krystiano1981r Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 i weź tu człowieku coś zaoszczędź... 2014 będzie "ciężki" dla kieszeni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Widze ze moim wyczekiwanym pampuchom juz blizej niz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 a które to miały być dla Ciebie bo na giełdę dałem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 (edytowane) Widze ze zostala strzelba, zabkos i dwa brudny harry. Mam nadzieje ze zdazylem Edytowane 22 Listopada 2013 przez MateuszDDZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 (edytowane) Tak ale ja zawsze mam ze wszystkiego po dwa jaki by coś odłożone-nad stan.Pampuchy zawsze są na brakach bo nie za bardzo lubię robić w balsie.Niestety muszą być z tego materiału.Żadne piany ani żywice przy tym dociążeniu nie będą miały tej pracy. Edytowane 22 Listopada 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 To jak narazie nie sprzedawaj. Jak wroce do domu to powiem co biore, bo najprawdopodobniej podobieram jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 O raczek! Dał bym głowę, że taki sam jak mój stary Rebel. Oj łowny ci on, łowny, a mam go nieprzerwanie od '92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Toś mnie Joker "cylnął".Normalnie w czółko sam środeczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 No odlewanie skończone.Silikon i żywica w drodze.Trzeba robić nowe formy pod raki,żaby,owady itd.Mini raczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Niech ryczy z bólu ranny łoś :-)Zdrów zwierz przemierza knieje :-)Ktoś nie śpi żeby spać mógł ktoś :-)To są zwyczajne dzieje :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Qrde no powiem ze raczek wymiata, jak to bedzie mniej wiecej pracować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caen Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Kiedy wystawisz raczki na giełdę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Qrde no powiem ze raczek wymiata, jak to bedzie mniej wiecej pracować? To na tą chwilę jest dla mnie niewiadoma.Zobaczę co da się wycisnąć z tego korpusu.Starał się będę żeby to było dość mocne V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Toś mnie Joker "cylnął".Normalnie w czółko sam środeczek Bo ty w dziedzinie CUSTOM nie masz sobie równych Tomy. Czy to nie piękne, że taki Rebel podobnie jak ty, najlepiej uchwyciliście naturę raka. Kilka lat temu pokazałem na Jerku swojego raczka, który powstał tylko dlatego, że zachwycił mnie ten plastikowy, bardzo łowny skorupiak Rebela. Przy tym twoim, mój to cienias Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Bez przesady oparty jest na konstrukcji Rebela.Co nie co zmienione.No inna waga będzie i praca też.Co do Rebela to kurde żabka z tej firmy to był niesamowicie skuteczny wobek.Będę chciał też stworzyć "swoją" .Idę leżeć,dwie doby odlewania i pracy dało mi trochę po tyłku.To już nie te lata jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Nie wiem jak inni, ale mnie najlepiej łowiły mały rak i mała żaba Rebela. Te większe jakoś nie kusi mi tak ryb, albo taki ze mnie łowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 (edytowane) Nie wiem jak inni, ale mnie najlepiej łowiły mały rak i mała żaba Rebela. Te większe jakoś nie kusi mi tak ryb, albo taki ze mnie łowca To samo miałem.Dobry był też konik polny ale na niego łowiłem w czasach gdy w Sole jak rzuciłeś skórkę chleba,klenie się chciały o nią pozabijać.Żabka na początku wydawała się dość nie stabilna ale jak się wiedziało jak ją poprowadzić dawała największe Klenie i Jazie.Raczek to już wiadomo to taki mały "killer".Zobaczę co mi z tego wyjdzie.Na tą chwilę mam dylemat w co inwestować-żywice czy drewno.Na coś jednak trzeba będzie się zdecydować. Edytowane 23 Listopada 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Fajnie by raczek wyglądał jakby miał ster w formie płetwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba7 Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 (edytowane) A może bezsterowiec, taki raczek pracujący w opadzie Edytowane 23 Listopada 2013 przez ryba7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 (edytowane) A może bezsterowiec, taki raczek pracujący w opadzie Dla siebie coś takiego zrobię.Przy kulaniu po dnie na 100% będą brania ale takie konstrukcje nie są zbyt handlowe.Na pierwszy rzut z robali itp.będą.1.Raczek-ze sterem2.Żabka-ze sterem3.Konik polny-ze sterem4.Kijanka-ze sterem5.Mucha-bąk.-ze sterem Edytowane 24 Listopada 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Na tą chwilę mam dylemat w co inwestować-żywice czy drewno.Na coś jednak trzeba będzie się zdecydować. Trzeba by chyba poczekać i pomyśleć :-):-):-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 (edytowane) Czekać to już nie ma na co.Boleniówki zwłaszcza Jerki dużo lepiej wychodzą z żywicy.Mrówa z żywicy idealnie.Po za tym tej ostatniej w życiu bym nie strugał z drewna,nie mam takiej cierpliwości.Zobaczę jak raczki,zabki itd. ale najprawdopodobniej też będzie ok.Jedynie Raptor7 ze sterem.Projekt już jest. Jak on będzie dobrze chodził i łowił to raczej postawię na żywicę. Edytowane 24 Listopada 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Raczek po wstępnych testach.Praca ok.jeszcze dostanie trochę balastu,ale raczej będzie dobrze .Na dwie kotwy to ja tu nie widzę sensu zbroić więc dostanie jedną i konkretną.No jak tu zrezygnować z drewna -Śledzixy- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Tomku, a nie próbowałeś zastąpić w Raczku kotwicy jednym, mocnym hakiem, wyprowadzonym "na sztywno" pomiędzy szczypcami, grotem ku górze? Myślę, że skuteczność zacięć nie ucierpi, a zaczepowśoć bliska zeru. Ze strony haków, rzecz jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 No nie wiem.Kleń i Jaź raczej bije od spodu.Na wodzie metrowej raczek będzie szedł przy dnie ale przy głębszej nie koniecznie.Wtedy strzał od dołu przy haku skierowanym ku górze będzie pusty.Pomysłów mam masę,możliwości na tą chwilę prawie nie ograniczone,tak więc na sezon Jaziowo,Kleniowy będzie w czym wybierać.Bąka/muchę chcę wyposażyć w transparentne skrzydła.U mnie musi być łowność i musi być wypas.Inaczej mnie nie interesuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi