens zakupu "słabszego" blanku, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 (edytowane) Raczej pójdę w tym kierunku.Zawsze mnie te blanki interesowały.Nie wiem może sama nazwa X-Zoga mnie wzięła,może to jakieś przeczucie że to będzie to.Sam nie wiem skąd ta decyzja.Jedynie z doświadczenia wiem że często w moim wypadku takie posunięcia na wyczucie są bardzo trafne. Edytowane 17 Sierpnia 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 (edytowane) Haha, u mnie było podobnie. Kiedyś zobaczyłem w WŚ sumową wędkę Xzoga... I tak mi to po głowie chodziło i chodziło i gdzieś... usnęło. Kiedy pod koniec ubiegłego roku szukałem blanku pod jerkówkę, a miałem dość specyficzne wymagania. Wówczas temat powrócił i jestem przeszczęśliwy z takiego rozwoju wydarzeń . Edytowane 17 Sierpnia 2013 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 (edytowane) Tak mniej więcej pod takie wobki miała by ona być a zwłaszcza pod ZZ'Rap10/Jerk.Leviathany ruszają w poniedziałek do nabywców.Dzisiaj zbroję i nad wodę a trochę tego mam do przerzucenia.Każdy musi popływać.Może uda się coś złowić na moim "eldorado". Przy okazji wieści z pracowni.Pianka niestety nie daje rady ze szczegółami,tzn.są ale to nie moja bajka i takich wobków nie chcę robić.Jak dla mnie ten materiał nadaje się co najwyżej do odlewania szkieletu który będzie imitował brzuch/bebechy oklejony folią holograficzną w nim też będzie cały stelaż z obciążeniem a całość będzie zalana żywicą przezroczystą która idealnie odbija wszelkie detale,jest praktycznie niezniszczalna.Jedyną jej wadą jest ciężar ale pływalność powinien zrobić szkielet z pianki.Zobaczę powinno wyjść. Edytowane 17 Sierpnia 2013 przez Tomy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 (edytowane) UWAGA!w moim sklepiku na jerkbaicie RapSticki wersja ekonomiczna po 20zł/sztuka.Zapraszam jak by co .Od razu piszę i bez ściemy.To już ostatni wypust.Tak jak było z Mrówkami.Więcej tego modelu nie będzie. Dostępne tylko i wyłącznie na forum. Edytowane 17 Sierpnia 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Blank pomalować żaden problem tylko żeby to potem się nie łuszczyło,pękało itd przy jego mocnym ugięciu. Lakier do zderzakow samochodowych zalatwia sprawe. Mam takiego travela na blanku Batsona oczywiscie, 5-6 lat giecia we wszelkich mozliwych plaszczyznach i jest tak samo jak na poczatku. Byujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 (edytowane) Ok.Dzisiaj przyłożyłem się głównie do wobków RapStick.Zero Boleni na oko nie hulały za uklejami.Przy którymś tam podaniu strzał z powierzchni ale nie trafiony.Posyłam drugi raz w to samo miejsce a dokładnie w warkocz na drugiej stronie rzeki i buch/gejzer i siedzi.Ciężko idzie jak diabli przez ostry nurt.Biegać za nim nie ma szans,łowię z opaski kamienistej z ostrym spadem,palce chcą wyleźć przez czubki butów.Hol jakieś 5minut to dla mnie wieczność,upał psia krewka straszny.Jest przy brzegu grubo pow.80cm tak na oko.Ma dość tak jak ja.Robię fotki z ołówkiem bo sam jestem w szoku że w tym miejscu coś takiego siedziało i walnęło w tą przynętę.Małe brały wcześniej i już myślałem że to taki wob na ścigacze a konkret do tego nie ruszy.Sesja czy ryzykować rybą mieszane uczucia.Wywraca mi się do góry brzuchem to już sygnał żeby wypinać i olać foty.Startuje rano jak nie będzie upału i obowiązkowo podbierak.Jedną ręką nie dałoby się tego wyjąć a dwiema by był problem.Szkoda bo to chyba największy mój Rap ale ważne że pływa dalej.Najprawdopodobniej udawał takiego słabego bo po wypięciu to ruszył jak trzeba Edytowane 17 Sierpnia 2013 przez Tomy 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Gruby aż miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojoto Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 ohohoho gratki piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Wieści z pracowni.Taka mieszana gromadka Leviathan12,Leviathan10,ZZ'Rap10/Jerk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
000kamyk000 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Gratulację grubasa, kawał srebra. Coś mi się wydaje, że niektóre wobki do mnie mrugają ze zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Ta ładna ZZ'Rapka z ostatniego to Twoja.Reszta już podpisana i odłożona wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
000kamyk000 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Ha wiedziałem, że sobie nie wkręcam. Dobrze dostrzegłem, że tak trochę się zalotnie rumieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 (edytowane) Ucieka przed Bolkiem że się jej dupsko pali .Niebawem z Feather Lite będą.Zrobiłem sobie formę z silikonu na szybko i zobaczymy ze 100wobków wyjdzie. Edytowane 18 Sierpnia 2013 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Tomy czy feather lite jest dostepna gdzieś w PL ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Tomek muszę to napisać jesteś magikiem handmadu . Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 (edytowane) Tak Magic Nowa łuseczka na drewienkach-takie tło.Nowa ZZ'Rap9 [żywica prototyp]Woblery Jaziowo/Kleniowe a dokładnie wobler będzie w 2014r.Pracuje nad bez sterowcem raczej będzie to wabik selektywny i na duże ryby. Edytowane 19 Sierpnia 2013 przez Tomy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 ZZ'Rap9 wygląda bombowo świetny kształt, a te pokrywy skrzelowe pasują idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 (edytowane) Tu już wstępnie pomalowana.Jak dla mnie jest dobrze. Zobaczymy już niedługo. Jak Bolenie będą do niej tłukły trafi do sprzedaży.Przy ściąganiu chodzi podobnie do Leviathanów ale ma jeszcze ruch ogonem na boki.Opad piękne i agresywne lusterkowanie.Przy jerkowaniu też jest ok. Edytowane 19 Sierpnia 2013 przez Tomy 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1b Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Matko jakie szczególiki kolor, pokrywy skrzelowe, mordka - Tomy jestem pod wrażeniem, serio wygląda jak prawdziwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maek7 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 ale cacuszka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Tak ładnie idzie ale tylko Feather Lite a formy silikonowe.Fakt że po 50 zalaniach są to wywalenia ale zrobić nowe to kwestia 2godzin max.Masowo ciężko uzyskać takie efekty [piana odpada całkowicie] i chyba zostanę przy swoim Hand Made nie koniecznie tylko z drewna.Po za tym nie nudzi się.Szybko można zrealizować pomysł.Woblery z form tworzonych z martwych ryb to też fajny temat.Jest masa pomysłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi