Tomy Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 W maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Dzisiaj formy pod mniejszą Mrówę i ZZ'Rap65. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 No i coś pod Bolenia z oczkiem w łebku.Praca ma być bardzo stonowana.Wobler do łowienia pod prąd przy opaskach w warkoczu w bardzo mocnych uciągach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Tomy, przezroczysty materiał to żywica czy silikon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Dzisiaj formy pod mniejszą Mrówę i ZZ'Rap65.P1160130.JPGP1160129.JPGO i widzę że powoli się dzieje :DStadko moje się szykuje. Tomek musze zadzwonić żeby ustalić kolory tego stada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyspinek17 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Tomek, czemu dopiero w maju ? Może wcześniej, żeby się uzbroić na maj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Tomy, przezroczysty materiał to żywica czy silikon?To jest żywica Razem z tą formą stanowi taki set to szybkiej odbudowy form silikonowych.Wkładasz wzorek w połówkę.Dajesz to w ramkę wlewasz silikon.Potem z drugiej strony.Woblery będą z Feather Lite. O i widzę że powoli się dzieje :DStadko moje się szykuje. Tomek musze zadzwonić żeby ustalić kolory tego stada Zgadza się.Tomek, czemu dopiero w maju ? Może wcześniej, żeby się uzbroić na maj .Bo nie chcę już nic obiecywać.Potem mnie goni a to się źle pracuje w takim kotle.Teraz robię sety pod formy.No dzisiaj powinny być skończone. Edytowane 14 Stycznia 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Voila.Tylko wlać silikon.Tak to wygląda w moim wydaniu.Formę silikonową w takim secie robi się 15 minut.Potem czas utwardzenia materiału,w to co nam wyjdzie wkładamy wzorki pełne,nakładamy na to ramkę,traktujemy rozdzielaczem i zalewamy drugą połowę.Po spaleniu formy mamy gotowy set do jej odtworzenia który jest wieczny.Parę robię teraz na zamówienie.Do wyboru jest albo sama forma a set zostaje u mnie albo z zestawem tylko ta druga opcja jest znacznie droższa. Edytowane 14 Stycznia 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin wojtczak Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 na ostatnim zdjęciu to te woblerki wyglądają jak kurczaki z mięśniem piwnym))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurkan Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Tomy, te z trzecim okiem w łebku jaki będą miały wymiar i wagę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 ok.8cm mierząc do końca ogona.Waga tak w granicach 12-14gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurkan Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 a "dyzajnik" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 a "dyzajnik" ?Coś w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Oj Tomek te z "oczkiem w łebku" budzą moje nadzieje. Coś mi się zdaje, że za niedługo pozawracam Ci trochę głowę bo dużo fajnych rzeczy ostatnio u Ciebie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Robię formę i pomocnik do frezowania pod stelaż i obciążenie. Z czego wykonujesz pomocniki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Ja to testowałem już w zeszłym roku.Można zrobić bardzo mocno kopiący jak cykada ale nie o to mi chodzi to jest proste,banalne i tak sobie łowne.Moja wersja pracuje mniej więcej tak-jak wstawisz w mocny lub bardzo mocny uciąg na oko stoi jak żyleta-na oko!,ale jak się dobrze przyjrzeć wykonuje bardzo szybkie i drobne ruchy tyłem rozpędza się,rozpędza i w momencie kulminacyjnym robi mocniejsze wahnięcie czasem jedno czasem dwa.To samo przy szybkim prowadzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 (edytowane) Z czego wykonujesz pomocniki ?To białe dookoła z PVC 4mm samo gniazdo robisz tak.Bierzesz pistolet do kleju,wypełniasz tą rynienkę klejem,Korpus traktujesz rozdzielaczem i wciskasz w ten klej.Jak wystygnie wyciągasz korpus i zostaje Ci gniazdo.Zamiast kleju można użyć masy formierskiej Sculpley. Edytowane 15 Stycznia 2014 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Mówisz klejem, pewnie to ekonomiczniejsze od Scupley. A jaki klej się nadaje z dużej tuby, montażowy typu Fix? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Mówisz klejem, pewnie to ekonomiczniejsze od Scupley. A jaki klej się nadaje z dużej tuby, montażowy typu Fix?Klej z pistoletu tego na prąd na gorąco. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 (edytowane) No zestawy do robienia form silikonowych teraz już zapięte na ostatni guzik.Tu już gotowa forma z takiego zestawu.Na dniach będą raczki na giełdzie.Wyszły super-fotka do bani ale to zrobię takie jak należy po zamontowaniu sterów.równo z nimi wyjdą Cierniki natural i szata godowa. Edytowane 15 Stycznia 2014 przez Tomy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Po spaleniu formy mamy gotowy set do jej odtworzenia który jest wieczny.Tomy po spaleniu formy żeby zaoszczędzić trochę silikonu można powycinac ostrym nożem otwory większe od danej przynety na wylot. Włożyć tak powycinana polowke do przygotowanych przez Ciebie zestawów i zalać poszczególne otwory silikonem. Zuzyjesz dużo mniej materiału a forma nie traci na jakości :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Aleś sprytny!!!No można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 (edytowane) Trzeba sobie radzić Jak robię pierwsza formę zalewam cieniutka warstwa silikonu na przynete i daje jej z 10-15 min żeby odbabelkowala i mam idealna powierzchnię do odlewów. W tym czasie kroje nozyczkami jakąś stara formę (mam ich z 4kg z czasow gdy uczyłem sie odlewania) na drobne kawałeczki które dodaje do reszty silikonu który przygotowałem na dana formę. Mieszam i zalewam. Małe kawałki sie wtapiaja w formę i po raz kolejny zaoszczędzamy silikon. Po tym manewrze biorę kilka większych kawałków i wkladam w formę i wciskam to wykalaczka :-) Na koniec zostaje idealnie gładka powierzchnia ;p Jak masz różne kolory silikonow to forma wychodzi w ciapki takie moro jakby Edytowane 15 Stycznia 2014 przez Melanzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 No oszczędność jakaś jest ale potrzebuje większych cięć w budżecie żeby uzbierać na nowe zabawki .Broń główna.Broń boczna jak by mnie kto zaszedł z flanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Mega zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi