joker Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Najbardziej podobają mi się w twoim warsztacie te belki, fragmenty więźby dachowej. To daje super klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
judo 1988 Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Jeśli o detale w formach chodzi to pikuś.Moje mazidło odbija je identycznie jak silikon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Odbijanie swoją drogą a potem co wyjdzie na FL swoją.Judo spróbujemy co mi szkodzi.Jak wyjdzie to będziesz miał zamówienie na 50gniazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
judo 1988 Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Ołki dołk.Zrobię dwa różne gniazda.Jedno będzie z tej czarnulki(trzymam w słoiku specjalnie dla Ciebie) a drugie z kompozytu.To jest nowość,ale sprawdzana już przeze mnie w boju.Ogromną zaleta kompozytu są pewne bardzo ciekawe właściwości o których nie będę się rozpisywał.Dorwałem tez ciekawego typa który zawodowo wykonuje formy kompozytowe i pogadałem sobie z nim o cenach takowych form na wobki.Za najmniejsze gniazdo(kilka cm) kilka stówek na dzień dobry.Coś koło 18cm ze 2 klocki.Ja pracuje na identycznych chemikaliach co on(pogadaliśmy sobie szczerzę) Gdybym chciał zlecać wykonanie moich form na wobki przykładowo tych największych 25cm+ to płacił bym za gniazdo powyżej 3 tysięcy Samodzielnie sobie to zrobię za 30zł...natomiast forma pruta w cnc to już dziesiątki tysięcy(razy ilość gniazd) taka forma kompozytowa wytrzymuje kilkanaście tysięcy odlewów agresywnej chemii.Ty Tomy za te detale na wobkach ok 8cm tez byś ładnie płacił.Ale na szczęście jestem ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 (edytowane) To ile sobie gość śpiewa za formy to jego brocha.Gdyby był ruch w tych pieniądzach do strzału bym się tym zajął.Ty masz ceny w sam raz.Na 100% nie zamawiałbym formy w takiej kwocie tego gościa.Silikonowa jest pracochłonna tylko 1sza potem po wypaleniu służy do zrobienia nowej tylko trzeba mieć wzorki woblerów na 5gniazd-5wzorków.Układasz je w jednej połówce wypalonej robisz ramkę,dajesz rozdzielacz,zalewasz silikonem i za 6godzin masz potem wywalasz starą,dajesz rozdzielacz,zalewasz drugą i masz cała formę.Pracy tyle co mieszanie silikonu,koszt 5gniazd 7cm ok.50zł.100 odlewów z palcem w nosie.Odlewanie zewnętrznej obudowy bez sensu-wystarczą 2płytki poliwęglanu na jedną i drugą płaszczyznę i opaski dociskające. Edytowane 13 Października 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 I wychodzi na to, że start z żywicą jest praktyczniejszy i szybszy niż z pianą, jeśli mówimy o formach na kilka gniazd. Tylko surowiec nie tak dostępny jak piana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 (edytowane) A no i lepsza do otworzenia detali.Ja piankę mam chętnie odsprzedam takie "szczegóły" na wobkach mnie nie interesują.Kiełbie dostają nowe kolorki.Potem będzie korpus kiełbia jak żywy,teraz ćwiczę malowanie. Raptory7 ze sterem woblery łowią od kilku ładnych lat Bolenie.Sam stosuje ale jedynie na początku sezonu w warkoczu i przy opaskach.Teraz woblery drewniane[Raptor7,ZZ'Rap8,ZZ'Rap6,ZZ'Rap10] będą w takim designie .Na fotkach jest jeden i ten sam wobler.Dzisiaj Rapowanie ale nic.Ciepło się zrobiło.Cisza Bolki się gdzieś podziały.Jutro poszukam ich o świcie.Na Fotce ZZ'Rap9 Jerk [żywica]. Edytowane 13 Października 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 (edytowane) Dremele wiszą gotowe do działania.Jeszcze szifiernia i wyrzynarka no i odsysanie kurzu i pyłu.Można je przemieszczać w zależności od wykonywanej czynności.Podstawa to pewny uchwyt narzędzia.Może taki dremel nie zabije ale dostać tym w łeb to napewno przyjemne nie jest. Edytowane 15 Października 2013 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał34 Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Pięknie malowane są twoje "ukleje". Zastanawiam się czy tak realistycznie malowany wobler nie byłby dobry do kuszenia okoni stojących w toni pod stadami oczkującej uklei na czystych jeziorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 (edytowane) Przyszły rok da na to odpowiedź.Płacę żwirownie gdzie konkretnych Okoni jest sporo.Woblery bezsterowe lusterkują mocno w opadzie a to dobrze działa na pasiaki. Edytowane 16 Października 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał34 Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 (edytowane) Gdybyś miał na sprzedaż taką powiedzmy 5 cm "uklejkę" to ja jeszcze w tym roku mogę to przetestować. Edytowane 16 Października 2013 przez michał34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Odsysanie pyłu gotowe . