Tomy Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Tomek ,a ja to bym chciał żebyś zrobił coś takiego jak ten Twój Sauron ...Widziałem jego pracę ,postawiony w nurcie lusterkował ,a nawet przy lekkim podciągnięciu ruszał pod prąd .To była bardzo ciekawa konstrukcja. Ile?10-15sztuk? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Ale zemsta :lol: Nie wiem co Ty wyprawiałeś kijem że on tak pracował ,najpierw muszę sam zobaczyć jak pływa żartownisiu Pewnie jak bym wytargał parę sporych rybek, to te pijawki krążące obok mnie też by chciały A teraz poważnie, to zrobisz tego Saurona czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 (edytowane) Zrobię to jest to samo co Leviathan tylko mniejsze i środek ciężkości ma nieco wyżej.Doszła moja nowa zabawka-Tenkara-Opakowanie na bardzo wysokim poziomie,biorąc pod uwagę że cały set kosztował 200 dolarów.Tuba Alu.Pokrowiec.Coś mi się zdaje że K.Zieliński maczał w tym palce Wędka bardzo filigranowa aż się zastanawiałem jak z tego kawałka ma wyjść 3,60m.Prosty dostęp do elementów,łatwa do czyszczenia. Edytowane 29 Stycznia 2014 przez Tomy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 A mam Cię Mam takie dwa,tylko dwa, Leviathanki o nietypowej jak dla niego pracy przy cykaniu nim do przodu.Szperałem po pudełkach i znalazłem,kształt podobny do starych Levków, ale praca i długość ok.7,5-8cm trochę inny...Ten Sauron pracował nawet postawiony w nurcie,nie opadał szaleńczo w otchłań .Chciałem coś podobnego do pracy nad dużymi bolkami, wychodzącymi na blaty i kosy przy wyspach.Żywiec ,przeważnie ukleje i jaziki zachowują się tam bardzo spokojnie,żadnych szybkich ruchów,no chyba że mama przywali co jakiś czas.Potrzebna była przynęta która pracowała przy wolnym prowadzeniu i nie tonęła oczywiście szybko.Chodziło o to żeby jak najbardziej zbliżyć się do zachowania tych rybek które te mamy się tam żywią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurkan Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zrobię to jest to samo co Leviathan tylko mniejsze i środek ciężkości ma nieco wyżej.Doszła moja nowa zabawka-Tenkara-Opakowanie na bardzo wysokim poziomie,biorąc pod uwagę że cały set kosztował 200 dolarów.P1160443.JPGTuba Alu.P1160444.JPGP1160445.JPGPokrowiec.Coś mi się zdaje że K.Zieliński maczał w tym palce P1160446.JPGP1160447.JPGWędka bardzo filigranowa aż się zastanawiałem jak z tego kawałka ma wyjść 3,60m.P1160448.JPGP1160449.JPGP1160450.JPGP1160452.JPGProsty dostęp do elementów,łatwa do czyszczenia.P1160453.JPGP1160460.JPGTomy,ten patyk wygląda jak niedokończona podlodówka do blaszek (jaka długość po złożeniu?).200$, a ile cła, vat ,.......itd?.Ta czerwona sznurówka to guma?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Po rozłożeniu 3,60m po złożeniu z 50cm nie mierzyłem.To czerwone to taki sznurek do mocowania zestawu.Wszystko 200dolców+wysyłka to daje w ok.7stówek.Cło/vat robi się ok.900-1000zł. ale nie zawsze jest cło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurkan Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Po rozłożeniu 3,60m po złożeniu z 50cm nie mierzyłem.To czerwone to taki sznurek do mocowania zestawu.Wszystko 200dolców+wysyłka to daje w ok.7stówek.Cło/vat robi się ok.900-1000zł. ale nie zawsze jest cło Znaczy się szmugiel i pokątny handel jak w minionej epoce (demokracja demokracją ale życie to życie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 RapStick w 2014 będzie wyposażony również w kotwicę brzuszną.Brań było sporo w 2013 w tym największy z ubiegłego roku 85-88cm.Złowiony w upał,zaczął się przewracać brzuchem do góry to też zrezygnowałem z sesji zdjęciowej.Brzuszna kotwa rozwiązała problem pustych strzałów.Jak była tylko tylna to albo strzał i pusto ,albo strzał i zapięcie na zewnątrz pyska.To znaczy że atakowały zdecydowanie w brzuch wobka a nie w tył. x.JPGTomku , czy przeróbka tego RapSticka 2013 nie zakłóci jego pracy ? - dałbym mu wkręta w brzuch.Też miałem puste strzały .. PS. Przesyłka