Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli się nie myliłem ,tylko kawałek go jest ,to będzie czym zainteresować konkreta .

Nie będzie tonął jak kamień ,to podstawa przy kuszeniu tych większych .

Lustereczko w opadzie i krótki szybsze ruchy ,kompilacja ruchów Water Monitora i Leviathana .

Tonący(nie kamień,lusterkujący) wg. mnie dodatkowy plus .

Te ciemne bez problemu pomalujesz tak jak są na fotkach..Jedynie czarny metalic motipa musisz kupić i Harztlack lub Domalux-klar..Po sklejeniu odtłuszczasz korpus.Potem klar ale pierwszy raz pędzelkiem cienką warstwę.Po wyschnięciu ustawiasz  go na stole grzbietem do siebie i jedziesz z puchy czarnym po całości po 2-3sek[lakier jeszcze mokry ale nie całkiem] przeciągasz kciukiem po boku-od łebka do ogona.Czarne zostaje w zagłębieniach ot cała filozofia.Na to klar 2-3razy i finito.

Po Twoich opowieściach na temat łowienia na BS-y i opiniach innych forumowiczów  w tym wątku mocno mnie intryguje ten temat więc w nowym sezonie muszę spróbować tej przynęty(chętnie bym się pisał na 1 sztuczkę) szczególnie po Twoim niedawnym wpisie na temat "łatwizny" w ich prowadzeniu (lekcja nr 1 dla mnie).

Panie P-sorze pisał Pan ,że Trzeba czytać Pana teksty i słuchać uważnie (klar)   ..Jedynie czarny metalic motipa musisz kupić i Harztlack lub Domalux-klar..   obiecuje poprawę .

Bez przesady z tym mistrzem,profesorem itd.Historia R8BS była taka.Zrobiłem,porzucałem tym nad wodą.Praca nie za bardzo mi pasowała.Nie byłem do tego przekonany.Wysłałem to jako testowe woblery klientom.Po tygodniu dostałem od nich spore zamówienia na ten wobler i masę zdjęć z Boleniami.Już to mnie przekonało.Potem popytałem ich jak prowadzić to moje "cudo" i na mojej wodzie też odniosły sukces.Bolenie prały do tego bardzo dobrze a niespodzianką były Klenie.

Formy się robią.ZZ'Rap65-zwany banankiem :D ,R8BS i Mała Mrówa.

attachicon.gifP1160236.JPG

Raptor8BS.Pierwsze kolory.

attachicon.gifP1160241.JPG

Tom a to tylko wejście do dalszych kolorów czy "pierwsze" z serii ? czy na to jeszcze jakieś idą ?? Zrób te nowe Raptorki, pisze do Ciebie od dwóch miechów już o nie <3

Formy się robią.ZZ'Rap65-zwany banankiem :D ,R8BS i Mała Mrówa.

attachicon.gifP1160236.JPG

Raptor8BS.Pierwsze kolory.

attachicon.gifP1160241.JPG

Rób te banany w końcu :wub: dobrze że jeszcze trzy miechy zostały lekko,bo bym się denerwował .

Nowe Raptory będą -1MAJA- dostępne na giełdzie. 

He he będzie wojna o nie ,bo jak trafią na otwarcie to będą odpicowane na maxa ,kusiciel ;) .

Edytowane przez Krystekwolf

Dużo będzie też konstrukcji z drewna.Trochę pomysłów przez zimę się zebrało a gdzie tam jeszcze do końca.Ten materiał ma to do siebie że dzisiaj pomysł a jutro wobler.Dzisiaj gniotę łuskę na ZZ'Rap7 i kleje im oczka.

Będzie wojna o nowe Raptory?Nie sądzę tylu ludzi robi Boleniówki i to dobre. :)

Muszą wyglądać jak żywa ukleja-pracuje nad tym.

Edytowane przez Tomy

Dużo będzie też konstrukcji z drewna.Trochę pomysłów przez zimę się zebrało a gdzie tam jeszcze do końca.Ten materiał ma to do siebie że dzisiaj pomysł a jutro wobler.Dzisiaj gniotę łuskę na ZZ'Rap7 i kleje im oczka.

Będzie wojna o nowe Raptory?Nie sądzę tylu ludzi robi Boleniówki i to dobre. :)

Muszą wyglądać jak żywa ukleja-pracuje nad tym.

Tomy, znalazłeś gdzieś materiał imitujący masę perłową na rybich łuskach? Szukam po necie i nie mogę znaleźć.. przekopałem już folie ze srebra, folie perłowe, lakiery, pyły... Mam lekką załamkę z tym tematem.

No to mnie teraz zainteresowałeś :o bardziej niż zwykle, dodam.

Co do ZZ Rap7 ,weż odmaluj mi ze trzy sztukasy jak prosiłem :)

Powiem Ci że te tyrkotanie Raptora jest inne niż praca typowej ;) boleniówki ,a już nie jeden :ph34r:  się  przekonał że skuteczne :rolleyes:

Choć wiadomo że wiara jest różna i gusta też ,jak ryb tak wędkarzy i tyle.

Edytowane przez Krystekwolf