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Tomku wobki doszły i wielkie dzięki. Są super jak zawsze. Bolenie gryzą choć rozmiarowo słabo. Przedwczoraj w niecałe 2 godziny 11szt. Niestety nawet klamka nie miała możliwości dojścia do dna by poszukać dużych boleni gdyż w połowie wody była zagryzana przez 60-tki. Dawno przy takiej ilości brań nie byłem tak zdołowany, ze względu na fakt że znane łowisko. Może Tomek Wyjec pomoże w ochronie miejsca bo w tydzień "etyczni" zrobią swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 (edytowane) 11sztuk na dzień.Powiem szczerze też bym się załamał. Edytowane 16 Października 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 2 GODZINY ale co zrobić jak im się Twoje wobki spodobały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Jak łowiłeś na te co ostatnio posłałem to to nie jest Klamka a Leviathan.Jak łowiłeś na Klamki to to nie są moje konstrukcje tylko Pawła ja malowałem taka limitowana edycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 (edytowane) Łowiłem na Raptory 7 i ZZRapy. Jak doszedłem do wniosku że spróbuję grubiej przy dnie z opadu to założyłem klamkę. Niestety 2 maluszki zagryzły po wpadnięciu klamki do wody tak że tylna kotwica weszła w bok zarówno 1 jak i 2 bolka więc dałem spokój z klamką. Leviatany odebrałem wczoraj dopiero więc w piątek połowią. Wszystkie bolenie miały woblery na zewnątrz choć strzały dość mocne i dużo spadów. Zapomniałem dodać że BS ze sterem też zaliczył 2 sztuki. Edytowane 16 Października 2013 przez siwypike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Ja pieprze.Darku BS to skrót od woblera Bez Sterowego .Dobra ale wiem o co chodzi.Raptorki7 drewienko gotowe.Na stanie ich nie ma bo już wszystko zapłacone ale jak by ktoś był chętny .Zima to bardzo dobry czas na zakupy wędkarskie.Tak mocną opalizację widać tylko pod pewnym kątem,a najlepiej wygląda to w czasie pracy-drobnej padaki-tego woblera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Wiem Tomku co oznacza ten skrót , ale nie nadałeś mu nazwy bo wyszło tylko kilka sztuk - chyba Co do tych drewienek to stanę w kolejce po jednego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 To ile sobie gość śpiewa za formy to jego brocha.Gdyby był ruch w tych pieniądzach do strzału bym się tym zajął.Ty masz ceny w sam raz.Na 100% nie zamawiałbym formy w takiej kwocie tego gościa.Silikonowa jest pracochłonna tylko 1sza potem po wypaleniu służy do zrobienia nowej tylko trzeba mieć wzorki woblerów na 5gniazd-5wzorków.Układasz je w jednej połówce wypalonej robisz ramkę,dajesz rozdzielacz,zalewasz silikonem i za 6godzin masz potem wywalasz starą,dajesz rozdzielacz,zalewasz drugą i masz cała formę.Pracy tyle co mieszanie silikonu,koszt 5gniazd 7cm ok.50zł.100 odlewów z palcem w nosie.Odlewanie zewnętrznej obudowy bez sensu-wystarczą 2płytki poliwęglanu na jedną i drugą płaszczyznę i opaski dociskające. mnie nawet na płytki gumki recepturki trzymają formę razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) Na pięć gnazd gumki to trochę za słabo.ZZ'Rap 9 SilverBullet-oklepana nazwa jak świńskie uszy o beton ale potem pomyślę nad tą właściwą....a to będzie coś extra. Edytowane 18 Października 2013 przez Tomy 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Coś gotowego by pasowało wstawić. .Leviathan11. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 (edytowane) Aj Tomek, Tomek Kozackie! Porób im ładne zdjęcia, bo muszą się znaleźć na stronie... Edytowane 19 Października 2013 przez Maciek_7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 i znów dostałem ciśnienia oglądając twoje wobki))))))) amyślałem że spokojnie kawe wypije))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Aj Tomek, Tomek Kozackie! Porób im ładne zdjęcia, bo muszą się znaleźć na stronie...Tego nie będzie na stronie Maćku.To idzie do spalenia formy tzn.Jakieś 100 woblerów i finito.Potem będzie mój od A-Z Leviathan.Właśnie robię korpusy pod formę i gwarantuje że od żywej uklejki będą nie do odróżnienia.11 i 10 będą hybrydowe środek z drewna,boki żywica.Całość zalana żywicą epoxydową. i znów dostałem ciśnienia oglądając twoje wobki))))))) amyślałem że spokojnie kawe wypije)))No dzięki za dobre słowo.Wychodzą nawet,nawet te żywice ale powiem szczerze wolę robić z drewna.Najprawdopodobniej połączę te materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi