Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra idę się kimnąć.Nocka zeszła.

Przyszła 8 i kolejny z trojaczkow wsiada za stery? Tomy narazie nie potrzebuje, dzięki :) nam sporo nowości swoich w tym sezonie do potestowania ale napewno zanderek będzie dostawał swoją szansę :)

Nie mogłem spać bo mam potworną grypę.Chyba hiszpanka albo jaka świńska.Leczę się mlekiem z czosnkiem.Najpierw żona się pochorowała więc jej się dostało że mnie zaraziła.Wczoraj było tragicznie ale teraz już odpuszcza.Tak z 3dni będzie trzymać.Znajomy lekarz był zalecił jakieś para leki to nie jest dobre wyjście.Swoje wiem a z chemii i farmakologii byłem wręcz wybitny choć nie kształcony w tym kierunku.Takie hobby.Mleko z czosnkiem da radę o ile się w to wierzy bo 99% skuteczności to wiara w skuteczność.Człowiek wiarą może wszystko.Przykładowo-kumpel ostatnio nawalił się nospą bo mu ktoś powiedział że się da i jest super.Tym czasem jest to niemożliwe,choć zawiera papawerynę która jest opiatem tyle że pozbawionym właściwości narkotycznych.Można się co najwyżej poczuć nad przeciętnie wyluzowanym i odprężonym.     

Aptekarz to jest ksywa z wojska ale to bardziej z precyzji/celności się wzięło+zdolności farmakologiczne i tak chłopakom wyszło.Potem miałem 2 Apteki taka zbieżność ale dałem sobie z tym spokój.Za dużo zachodu.Po za tym co ta za przyjemność sprzedawać leki w Polsce ludziom chorym,często starszym,wydającym ostatnie grosze po to żeby przeżyć.Po tym jak refundacja zaczęła obejmować tylko proszki na ból głowy i inne przeważnie tanie,rujnujące wątrobę,trzustkę itd.Sprzedałem to w cholerę mać bo ciężko na sercu było. 

Góra się tym kosztem dobrze bawi ale przyjdzie oj przyjdzie czas Brunona K. :angry:  :angry:  :angry: Wspomnicie moje słowa. 

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Dzięki.Do lekarza nie idę bo lubię ich tak jak straż miejską.Byłem ostatni raz jakieś 5lat temu.Wyczaił prostatę-DEBIL-Okazało się że piasek na nerkach miałem ale tyle co się nażarłem tych leków niepotrzebnie to moje.Chciałem iść i go tłuc ale był na wakacjach a potem mi przeszło.

No ja jak narazie okaz zdrowia a jak coś juz sie zaczyna dziać to i tak nigdzie nie idę bo też ich nie lubię! Ogólnie to tabletek żadnych też nie lykam, nawet przeciwbolowcow.

U teściowej przez 10 lub nawet 11 lat kilkunastu lekarzy nie potrafilo zdjagnozowac boreliozy. Ilestam zabiegów, tony leków i nic nie pomagało. Papierów z historia choroby miała tyle co nie jedna mała firma dokumentów. Aż w końcu jakiś młody lekarz po wysłuchaniu dolegliwości i zerknięciu w wyniki różnych badań powiedział ze ma wszystkie książkowe objawy właśnie boreliozy... załatwił to w 5-10min. Tyle lat ja szprycowali prochami...

Przerażające, ale to tym bardziej przemawia za tym, aby samemu dbać o własne zdrowie i nie dopuszczać do tego, aby robili to inni. Koniec końców, organizm wyczerpany pracą, jak silny by nie był, jest bardziej podatny na wszelkie choróbska. To obok boreliozy, rzecz jasna.

co do zdrowia to trzymaj się Tomy i jak najszybciej wywal to diabelstwo co Cię nęka... a robota nie zając nie ucieknie, no ale.....w sumie tak z drugiej strony jak ktoś lubi robić to co robi, to za żadne skarby świata tego nie zaprzestanie - znam to  :D , choć w moim przypadku oprócz wędkarskiej zajawki lubię sobie w kuchni postać i coś upyrczyć dobrego - ale na dobre mi to nie wychodzi :lol: zimą wchodzę na lód dopiero jak ma koło 20 cm grubości, bo strach :ph34r:

to jeszcze raz Tomy szybkiego powrotu do zdrowia życzę

pozdrawiam