popper Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Tomek, przyjmiesz do oddziału? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Oczywiście Waldemarze . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 (edytowane) Wczoraj byłem na wieczór testować ZZ'R9.Cisza na wodzie.Tyle że Jazie zlokalizowałem.Po zapadnięciu zmroku-branie,silny opór,kopanie na kiju.Nagle wobler wyskakuje z wody.Pod palcami czuje odbite zęby na korpusie.Dokładnie oglądam woblera przy reflektorach auta.Ślady są jak po ludzkiej szczęce z obu stron.Co to mogło być?Potem coś chlupło na wodzie i chyba nigdy tak szybko do auta wsiadałem. Edytowane 11 Października 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 (edytowane) Tomku, a może to to (Pirania paku): Co prawda nie jest mięsożerna i nie występuje naturalnie w Polsce, ale... wiadomo, "akwaryści" potrafią zasilić nasze wody egzotyką, a i gatunki wybitnie roślinożerne lubią czasem capnąć rybkę (sztucznego wabia). Masz fotki tego pogryzionego wobka? Edytowane 11 Października 2013 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 albo: albo jakaś rusałka... nie widziałem śladów wiec nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 (edytowane) Tak jasne ruchałka znad Wisły.Korpusy są z końcówki żywicy takie dla mnie ale mimo wszystko sporo twardsze od drewna. Edytowane 11 Października 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Hmm, miała nierówny zgryz. To na pewno Mocno intrygujące zdarzenie. Kotwic nie było? A może to zęby gardłowe? Z tego, co wiem, to w Twoich przynętach zasmakował już jeden amur I idę o zakład, że nieprędko się tam wykąpiesz :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszn1996 Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 To musiał być bardzo głodny nurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 A może podeptałeś wobka po ciemku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 takim to oddałbym w ręce swoje kulki ale bym sobie postrzelał hahaHA! Tomy teraz to ja już wiem, co Cię ciągnie do PAINTBALLa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 (edytowane) A no!Partyjka ZZ'Rap9,Raptor8BS L.C.,Leviathan11.Nowe ZZ'Rapki6 Trochę z narzędzi.Kupiłem wałek taki do wiertarki.Precyzja taka sobie nie to co dremelowski.Ale!idealny do wiercenia w ołowiu[warunek wiertarka z regulacją obrotów-muszą być ustawione najniższe] Dremel nie daje rady na niskich bo jest za słaby a na wysokich grzej ołów i topi potem zrywa wiertło.Drugie zastosowanie to-świetna rzecz do mieszania żywic i silikonów.Wałek pasi do każdej wiertarki.Jutro przywożę płyty,skręcam nowe blaty meble,półki.Podłączam nowe maszynki i może po usprawnieniach będzie więcej czasu na nowe modele.A mam w planie jeszcze parę ciekawych Boleniówek oj mam Edytowane 11 Października 2013 przez Tomy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Tomy, Raptor8BS w wersji L.C. jest ekstra, malowanie wyszło super.W tym roku nie dam pewnie rady z nim skoczyć na bolki, ale w przyszłym powinien nieźle powojować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Piotr wyskocze za Ciebie ... Już jutro. Lowisko dość nietypowe. Na ogół bardzo wolno płynącą woda. Ale to tam stawiałem swoje pierwsze świadome kroki boleniowe ... W zasadzie to mini kroczki ... BS y są... Zobaczymy czy je będą chciały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimax Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Tomy, gdzie kupiłes ten wałeczk gietki? widac ze konstrukcja "gniotsa nie łamiotsa" tez czegos takiego szukam bo mam wysłóżoną wiertareczke Boscha(zregulacja obrotów) i mysle ze by pasowała.Mam multiszlifierke Celmy z wałkiem ale tez nie daje rady przy wierceniu.. za duze obroty minimalne. Jak sie kiedys zabrałem za Jerki robione w brzozie to albo przypalałem drewnoalbo wiertło łamałem jedno za drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 