Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

To już leży na poczcie pewnie Darku bo wysłany BS chyba z 4dni temu.Ale nic dzisiaj testowałem ZZ'Rapkę większą 9tkę niby centymetr ale to dużo większy kaliber.Przy podbiciu jedynie oczkowanie z lekkim odejściem w bok mi się udało wyczarować ale!skupiłem się głównie na lusterkowaniu w opadzie i tak żeby ono było w poziomie-wyszło pięknie.Praca przy ściąganiu dość mocno macha zadkiem jak zaciągnie bąbel z powierzchni trochę się uspokaja.Podgięcie oczka z przodu do góry też uspakaja pracę.Ja próbuje na "agresora". Dzisiaj nie pojechałem na obiecujące miejscówki bo wiadomo weekend i zbyt dużo widzów.Myślę że w poniedziałek przyniesie ładne ryby.

ZZ'Rap9 będzie w produkcji i pojawi się za ok.m-c w moim sklepiku.Dwie wersje ta co na fotce i ekonomiczna.

post-46714-0-56021100-1377357409_thumb.jpgpost-46714-0-65668800-1377357434_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Super Tomku. Tak właśnie ma pracować - jak przetrącona rybka. Skok w bok i opad. Większy rozmiar będzie super na przykosy, zwłaszcza te głębsze z kamieniami. Sandacz też powinien się nim częstować. Tradycyjne mniejsze ZZRapki na inne rodzaje wody. Praca agresywna czy spokojna nie jest tak ważna jak jej prowadzenie i opad. Podobnie jest z leviatanem. To oddzielna kategoria przynęt. Ale żeby nimi kosić trzeba się nimi troszkę  pobawić. Naprawdę warto bo strzał nie jest tak mocny jak przy typowym wobku ściąganym w szybkim tempie. Tu czasem boleń zabiera wobka płynąc w naszym kierunku, powodując zluzowanie plecionki. Ale jego odjazd po skasowaniu luzu to już inna kwestia. Banan na twarzy i zabawa na całego.

Damy Ci fotki jak zrobisz ZZ Rap-a naturala ....biały bełcun i ciemny grzbiet.

Wprawdzie dużych ryb nie było ,ale najmniejsze powyżej 65 na pewno,ostro spasione są ,jednego zważyliśmy dla testu i mierzył 74 cm a ważył 4,37 .

Powiem Ci że jak patrzę na te foto to jakieś małe się wydają.Złowiliśmy masę ryb ,ale w zakresie 60-79cm ta ostatnia mierzona ,ehhhh ,myślałem że ma 80 cm ale niestety.Największa z zeszłego roku 84 cm ,ale też spasiona -nie ważyłem szkoda zachodu .Miałem w tym roku z początku sezonu 4 duże ryby wszystkie spadły, jedna była na Leviathana ,reszta na sterowce .Jak się pogoda nie zepsuje to coś jeszcze połowimy, jedzą już te naprawdę duże,tylko nie chcą łykać za bardzo-na razie.

Ten rok był słabiutki ze względu na wodę która szalała ,teraz mega niżówka u nas ,spotęgowana jeszcze remontem na tamie we Włocławku,no cóż.

Chociaż niżówka to w miarę stabilnie,trzeba tylko jeżdzić za rybą i łowić.

My dzisiaj też po takich krzakach łaziliśmy ,chcieliśmy wejść tam gdzie byłoby fajno ,ale nic z tego .

Następny wypad ....jak będzie pogoda w sobotę .Dziś zwiad ,wyjechaliśmy na sam wieczór,jak wiatr przycichł.

Dobre tylko to że wiemy kolejne coś ,było też parę rybek ,ale wszystko takie samo co wcześniej to nie ma się czym chwalić.

Foty polecą hurtem .

Tomek to będą bezstery tak  ????

Tak.Nacisk szczególny na woblery bez steru kładę.Kleniowe robale na 2014r też będą bez :) .Jak byś chciał te mniejsze w tym designie a ze sterem to też nie problem.

Te na fotkach to są Raptor8 BS w wersji L.C.Jak dla mnie przebijają wszystkie moje konstrukcje na tą chwilę.Jutro nowy Leviathan i RapStick.Ten ostatni nie będzie w kształcie ołówka i dojdzie kotwa brzuszna.Moja wersja tego wymaga.Poprzednia cieszy się powodzeniem u Boleni ale ciężko się zapinają.

Edytowane przez Tomy

Tomy

Wczoraj miałem na Twojego wobka chyba fajną rybę. Szarpnięcie, odjazd bardzo krótki i... it o jednak nie było jak myślałem - gamakatsu :D :D

Dzisiaj przetrzebił kraby - nie wiem o co chodzi, ale atakują go jak zwariowane, wystarczy chwila pracy w dryfie/opadzie miedzy zielskiem i krab na woblerze wisi, kotwica w mordce (3/5) i rozbrajanie delikwenta, żeby przy odczepianiu nie poszczypał.

Ale cos czuję - makrelki wreszcie są w zatoce, jest szansa że troszkę się uda ryby nim poćwiczyć :D :D

Tomy te Twoje wobki to są hardcore players! Zabrałem dzisiaj kilka małych wariotów. Woda niska to nie bede sie wygłupiał z dużymi levkami więc założyłem, to co mi ongiś zrobiłeś. Wg mnie to leviathan w wersji mini. Kilka małych kleników było, ale jak za...rwił kaban to nie wiedziałem przez dłuższy czas o co cho! Z początku myślełem że bolek ale za długo walczył. Po 5 minutach dopiero zobaczyłem z czym mam do czynienia i do tej pory nie wiem czy to sen  :lol:  no jaja jak berety

1r2b.jpg

Uploaded with ImageShack.us

lo39.jpg

Uploaded with ImageShack.us

PS dla wrażliwych: Chwytak posłużył do przytrzymania rybki az sie nie uspokoi, wyjęta była rękami ;)

• Like 4