Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

"kylym go kylym!!!"Mam dobry materiał na 1szy odlew.Można go uzupełniać pod rzeźbić  itd.No ale cieszy mnie już ten Jazgar.To nie tylko wobki.Będą jeszcze benche muchowe  z takimi płaskorzeźbami tylko gatunki inne.Najłatwiej będzie kupić pstrąga.Woblery robione tą metodą mają być mocno realistyczne.Oczy danych gatunków zostały sfotografowane i będą powielone w większej ilości.To wszystko musi grać.Oczywistą sprawą jest to że będzie też Boleniówka odbitka z uklejki.Taka w okolicach 10-12cm.

Potem może jakieś duże gumy na bazie takich odbitek.Kwestia czasu.Pomysłów mam sporo.

Edytowane przez Tomy

Też jestem ciekaw.Ważne że ten krok co dzisiaj zrobiłem był ok.Dobrze wyszło.Zobaczymy co będzie dalej.Na 100% będą cierniki identyczne z oryginałem.Łatwo je odbić.Problem z materiałem bo przy tym cienkim ogonku musi być mocny ale to jest do zrobienia.Sandacz,Szczupak zobaczę czy uda się gdzieś coś wykołować martwego z zarybienia.  

Edytowane przez Tomy

Też jestem ciekaw.Ważne że ten krok co dzisiaj zrobiłem był ok.Dobrze wyszło.Zobaczymy co będzie dalej.Na 100% będą cierniki identyczne z oryginałem.Łatwo je odbić.Problem z materiałem bo przy tym cienkim ogonku musi być mocny ale to jest do zrobienia.Sandacz,Szczupak zobaczę czy uda się gdzieś coś wykołować martwego z zarybienia.  

No nareszcie ruszyłeś z tematem ;)

bo gablotę mam już gotową podeślę foty jak ogarnę z miejscem na obiecane ...

No ale schody były.Już miałem odpuścić.Tylko że nie da rady.Ja muszę iść non stop do przodu.Pisałem że woblery będą jak żywe i będą.Potem mogę odejść na emeryturę.Drugą z resztą.No!druga połóweczka też niczego sobie.

post-46714-0-66441900-1386340123_thumb.jpgpost-46714-0-02376200-1386340136_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

Jak wrzucisz fajnego woba ,to wrzuce Moje dzielo na poczte Tobie,zobaczysz ten blysk w oku jak widzi wobka,normalnie moja zmija...Uwielbia wypuszczac ryby,smieje sie jak cholera,mam gdzies fotke jak wypuszcza sandaczyka.W przyszlym roku porobie jej zdjec troche ,to takich ddostaniesz,lubi ze mna jezdzic,i ciagle...szybciej plynmy tato bo nas wyprzedza i zlowia rybe.

A jak jeszcze masz to odloz mi jednego Rap Sticka,tego z boczna kotwa.

W tym ostatnim designie,jezeli mozna.

Moja córa już ma  chyba pod 30stkę ale tak w sumie to zalicza się to udanych moich dzieł.

attachicon.gifNat.jpg

Urok jak widać to ma po mnie. :lol:  :lol:  :lol:

Trochę roboty było z amantami.Jeden to se nawet dołek kopał.

Tomku przy Tym dziele Twoje woblery bardzo tracą na swoim pięknie hehe :P

Edytowane przez Tomek1988

...Tomku skoro wrzucasz fotke córy na forum widocznie pozamiatałeś(albo zakopałeś) na podwórku...i szukasz nowych klientów ;)  :) mnie za pare latek czeka to samo...także wszelkie sprawdzone patenty( również te najbardziej drastyczne) na amantów mile widziane na priv ;) pozdro

Edytowane przez czocho

Ze sterem tylko Raptor7.Zmiana konstrukcyjna-mniejszy ster wobler o pracy typu padaka.Małe opory przy ściąganiu.ZZ'Rap z drewna 8 i 10 ten drugi to już kawał woblera.Może jeszcze coś dojdzie,najprawdopodobniej jumper-podobna charakterystyka do RapSticka ale bardziej agresywny.No i żywica ale to jak będzie czas bo drewno stawiam na pierwszym miejscu.