W castoramie.O dziwo na wałku jest made in Germany.Cena chyba 130 zł.Też mam podpięty pod zielonego starego Boscha.Do mieszania żywic też idealny.Ręcznie to po całym dniu we łbie się kręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Tomy, gdzie kupiłes ten wałeczk gietki? widac ze konstrukcja "gniotsa nie łamiotsa" tez czegos takiego szukam bo mam wysłóżoną wiertareczke Boscha(zregulacja obrotów) i mysle ze by pasowała.Mam multiszlifierke Celmy z wałkiem ale tez nie daje rady przy wierceniu.. za duze obroty minimalne. Jak sie kiedys zabrałem za Jerki robione w brzozie to albo przypalałem drewnoalbo wiertło łamałem jedno za drugim W OBI tez kupisz taki wałek, ja akurat uzywam takich wałków na codzień do obróbki kanałów w głowicach samochodowych, i fakt tak jak Tomy już zauwazyl ze mało precyzyjne, i lubi sie urywać linka na wrzecionku w uchwycie. Te delikatniejsze wałki nie mają łozyski, tylko tulejki.Ja sobie dotoczyłem nowe wrzecionko i cała obudowe za która sie trzyma, i przy okazji zamontowałem 3 łozyska. Po takim zabiegu to bardziej precyzyjne niż dremelowy uchwyt,zero luzu.Tyle ze u mnie ma ciut cieżej niz przy wobkach...:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 ZZ'Rap9 na morze w trakcie malowania.Kiełbie 6.5cm teżDoctor Mikuri niebawem testy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacosław Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Mikuri wygląda jak ta lala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 (edytowane) Od jutra drewienko.Dużo szybciej już poleci.Nowe pomysły,będzie ciekawie .Wobki hybrydowe drewno/żywica np.korpus listwa lipowa głowa ze szczegółami-żywica i różne inne rozwiązania.Zwłaszcza przy dużych woblerach to już konieczność żeby zachować cenę 30-35zł/szt. Edytowane 12 Października 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Mistrzu probowales cos z Okonkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Siemka Tomek , powiedz mi jak możesz ile mniej więcej odlewów z żywicy FL wytrzymują formy silikonowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 (edytowane) No widziałem,widziałem że formy zrobiłeś.Jestem pod wrażeniem.Naprawdę nie ma tu żadnego sarkazmu.Mi pierwsze formy robił znajomy.Zależy z jakiego silikonu,jakiego rozdzielacza będziesz używał itd.Powinno wytrzymać z 20 zalań bez widocznych uszczerbków,może więcej ale to już potem widać pewne zużycie.FL po otwarciu musisz szybko zużyć i z jedną formą nie ma szans,zejdzie zbyt dużo czasu i od połowy puszki albo i wcześniej będzie Ci rosła odlewy będą słąbe.Najlepiej mieć tyle gniazd żeby to rozlać w jeden dzień max.3dni.Wredny materiał sobie wybrałeś.Ma sens jego zastosowanie przy szczegółach,ale jak opanujesz FL cała reszta to jest pikuś.Formy z żywicy mam.Zrobiłem sobie.Niestety nie ma szans uzyskać tak dobrych odlewów jak z form silikonowych ale są nie do zarżnięcia.Na próbę będzie robił jeszcze Judo zobaczymy jak z jakością odlewu wyjdzie.a to woblery z tych form.Po lakierowaniu w sumie jest bardzo ok. Edytowane 12 Października 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Dzięki za odpowiedź FL będę brał na próbę od kolesia , 200ml więc myślę że w jeden weekend to rozleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Pamiętaj nie lej na świeżo psiknięty rozdzielacz.Z resztą jesteśmy w kontakcie jak coś pisz na priv.pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 (edytowane) ...w pracowni przybywa różnych "gratów"Mieszalnia silikonów,żywic itd.Miejsce na pierdołki-oczka 3D,oczka/wkręty,ogólnie wszystkie drobiazgi[dojdą jeszcze ze dwa słupki]Stary ale jary karcher będzie służył jako wyciąg do wszelkich prac bo cug ma nieziemski.Odsysanie będzie zrobione z rurek i zaworów kanalizacyjnych.Malowanie będzie w innym pomieszczeniu. Edytowane 13 Października 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi