Dienekes Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Widzę, 2014 r. będzie obfity w hity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Taka 15cm płocia na szczpaka fajna Wolno tonąca i lusterkująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 (edytowane) No zobaczymy co to z tego będzie. Edytowane 16 Grudnia 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 No zobacxzymy co to z tego będzie. Witam, A ''mykac'' bedzie? Jak tak to ja sie tez zapisze na pare sztuk i obiecuje zlowic ladne szczupaki tudziez merliny/zaglice/giant trevally Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Happy-Fly.P1150340.JPGP1150347.JPGP1150350.JPGTomek,ja juz wiem skąd Ty wziąłeś pomysł na tą muchę.. Edytowane 16 Grudnia 2013 przez krystiano1981r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 (edytowane) No powodów było wiele .Jazgarze próbuje aż do osiągnięcia górnego pułapu designerskiego.Korpus na którym będzie łatwiej osiągnąć zamierzony efekt.Następny zaraz będzie zalany.Podstawowe kolory są zatopione w masie korpusu.Teraz myślę nad Boleniowym bezsterowcem i tak.Czy jest sens zrobienia imitacji naprawdę dużej Uklejki?Czy Bolenie zagryzają takie kąski?Jak myślicie?Byłem w sklepie i kupiłem taką mrożonkę i jest to ukleja monster.Zaraz wstawię fotkę.No jest.Mierzy 15cm no i taka przypakowana.Jest sens takiego bezsterowca zrobić na Bolki? Edytowane 16 Grudnia 2013 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyspinek17 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Pewnie, że jest. Na te głębsze, opasłe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Pewnie, że jest. Na te głębsze, opasłe .Tylko żeby to chodziło pod Bolka to waga by musiała być co najmniej 35g no!40g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Waga tej przynęty to nie jest problem ,tyle że w połączeniu z długością to już jest monster.Były czasy gdy widywałem bolenie żerujące na takich rybkach,nie tylko uklejach ale też jazikach i klonkach,pewnie i krąpie oraz płocie też tam były.Jeszcze dwa lata temu ...To był głęboki napływ dużej wyspy z powalonymi drzewami,w zeszłym roku i tym żerowały tam ale już tylko na rybkach drobnych.To jest tylko to co zaobserwowałem ,być może i na dużych rybach też żerowały ale ja tego nie zauważyłem .Woda się troszkę zmieniła i zaparkował tam drobiazg,to jest przyczyną odżywiania dużych boleni drobnicą .Najczęściej sprawdzały mi się przynęty w wielkości 6-10cm .Jak widziałem że żerowały na grubej rybie ,to nie miałem takiej przynęty,jak mam to żerują na kupce,brzydko mówiąc ... eeehhhh co za życie ,jakie one przewrotne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimax Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Wystawiając swoje wobki czasem, na znanym portalu aukcyjnym, pisali do mnie goscie czy nie planuje zrobić coś wiekszego, nawet o nie wielkośc im chodziło ale waga w okolicach 30-35gr, mysle Tomy ze jest potencjał w tym segmencie, zresztą cały czas o takie woby ludzie pytają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 (edytowane) No to zrobię takiego monstera i coś mniejszego.Mucha pływa,pracuje delikatnie pyrka zadkiem.Zmieniłem oczka na cieńsze.Zbrojenie najlepiej Owner UL 8mka .Najlepiej zda egzamin sprowadzana wachlarzem na lekko napiętej lince,Taki spław kontrolowany od czasu do czasu pyknąć szczytówką żeby zaoczkowała i nie ma bata Klenie i Jazie muszą w nią naparzać.To jest następca małej Mrówy.Biorę się za opalizację. Edytowane 16 Grudnia 2013 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 oj będzie się działo w przyszłym sezonie... mucha to normalnie mucha nie siada... Tomek jak waga ostatecznie wyszła...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 oj będzie się działo w przyszłym sezonie... mucha to normalnie mucha nie siada... Tomek jak waga ostatecznie wyszła...?3,5 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Witam, A ''mykac'' bedzie? Jak tak to ja sie tez zapisze na pare sztuk i obiecuje zlowic ladne szczupaki tudziez merliny/zaglice/giant trevally Takie jest założenie że będzie mykać.Wystarczą ładne szczupaki.Bujo nie ma problemu jak się nie zajadę w tej pracowni to będziesz miał do testów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 (edytowane) Plocia tez calkiem sexi. Nie zauwazylem jej jakos na komorce.Jak ja skonczysz napisz mi cene, tez ja chce Nie moge sie okonia doczekac hehe mysle ze znajde Ci kilku kupcow na te duze jery tutaj w Irl.Jak beda lowic a na pewno beda to beda kupcy.PozdroTeraz zrobię parę testowych na tej formie próbnej.Ta będzie miała takie kolorki które zębacze kochają -Krasnopióra-Jazgary-jutro a właściwie dzisiaj zostaną połączone połówki,zaszpachlowane,doszlifowane i idą pod formę właściwą.Jednego zrobię żeby przetestować,opanować malowanie itd.Będę je odlewał raczej w jasnych kolorkach.Potem malowanko i powinno być ok.Teraz to już muszę złapać oddech.Wywracam się już na prostej,gubię pantofle i zaczynam gadać do siebie. Edytowane 17 Grudnia 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 (edytowane) Zajefajnie to to wygląda Edytowane 17 Grudnia 2013 przez Melanzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Kombinuję jak Ci odbić tego szczupaka.Trupka mam po odłowie Karpi się trafił i mi przynieśli.Mam też Sandacza i Okonia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Tak sobie myślałem Tomy o tym okoniu. Jakiej go masz wielkości? Okon żeby naprawdę kozacko sie prezentował musi być wygrzbiecony. A grzbiety im chyba rosną dopiero powyżej 30-kilku cm. Tak mi sie wydaje bo prawdę mówiąc nidgy nie zwracałem uwagi. Takie 20-25cm to raczej bardziej podłużne są chyba, co? Ponad 30tak to będzie za dużo na jerka. Musialbys kombinować ze swimbaitem ale tu za dużo roboty i raczej sie w to bawił nie bedziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Swimbait to nie problem tylko nie wiem jak by to połączyć,jak zawias żeby nie pierdyknęło.Feather Lite jest mocny ale nie wiem czxy na tyle.Trzeba by przetestować albo wejść w inny materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 tomy na te Twoje największe uklejko mutanty to ja nawet mam fajne łowisko... w przyszlym roku będzie ponton i silnik więc mam nadzieję dobrać się w koncu do tych cwaniaczków... łowisko z grubsza wygląda tak: i krótka dyskusja z czasów gdy po ziemi jeszcze dinozaury chodziły...http://jerkbait.pl/topic/780-g%C5%82%C4%99bokie-bolki/ a co do tej Twojej uklejki... mi ona dość poważnie wygląda... jakby tak była bardziej smukła to jeszcze... póki co bardziej budową ploćke przypomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Krasnopióra.Zaraz idzie do polerowania.Wracając do swimbaitów wiem chyba jak to zrobić.Korpusy i tak będą z 2 połówek.Frez na płaskownik z żywicy CC w niej zawias i wyprowadzić na tył kończąc pięknym transparentnym ogonem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Swimbait to nie problem tylko nie wiem jak by to połączyć,jak zawias żeby nie pierdyknęło.Feather Lite jest mocny ale nie wiem czxy na tyle.Trzeba by przetestować albo wejść w inny materiał.Mam sposób. Za kilka min pw bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Znam to łowisko ale cicho szaaaaaaaaaaaa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1234 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Piękne malowanie. Jeśli to malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 (edytowane) Ta płoć u góry to barwniki zatopione w masie i to jest tło pod malowanie.Dobra 1,5 kilo Boleniówek taki design od dzisiaj będzie w moich woblerach drewnianych.Jak dla mnie będzie "Rapodajny".Koniec z folią ALU.Cena trochę w dół.Wylądują w moim sklepie na jerku.Tak przez okres 3 dni będą dostępne. Edytowane 17 Grudnia 2013 przez Tomy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi