Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Tak ale ja zawsze mam ze wszystkiego po dwa jaki by coś odłożone-nad stan.Pampuchy zawsze są na brakach bo nie za bardzo lubię robić w balsie.Niestety muszą być z tego materiału.Żadne piany ani żywice przy tym dociążeniu nie będą miały tej pracy.

Edytowane przez Tomy

Toś mnie Joker "cylnął".Normalnie w czółko sam środeczek :D

Bo ty w dziedzinie CUSTOM nie masz sobie równych Tomy. 

Czy to nie piękne, że taki Rebel podobnie jak ty, najlepiej uchwyciliście naturę raka. Kilka lat temu pokazałem na Jerku swojego raczka, który powstał tylko dlatego, że zachwycił mnie ten plastikowy, bardzo łowny skorupiak Rebela. Przy tym twoim, mój to cienias :)

Bez przesady oparty jest na konstrukcji Rebela.Co nie co zmienione.No inna waga będzie i praca też.Co do Rebela to kurde żabka z tej firmy to był niesamowicie skuteczny wobek.Będę chciał też stworzyć "swoją" .Idę leżeć,dwie doby odlewania i pracy dało mi trochę po tyłku.To już nie te lata jednak.

Nie wiem jak inni, ale mnie najlepiej łowiły mały rak i mała żaba Rebela. Te większe jakoś nie kusi mi tak ryb, albo taki ze mnie łowca  :rolleyes:  

To samo miałem.Dobry był też konik polny ale na niego łowiłem w czasach gdy w Sole jak rzuciłeś skórkę chleba,klenie się chciały o nią pozabijać.Żabka na początku wydawała się dość nie stabilna ale jak się wiedziało jak ją poprowadzić dawała największe Klenie i Jazie.Raczek to już wiadomo to taki mały "killer".Zobaczę co mi z tego wyjdzie.Na tą chwilę mam dylemat w co inwestować-żywice czy drewno.Na coś jednak trzeba będzie się zdecydować.

Edytowane przez Tomy

A może bezsterowiec, taki raczek pracujący w opadzie :)

Dla siebie coś takiego zrobię.Przy kulaniu po dnie na 100% będą brania ale takie konstrukcje nie są zbyt handlowe.Na pierwszy rzut z robali itp.będą.

1.Raczek-ze sterem

2.Żabka-ze sterem

3.Konik polny-ze sterem

4.Kijanka-ze sterem

5.Mucha-bąk.-ze sterem

Edytowane przez Tomy

Czekać to już nie ma na co.Boleniówki zwłaszcza Jerki dużo lepiej wychodzą z żywicy.Mrówa z żywicy idealnie.Po za tym tej ostatniej w życiu bym nie strugał z drewna,nie mam takiej cierpliwości.Zobaczę jak raczki,zabki itd. ale najprawdopodobniej też będzie ok.Jedynie Raptor7 ze sterem.Projekt już jest. Jak on będzie dobrze chodził i łowił to raczej postawię na żywicę.  

Edytowane przez Tomy

Tomku, a nie próbowałeś zastąpić w Raczku kotwicy jednym, mocnym hakiem, wyprowadzonym "na sztywno" pomiędzy szczypcami, grotem ku górze? Myślę, że skuteczność zacięć nie ucierpi, a zaczepowśoć bliska zeru. Ze strony haków, rzecz jasna.

No nie wiem.Kleń i Jaź raczej bije od spodu.Na wodzie metrowej raczek będzie szedł przy dnie ale przy głębszej nie koniecznie.Wtedy strzał od dołu przy haku skierowanym ku górze będzie pusty.Pomysłów mam masę,możliwości na tą chwilę prawie nie ograniczone,tak więc na sezon Jaziowo,Kleniowy będzie w czym wybierać.Bąka/muchę chcę wyposażyć w transparentne skrzydła.U mnie musi być łowność i musi być wypas.Inaczej mnie nie interesuje. :)  

• Like 1