Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Ten oryginał to nie wiem o stabilności jakiejkolwiek ciężko mówić ale jak dojdzie do dna to robi wrażenie dłubie między kamieniami pięknie i przechyla się przy tym na boki.Jednak bardzo ciężko to prawidłowo poprowadzić.Wiadoma sprawa coś za coś.Ja spróbuje to trochę inaczej zrobić.

.......z próbnej formy zobaczę co się da wycisnąć z tego kształtu i jak głęboko to to zejdzie.Poćwiczę też malowanie robali bo przewiduje wysyp w 2014r. :)

attachicon.gifP1130682.JPG

Ooooo zalążek Obcego !

Aresztować tego gościa, bo sprowadza niebezpieczeństwo do wody, to początek i wkrótce formę do odlewów zastąpi żywe ciało ryby - mówię wam :wacko:  !

;)

Tomy ile razy przeglądam twój wątek to morda mi się cieszy :).

Chłopie ile w Tobie jest życia i pomysłów to aż uwierzyć nie mogę.

Czekam/y chyba wszyscy dalej, jaki nowy pomysł zrodzi się w twym czerepie rubasznym.

Pozdrówka

• Like 1

Wczoraj żywica.Dzisiaj drewienko.Raptory7 po opalizacji.Bez użycia folii alu.Łuska trasowana w drewnie.

attachicon.gifP1130685.JPGattachicon.gifP1130688.JPGattachicon.gifP1130686.JPGattachicon.gifP1130694.JPG

Jeśli to jest bez foli to właśnie straciłem wiarę w siebie jako lurebuldiera :huh:

Najwyższy stopień pudła bez dwóch zdań, a konkurencja daleko z tyłu. Mistrzostwo.

Stale się dziwiłem, dlaczego przy umiejętności nakładania opalizacji oklejasz folią. Na wielu twoich woblerach ze zdjęć, po całkowitym pomalowaniu i tak tej folii nie widać, a robota dodatkowa jak sądzę. :)

Polubili Raptorka :).Dobra jadę po maszynki bo tak dwa Dremele padły w 1dzień ale jestem zadowolony z nich 3lata ostrej orki w warunkach piwnicznych-duża wilgoć.Temperatura w zimie.no co będę nawijał.Herbata zamarzała.Dostaliśmy w tyłek ostro.Teraz warunki to już inna bajka.Wczoraj zrobiłem stanowisko do mieszania żywic,silikonów.Pracownia się rozwija.Jeszcze z 5tysiaczków i będzie wszystko.Co mnie męczy to to że nie mam opakowania do moich woblerów ale już sprawa ruszona.Będzie trochę w stylu retro,kreska z komiksu tak jak kiedyś robił np. Heddon.Obowiązkowo tektura żadne blistry. 

Edytowane przez Tomy
  • Like 3

Dobra jadę po maszynki bo tak dwa Dremele padły w 1dzień ale jestem zadowolony z nich 3lata ostrej orki w warunkach piwnicznych-duża wilgoć.

Heh mój Dremel przy niewielkim użytkowaniu padl dość szybko. Uzywalem go kiedyś do szlifowania i pył mu raczej nie służył. Teraz jak go odpalam na najwolniejszych obrotach to po chwili zaczyna przyspieszać i przyspieszać i przyspieszac aż w końcu wydaje sie że zaraz wybuchnie :|

Moje pracują zawsze na najwyższych.Alternatywą jest Proxxon ale mam kolegę który używa.Ma to i to.Woli jednak Dremela choć proxxon wygląda solidniej.Mnie przy tej drugiej firmie odrzucają te prostowniki itd.jak by nie można było zrobić urządzenia z normalnym zasilaniem.Nie dość tego do jednego trzeba prostownik do drugiego nie.Takie to lekko popieprzone.    

Dzisiaj po testach ZZ'Rap9. Poszwędaliśmy się z Krisu trochę po Wiśle i tak jeden na kiju u kolegi,jeden wyjęty prze ze mnie.Bez szału ale na wodzie praktycznie nic się nie działo.Fotki są ale to czekam aż Góral mi pośle :) .Tak po za tym super kompan z niego.

KarolKrause-dla Ciebie o de mnie.

post-46714-0-73383400-1381341868_thumb.jpgpost-46714-0-44004200-1381341921_thumb.jpgpost-46714-0-75818600-1381341975_thumb.jpgpost-46714-0-40543500-1381342015_thumb.jpgpost-46714-0-24138400-1381342052_thumb.jpgpost-46714-0-35122400-1381342079_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 4

Tomek jak ujrzałem fotke aż usiadłem sobie ;)

Człowieku jaki Ty masz talent - jestem pod MEGA wrażeniem :lol:  :lol:  :lol: a i te Darkowe Leviatanki 10 - wypas konkret :)

Jak te Leviatanki 10 będą dostępne to prosze mnie zapisać w kolejke po nie  ;) no i nie wspomne o nowym projekcie Raptorka 7 cm z sterem (żywiczka)

Edytowane przez Karol Krause