Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Na fotach wyżej widać nic...i wszystko .

Za to na ostatniej focie, z ciemną stroną mocy, widać już kosmos.Jak dostanie barwy to myślę wyjdzie ostro...

Ba, mnie i tak najbardziej ,póki co ,interesuje ta bananowa 6-tka z żywicy.Szczególnie jej praca ,bo wygląd to jestem sobie wstanie wyobrazić :) ;) B) :wub:

Przemawiają do mnie te żywiczne materiały, może kiedyś w przyszłości po kombinuję. W końcu te drobne łuski z odcisku oryginalnych ryb wyglądają u ciebie tak dobrze, że nie sposób o tym nie myśleć.

Jazgarz ładnie wygląda, choć to jeszcze nie twoje ostatnie słowo. Ciernik dla mnie przekombinowany barwnie, ale co tam, jak innym się podoba.

20 Euro za taki wobler, to i tak taniej niż wiele wyrobów HM za naszymi granicami i do tego dużo prościej wykonanych. Dobra cena.

Wreszcie sucz jedna wyszła dobrze.Lekkie poprawki i Ukleja będzie jak żywa.Zaraz polerka i forma połówkowa potem listwa 2-3mm do środka dopasowana do kształtu żeby pogrubić konstrukcje i forma właściwa

Tomy , z czego masz zamiar ładować do środka tą listwe 2-3 mm ? Nie ukrywam że po cichu też kombinuje z real fishem... Mniej więcej podobny tok praacy sobie obmysliłem. Te połówki ,wstawienie czegoś w srodek no i dalej kombinowanie z formą . Jak narazie poznaje i kombinuje z materiałami.. moze kiedys coś z tego będzie...a tymczasem Gratulacje EFEKTU ... Jazgar.. to jest już właśnie to..;)

Mrówy-Jumbo.Widzę je na konkretne Klenie i Jazie.Fotki do bani bo neonówka robi co robi.Potestowałem pracę.Uzbrojone w dużą 8mkę z górnej półki kółko łącznikowe 3mm ale 10kg realnej wytrzymałości [pół zeta sztuka :D ] a nie tylko na papirku.

attachicon.gifP1150805.JPGattachicon.gifP1150807.JPG

Raczki gotowe ok.3cm waga ok.2,5g.Dobrze nurkują.Praca mocna wężyk z migotaniem-stabilne.Moim zdaniem dadzą bardzo dużo fajnych holi Jazi,Kleni i innych ryb.Wobler bankowy.Mój faworyt na rok 2014.Uzbrojenie-górna półka.Kotwa małe nr.8.

attachicon.gifP1150812.JPGattachicon.gifP1150814.JPGattachicon.gifP1150816.JPGattachicon.gifP1150811.JPG

No i to jest mój zestaw :ph34r: :P

Krok do przodu.

attachicon.gifP1150829.JPGattachicon.gifP1150834.JPGattachicon.gifP1150839.JPGattachicon.gifP1150842.JPG

Teraz oczka pomalować.Do suszarni.Dwa razy klar na to plamki,lakier finalny i powinno być dobrze.

Ciernik i jazgarze, to mi psychę niszczą. ;)

Wziąłem się za odlewy z żywicy, ale na dzień dzisiejszy mam jedną uklejkę na bazie wzorca struganego z lipy.. jezt ciężko na początku, ale białej flagi nie wywieszam.

Powalasz pracowitością kolego.

Tak ale organizm wyrąbałem totalnie.Muszę sobie w końcu zrobić choć wolną niedzielę i jednak zwolnić tempo żeby te Jazgarze nie były moim ostatnim dziełem.Dzięki za pozytywne opinie.Świadczą że czegoś tam dokonałem.Obiecywałem sobie już setki razy że muszę odpocząć.Teraz to już nie ma wyjścia.Okonie ruszę dla własnego bezpieczeństwa po złapaniu oddechu i przywróceniu rytmu dobowego.Czuję że wyjdą a wtedy pójdę za ciosem i trzy doby na okrągło może zejść.Z sennością umiem sobie radzić ale organizm już nie za bardzo znosi turbo wspomaganie.

Kiedy tworzysz przez sześć dni i widzisz, że "dobre było" warto siódmego odpocząć  ;)

Nie jest rzeczą szczególnie chlubną działanie na nie korzyść własnego sprzymierzeńca (organizmu) choć zwycięstwo ducha nad ciałem zawsze cieszy i hartuje charakter ,- co w dzisiejszych spedalonych czasach także przestaje być popularną cechą,- ale my nie z nich ;)

Tak naprawdę Tomek nie ma dnia żebym nie zaglądał do Twojego wątku  :) tylko piszę rzadko,- wiesz dlaczego :mellow:

Ale gdybym był wytwórcą woblerów :wacko: to nigdy bym do niego nie zaglądał by nie łapać doła :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Bo te jazgarki to nie plastik fantastik czy spienione coś tylko Tomek powrócił do korzeni ale zamiast skórek zaczął preparowanie całych rybek. Ja jestem w szoku i pełen uznania. Gratulacje.

To jest odlew na preparowanie ryb nie mam czasu.Odlew z żywicy.Pianki nie uznaję,po za tym do takich szczegółów się nie nadaje.

Dwóch robi wobasy a jeden spuszcza mi bęcki w BF 4 na konsoli :P

:D  :D No ale już przechodzę niedługo z BF4 na PS4.Cały mój pluton już  tam siedzi.Fajnie to wygląda no i graczy 3razy więcej w rundzie.Miazga.Poproszę Monstera żeby ci wysłał werbunek.Ekipa zgrana na maxa.2 zarąbistych snajperów.Kilku speców od pojazdów lądowych i łodzi szturmowych i chyba 3 bardzo dobrze ogarnia śmigło.Jest forum plutonu tam się uzgadnia strategię i ustawki bo z przypadkowymi graczami to nie wypada.To jak lanie niemowlaka.

• Like 1

Nowe kolorki Leviathanów11.Forma dokonuje już swego żywota,coś tam w zapasie jest odlane i finito.Potem jedynie na zamówienie.

post-46714-0-28841600-1389007028_thumb.jpgpost-46714-0-44866100-1389007011_thumb.jpgpost-46714-0-87808100-1389006996_thumb.jpg

Happy Fly.Jest ok.Ale też nie będzie większej produkcji.

post-46714-0-32726200-1389007097_thumb.jpgpost-46714-0-72564700-1389007115_thumb.jpgpost-46714-0-31198100-1389007132_thumb.jpg

Coś do samodzielnego wykonania pt. "I TY MOŻESZ ZROBIĆ WYGAROWEGO CIERNIKA"-dwie połówki sklejamy do kupy i sobie malujemy.

Fotki poglądowe korpusy na sprzedaż są bdb.jakości.

post-46714-0-04746400-1389007381_thumb.jpgpost-46714-0-96299000-1389007399_thumb.jpg

Nowe Pomysły/Inspiracje itd.

post-46714-0-25042400-1389007517_thumb.jpgpost-46714-0-01307100-1389007535_thumb.jpg

• Like 3