Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

działaj działaj Mistrzu Tomy. Póki co Leviathan faworytem moim jest :)

Dzisiaj sandokany na mojego ulubieńca polowały zacnie - tego samego co metrówe upolował godnie ;)

z803.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Foty do bani wyszły bo obiektyw zaparował przy tej ulewie....

Niestety leviathan urwany został wkrótce i ostał mi się jeden z serii tej. Zostawie go ażebyś sklonować mógł dokładnie go, bo potrzebnych będzie mi jeszcze wiele ich ;)

Edytowane przez maek7
  • Like 2

Ok.Jutro druga partia wysyłek Panowie.Trochę obsuwa z kotwami ale jak nie starczyło to są dodatkowe woblery za FREE dodane.Wielkie sorki ale mam trochę kłopotów z moim psiakiem i głowę mam tym całkiem zajętą.Jutro ma operacje i jestem ledwo żywy. 

post-46714-0-60679100-1377028877_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

działaj działaj Mistrzu Tomy. Póki co Leviathan faworytem moim jest :)

Dzisiaj sandokany na mojego ulubieńca polowały zacnie - tego samego co metrówe upolował godnie ;)

z803.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Foty do bani wyszły bo obiektyw zaparował przy tej ulewie....

Niestety leviathan urwany został wkrótce i ostał mi się jeden z serii tej. Zostawie go ażebyś sklonować mógł dokładnie go, bo potrzebnych będzie mi jeszcze wiele ich ;)

To nie czasem ten nowy megabass ?? :) 

Nie to nie Diablo - ale czasami lubie pograć w tą grę :) to Destroyer f5-76x był przeznaczony strikte pod raptory i inne gadżety pod bolesława. Długość 7'6" i cw 3/8-1.1/2oz. Spróbowałem go z leviathanem9 i okazał się być równie dobry w polowaniu na zandery. Kolejnym razem testy w jiggu na dołkach 7-9metrowych. Akcja wydaję mi się troche za wolna ale to może z przyzwyczajenia do zilliona.... Z racji prowadzenia wabika tuż przy dnie przydałaby się troszkę szybsza akcja żeby lepiej odróżnić branko od zaczepu czy kamienia. No... ale to miał być kijek pod bolka więc nie moge narzekać.

Następny Mega w kolejce bedzie black jungle pod suma sparowany z Ryoga 2020L http://www.megabass.co.jp/site/products/f10-76xbj/

Edytowane przez maek7

Dzisiaj dalszy ciąg testów Raptora8 BS.3Bolenie i 4Klenie mniej więcej pół na pół bo była jeszcze spinka Rapy.Brania głównie z opadu-wolne prowadzenie wachlarzem z lekkimi podbiciami.Wobler bardzo dobrze sprawdza się przy Kleniach i już na tą chwilę nie można tu mówić o przyłowach.To jest tylko kwestia prowadzenia wabika który ma imitować osłabioną rybkę znoszoną nurtem i to wszystko.Dobrze jak od czasu do czasu puknie w dno.Bolenie bez szaleństw w rozmiarach do 67cm ,Klenie 45-50cm.

post-46714-0-03924400-1377105809_thumb.jpgpost-46714-0-77369600-1377105826_thumb.jpgpost-46714-0-85258200-1377105850_thumb.jpgpost-46714-0-77467500-1377105869_thumb.jpgpost-46714-0-21156300-1377105888_thumb.jpg

...w prowadzeniu wabika pomagał dzielnie patyk Daiwa Zillion 6'3 o szybkiej akcji a rybki zachęcił Raptor8 BS.

Linka 15lb Varivas na końcu Fluorocarbon 0,38mm.

post-46714-0-58404600-1377106024_thumb.jpg

Temat bezsterowców Kleniowych będę bardzo mocno rozwijał.Cholernie mi się spodobało takie łowienie. :) Może jakaś duża pijawa?Tak coś połączyć trochę z silikonem.No będzie na to bardzo mocny nacisk.

Edytowane przez Tomy
  • Like 2

Dostałem wczoraj Twoje woby Tomek,- dzięki!!!!!!!!!!!! :)

Pisze to w wątku Tomka, bo do tej pory chciałem tylko w drewnie i upierałem się przy tym,- ale te woby z formy są nie mniej ładne i jak widać na powyższych zdjęciach również skuteczne więc pora zrewidować trochę swój tradycjonalizm,- niemądry tradycjonalizm :lol:  :lol:  :lol:  :lol: .

A kiedy się dłużej na nie popatrzy to może i one bardziej realistyczne od drewnianych są :rolleyes: