Tomy Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Skrzydło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Tomek kolorek na Bs-ach i Rapstickach wyszedł kozak,nie wiem czy Rapstickach to się przyda ale wyszło kozak.Nie wiem co zmieniłeś w pracy ale myślę że będzie pozytywnie ,może się skuszę na jednego.Chociaż praca tego Monitora co przysłałeś jest koska,nawet rybitwa do niego wyszła w grudniu ,a to był tylko test pracy.Jak interesuje drapieżniki z góry to może te z dołu też zainteresuje.Jeszcze jak byś go odmalował jak te Bs-y to bym Cię lubił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 (edytowane) Tak poeksperymentowałem trochę z folią aluminiową samoprzylepną.Zmiany temperatur nie działają na to pozytywnie.Nad wodą są to częste sytuacje zwłaszcza w lecie.U mnie całkowite odejście od tego materiału.Nowy design się kroi w związku z tym.Testy przeszło pozytywnie dużo woblerów ale część nie.Teraz wchodzę w większe ilości i nie mogę sobie na takie coś pozwolić.Wzorowo test przeszły woblery kryte sposobem IRASA no ale na to z kolei nie mam czasu.Jeszcze jest szlag metal bardzo ciekawy materiał,ale tym czasem będzie malowanie+opalizacja. Edytowane 12 Grudnia 2013 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Ciekawy pomysł z tym szlag metalem, a i cena jest przyzwoita, czekam tomy na efekty w Twoim wykonaniu zapewne wyjdzie bajka jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Kuszące te zębacze u Ciebie.Jak wyjdą mi te duże jerki to wypadałoby pojechać i przetestować. Wszystko zależy jaką zimę będziemy mieli w tym roku w Irl. Jeszcze kilka lat tamu nie było tu zim, jak zaczynał padać śnieg to ludzie robili sobie zdjęcia. Teraz coraz częściej zimy tu zaglądają.W zeszłym sezonie po dość ostrej zimie nastąpiło ogromne ocieplenie w połowie marca. Szczupaki wyszły z głebin w strone tarlisk.Tutaj fotka ryby z 29-go marca. Zauważcie na foto moje przebranie wędkarskie, to obrazuje temp. Szczupakom się spodobało i szybciej przystąpiły do tarła. O takich opasionych mamuśkach mówiłem kilka postów wyżej ;-) Na tym filmiku widać upasienie tej 109-tki 3-4 dni po tej rybie wróciły przymrozki i ryby zwariowały. Częsć juz wytarta a czesc przerwała tarło i odłożyła na później.23 maja złapałem swój PB, nie wytarta rybe 123cm i 16,1kg.Podczas robienia foty rybie leciała ikra razem z wodą z odytu więc jeszcze była nie wytarta. 6dni później klient kolegi który jest przewodnikiem złapał tą samą rybę. Była już wytarta i ważyła 14,5kg ;-) Tak więc wszystko zależy od pogody. Jeżeli nie będzie masakry to będzie to najlepsza wiosna gdyż doświadczenia troszkę przybyło no i kilkanaście nowych miejscówek opanowanych w międzyczasie ;-)Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Niesamowite ryby!ZZ'Rap8 Raptor7 po opalizacji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 ZZ'Rap7 dla KrystaWolfaRuszyłem z żabkę,muchę i ZZ'Rap65 z żywicy.Foremki pod wzorki z których będą formy wielogniazdowe.Raczek w powielaniu do formy właściwej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 To czekamy na żabkosie z niecierpliwościa panie Tomku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Tomek,prosilem Cie o 8cm,6cm,10cm,ale 7 cm...Widze ze wybiegasz do przodu ,he he.Oczywiscie jestem zadowolony bo od przybytku glowa nie boli,podobno. Teraz bedzie sie czym dopasowac,konkretnie.Jak juz zrobisz tego 65 z zywicy to pamietaj o mnie,wezme cos na przelamanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 (edytowane) 6stki masz ale to już są tak małe bezsterowce że ciężko będzie ze stabilnością.7mka jest duuuużo mniejsza optycznie od 8mki.Takie całkiem małe jerki boleniowe mam chyba 4,5cm ale ładne to one nie są.Prototypy-dostaniesz. Edytowane 13 Grudnia 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 To czekamy na żabkosie z niecierpliwościa panie Tomku Będzie sporo takich ciekawych woblerów.Tak jak pisałem w przyszłym roku nacisk będzie na Jazie i Klenie.Bolenie też ale to już mniej więcej wiem które wzorki będą ogarniać temat ZZ'Rap85 i ZZ'Rap65.Żabki jak dobrze pójdzie to tak w przyszłym tygodniu powinny być. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Bedziem szalec,hehe.Srodek sezonu to ich czas.Jak jestes taki mily to przy okazji,he he,zrob wyjatek i zrob kilka Raptorkow 6cm dla Mlodego.Plakal ostatnio ze nie ma juz ,bo szczuple go ogolocily.Tylko te R6 to oczywiscie z drewienka,jak bys je walnal w tym ostatnim designie to byloby miodzio.Tomek nie pierdziel ze prototypy beda lipnie odstawione,jak pracuja miodzio,to odmaluj po swojemu i juz.Tak wogole to po co dajesz prototypy jak nie chcesz ich robic,wiesz ze sie zlowi na nie ryby,bo inaczej po co bys wysylal,robil,zawracal sobie glowe.Oj beda Cie palce bolaly od robienia tych maluchow,he he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Żabka.ZZ'Rap65.Boleniowy mykacz.....a teraz to już muszę odpocząć.Przerwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Żabka.P1150235.JPGP1150234.JPGZZ'Rap65.Boleniowy mykacz.P1150241.JPGP1150240.JPG....a teraz to już muszę odpocząć.Przerwa.Fajnie i ciekawie wyszła ta "ropuszka" Tomek szlusssss bo się wykończysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 P1150241.JPGP1150240.JPG Ooo! Jak mój ulubiony, plażowy Illex! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Krzychun-pudło.Bardziej Lucky Craft tyle że waga dwa razy taka i akcja bardziej jak slider. Edytowane 14 Grudnia 2013 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Krzychun-pudło.Bardziej Lucky Craft tyle że waga dwa razy taka i akcja bardziej jak slider.Ano tak. Ty to jako - hmmm.... - zarzut odebrałeś?Chodziło mi o ogólny kształt no i "bezłopatkowość".Ale skoro... to jak tam chcesz. PS Tragedia jakaś! Napisz coś na j.pl nie wprost to od raz po złej linii domysły idą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Jak bym to odebrał jako zarzut Krzychun to by nie było odpowiedzi a jak już to na priv.Nie odebrałem tego w ten sposób,chodź jako osobnik wybitnie czepliwy mi nie pasujesz.Wojował z Tobą nie będę bo raz-nie chcę mi się a dwa-dość się w życiu nawojowałem. Edytowane 14 Grudnia 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Jak bym to odebrał jako zarzut Krzychun to by nie było odpowiedzi a jak już to na priv.Nie odebrałem tego w ten sposób,chodź jako osobnik wybitnie czepliwy mi nie pasujesz.Są tacy co słodzą i się ze wszystkimi kochają, i są tacy co się czepiają. Ja od kochania i 1:1 nie jestem.EOT 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Bedziem szalec,hehe.Srodek sezonu to ich czas.Jak jestes taki mily to przy okazji,he he,zrob wyjatek i zrob kilka Raptorkow 6cm dla Mlodego. Ok.Właśnie robię 10sztuk dla młodego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Ta żabka Tomku to ostateczna wersja? czy testowa jakaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Mam nadzieję że testowa - taka nijaka. Myślałem, że będzie coś odjazdowego, jak większość Twoich wobków, ta jakoś nie pasuje.Coś w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Ta żaba to pasuje do teatru kukiełkowego .Tą co ja robię to mały wobek i koszty mają się zamknąć max.22-25zł/szt.Czy ostateczna wersja?.No mi to średnio pasuje taki łysol ale czymś to myślę przyprószyć albo odbije na świeżym lakierze fakturę-zobaczę.W ogóle zobaczę jak z pracą będzie na łysolu. Resztę zrobi malowanie. Taką fakturę uzyskać na lakierze to nie problem. Edytowane 14 Grudnia 2013 przez Tomy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Rafał mnie uprzedził nie w Twoim stylu ale podejrzewam, że po pomalowaniu/zdobieniu będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Mnie tam ta zabka sie podoba Taka tonaca, w brazach chetnie bym przygarnal, nawet bezsterowa lepsza.U mnie nad rzeczka tylko takie zabki, w maju jest ich masa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi