Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Tomek kolorek na Bs-ach i Rapstickach wyszedł kozak,nie wiem czy Rapstickach to się :P przyda ;) ale wyszło kozak.

Nie wiem co zmieniłeś w pracy ale myślę że będzie pozytywnie ,może się skuszę na jednego.

Chociaż praca tego Monitora co przysłałeś jest koska,nawet rybitwa do niego wyszła w grudniu :blink: ,a to był tylko test pracy.Jak interesuje drapieżniki z góry to może te z dołu też zainteresuje.Jeszcze jak byś go odmalował jak te Bs-y to bym Cię lubił :ph34r: :o :lol:

Tak poeksperymentowałem trochę z folią aluminiową samoprzylepną.Zmiany temperatur nie działają na to pozytywnie.Nad wodą są to częste sytuacje zwłaszcza w lecie.U mnie całkowite odejście od tego materiału.Nowy design się kroi w związku z tym.

post-46714-0-02106700-1386856979_thumb.jpg

Testy przeszło pozytywnie dużo woblerów ale część nie.Teraz wchodzę w większe ilości i nie mogę sobie na takie coś pozwolić.Wzorowo test przeszły woblery kryte sposobem IRASA no ale na to z kolei nie mam czasu.Jeszcze jest szlag metal bardzo ciekawy materiał,ale tym czasem będzie malowanie+opalizacja. 

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Kuszące te zębacze u Ciebie.Jak wyjdą mi te duże jerki to wypadałoby pojechać i przetestować.

Wszystko zależy jaką zimę będziemy mieli w tym roku w Irl. Jeszcze kilka lat tamu nie było tu zim, jak zaczynał padać śnieg to ludzie robili sobie zdjęcia. Teraz coraz częściej zimy tu zaglądają.

W zeszłym sezonie po dość ostrej zimie nastąpiło ogromne ocieplenie w połowie marca. Szczupaki wyszły z głebin w strone tarlisk.

Tutaj fotka ryby z 29-go marca. Zauważcie na foto moje przebranie wędkarskie, to obrazuje temp. Szczupakom się spodobało i szybciej przystąpiły do tarła.

O takich opasionych mamuśkach mówiłem kilka postów wyżej ;-)

post-49629-0-96198600-1386862038_thumb.jpg post-49629-0-79247500-1386862085_thumb.jpg

Na tym filmiku widać upasienie tej 109-tki

3-4 dni po tej rybie wróciły przymrozki i ryby zwariowały. Częsć juz wytarta a czesc przerwała tarło i odłożyła na później.

23 maja złapałem swój PB, nie wytarta rybe 123cm i 16,1kg.

Podczas robienia foty rybie leciała ikra razem z wodą z odytu więc jeszcze była nie wytarta.

post-49629-0-35033500-1386862553_thumb.jpg

6dni później klient kolegi który jest przewodnikiem złapał tą samą rybę. Była już wytarta i ważyła 14,5kg ;-)

Tak więc wszystko zależy od pogody. Jeżeli nie będzie masakry to będzie to najlepsza wiosna gdyż doświadczenia troszkę przybyło no i kilkanaście nowych miejscówek opanowanych w międzyczasie ;-)

Pozdro

• Like 1

6stki masz ale to już są tak małe bezsterowce że ciężko będzie ze stabilnością.7mka jest duuuużo mniejsza optycznie od 8mki.Takie całkiem małe jerki boleniowe mam chyba 4,5cm ale ładne to one nie są.Prototypy-dostaniesz.

Edytowane przez Tomy

To czekamy na żabkosie z niecierpliwościa panie Tomku  ;)

Będzie sporo takich ciekawych woblerów.Tak jak pisałem w przyszłym roku nacisk będzie na Jazie i Klenie.Bolenie też ale to już mniej więcej wiem które wzorki będą ogarniać temat ZZ'Rap85 i ZZ'Rap65.Żabki jak dobrze pójdzie to tak w przyszłym tygodniu powinny być.

• Like 1

Bedziem szalec,hehe.Srodek sezonu to ich czas.

Jak jestes taki mily to przy okazji,he he,zrob wyjatek i zrob kilka Raptorkow 6cm dla Mlodego.

Plakal ostatnio ze nie ma juz ,bo szczuple go ogolocily.

Tylko te R6 to oczywiscie z drewienka,jak bys je walnal w tym ostatnim designie to byloby miodzio.

Tomek nie pierdziel ze prototypy beda lipnie odstawione,jak pracuja miodzio,to odmaluj po swojemu i juz.Tak wogole to po co dajesz prototypy jak nie chcesz ich robic,wiesz ze sie zlowi na nie ryby,bo inaczej po co bys wysylal,robil,zawracal sobie glowe.

Oj beda Cie palce bolaly od robienia tych maluchow,he he.

Krzychun-pudło.Bardziej Lucky Craft  tyle że waga dwa razy taka i akcja bardziej jak slider.

Ano tak. Ty to jako - hmmm.... - zarzut odebrałeś?

Chodziło mi o ogólny kształt no i "bezłopatkowość".

Ale skoro... to jak tam chcesz.

PS Tragedia jakaś! Napisz coś na j.pl nie wprost to od raz po złej linii domysły idą.

Jak bym to odebrał jako zarzut Krzychun to by nie było odpowiedzi a jak już to na priv.Nie odebrałem tego w ten sposób,chodź jako osobnik wybitnie czepliwy mi nie pasujesz.Wojował z Tobą nie będę bo raz-nie chcę mi się a dwa-dość się w życiu nawojowałem. 

Edytowane przez Tomy

Jak bym to odebrał jako zarzut Krzychun to by nie było odpowiedzi a jak już to na priv.Nie odebrałem tego w ten sposób,chodź jako osobnik wybitnie czepliwy mi nie pasujesz.

Są tacy co słodzą i się ze wszystkimi kochają, i są tacy co się czepiają. Ja od kochania i 1:1 nie jestem.

EOT

• Like 2

Ta żaba to pasuje do teatru kukiełkowego :D .Tą co ja robię to mały wobek i koszty mają się zamknąć max.22-25zł/szt.Czy ostateczna wersja?.No mi to średnio pasuje taki łysol ale czymś to myślę przyprószyć albo odbije na świeżym lakierze fakturę-zobaczę.W ogóle zobaczę jak z pracą będzie na łysolu. Resztę zrobi malowanie. 

Taką fakturę uzyskać na lakierze to nie problem.

post-46714-0-23923200-1387032233_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 2