dotarła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Tak 4cm od końca pyska i wkręć z mocnym skosem do tyłu woblera.Potem oczko kombinerkami dogiąć do pionu.Kotwa nr 4 lub 6 Kamatsu GP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Raptor7 i Raptor6 na warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyspinek17 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Duzo drutu marnujesz ładne stadzisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurkan Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Raptor7 i Raptor6 na warsztacie.P1160461.JPGP1160463.JPGP1160465.JPGI to jest to co tygrysy lubią najbardziej. Szacun za tempo w działaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 I to jest to co tygrysy lubią najbardziej. Szacun za tempo w działaniu....albo się robi,albo nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 (edytowane) Myślałem że tylko ja już wstałem... A ty już od rana z wobkami wojujesz;) Edytowane 30 Stycznia 2014 przez maykel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Ja obstawiam, że Tomy jeszcze się nie kładł spać ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 (edytowane) Spałem w dzień.Dzisiaj nocka.Dwie robótki między 1-3 godziną nie związane z wędkarstwem-z czegoś trzeba żyć.Aż kurna piździ na dworze a musiałem na rowerze jechać. Edytowane 30 Stycznia 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 2 robótki? Pewnie jakieś drobne napady co? kto pracuje między 1-3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 (edytowane) czemu od razu drobne? Kurcze tak sobie siedzę teraz i się odmrażam termoforem.Patrzę na fotki i już się łowienia na Tenkare nie mogę doczekać.Jaśki pod 6dych w zasięgu.Bardzo trudna miejscówka,woda stojąca.Chyba jedynie tenkarą tam można podać cicho muchę. Edytowane 30 Stycznia 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 A bo tak się napisało. W sumie Ty jak już się czegoś czepiasz to na dużą skalę więc może i te napady były konkretne :ph34r: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 (edytowane) A bo tak się napisało. W sumie Ty jak już się czegoś czepiasz to na dużą skalę więc może i te napady były konkretne :ph34r:Ta na rowerze .Wracając do Jaśków,trudno będzie podejść.Może by użyć maskałat? Edytowane 30 Stycznia 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Ta na rowerze Tomy u Ciebie już mnie nic nie zadziwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Dość dobrze pikuje ale na jaką głębokość dokładnie to nie wiem.Ma też swoją wagę [5gram] bo ja lekkich wobków po prostu się brzydzę.Z mniejszych woblerów real fish będzie jeszcze Jazgarz ok.5cm w niedługim czasie.Potem będą dochodzić kolejno-Ukleja,Kiełb,Okoń,Strzebla,Pstrąg itd.Wszystko w rozmiarze 5-7cm....czyzbym Cię przekonał do tej strzebli 7cm ...dobre posunięcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurkan Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Tomy, Ty powinieneś stworzyć prywatny poligon wędkarsko-strzelecki, mógłbyś jednocześnie realizować się w dwóch Swoich wielkich pasjach.Przygotował byś jakiś scenariusz ze spinem i karabinem mogła by być niezła zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 (edytowane) To są dwa różne światy. Taki pasjonat ASG raczej nie sięgnie po wędkę.Podobna korba do wędkarstwa ale jak ktoś chcę się w to bawić na całego duuuużo droższe hobby.Teraz się też chłopaki strzelają.Dla mnie za zimno.W ten czas to wolę się ponaparzać na PS3 a lada dzień na PS4 i BF4. Edytowane 30 Stycznia 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 (edytowane) Drewniane się suszą.Teraz trochę Cierników głębiej schodzących. Panowie tu odpiszę zbiorczo bo na priv.mi się nie chce oddzielnie.Cierniki były w zestawach do kupienia?-były.Kupił ktoś?-no jeden kolega kupił.Tak więc resztę postanowiłem zrobić sam,nie ma zestawów i nie będzie.Będą gotowe cierniki. Pod koniec tygodnia ruszam z Mrówami małymi i dużymi. Edytowane 30 Stycznia 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi