Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Cierniki mocniej nurkujące-cannabis lub jak kto woli-szata godowa.

attachicon.gifP1160515.JPGattachicon.gifP1160516.JPG

Cierniki natural.

attachicon.gifP1160512.JPGattachicon.gifP1160509.JPG

Tomy tak jak " bigrafi " napisał wcześniej , nikt poza Tobą by ich tak nie pomalował.

Ja pierdziele  :lol: .Raptory6 i 7 po opalizacji.

attachicon.gifP1160525.JPGattachicon.gifP1160527.JPGattachicon.gifP1160532.JPGattachicon.gifP1160533.JPG

Spojrzenie Mrówy Jumbo.

attachicon.gifP1160538.JPG

Ja też pierdziele, toż to SIOOOOK!!!, a mrówa z tymi "diodami" też fajna.

Edytowane przez jurkan

Cierniki mocniej nurkujące-cannabis lub jak kto woli-szata godowa.

attachicon.gifP1160515.JPGattachicon.gifP1160516.JPG

Cierniki natural.

attachicon.gifP1160512.JPGattachicon.gifP1160509.JPG

a co tu gadać i chwalić,sam wiesz jaki poziom osiagnołes  i to w nie długim czasie ,ciernie kozackie ,ja walcze  z kielbiem -----jedno jest pewne odbiłeś swoja stope w Polskim Lurebuildingu bardzo wyraźnie i zapisałeś sie w historii,liznołes bardzo wiele tematów  i nadal kombinujesz i to sie ceni najbardziej w twojej pracy

• Like 1

No Kiełbia gorzej odbić bo taki miękkawy jest ale i tak lepiej niż ukleję.Cierniki będą w wersji bezsterowej zgodnie z moim kierunkiem tworzenia.W takiej wersji są ciekawsze.Prowadzenie jak kto woli.Można łowić jak na długą nimfę.Rzut w poprzek i trzymać na lekko napiętej lince przy wachlarzu.Tu design robi swoje nikt mi nie będzie pierdoletów posuwał że nie ma znaczenia.Przy takim sposobie łowienia ma znaczenie kluczowe.Co do pracy Cierników bezsterowych jak zwykle przy ściąganiu V,opad-lusterkowanie,podbicie-odskoki.   

• Like 1

Wszystko w swoim czasie.Teraz mam zamówienie bardzo konkretne na szczury pod Tajmienie i to jest priorytet .7dych za wobka to już jest kusząca sprawa.Po za tym znam konstrukcje bo już robiłem więc lepiej być nie może.Powiem Tobie że na tego szczura to czuje że te Twoje zębate by dobrze reagowały.Paru kolegów z Polski też je chce na Sumy.

No Kiełbia gorzej odbić bo taki miękkawy jest ale i tak lepiej niż ukleję.Cierniki będą w wersji bezsterowej zgodnie z moim kierunkiem tworzenia.W takiej wersji są os powie zciekawsze.Prowadzenie jak kto woli.Można łowić jak na długą nimfę.Rzut w poprzek i trzymać na lekko napiętej lince przy wachlarzu.Tu design robi swoje nikt mi nie będzie pierdoletów posuwał że nie ma znaczenia.Przy takim sposobie łowienia ma znaczenie kluczowe.Co do pracy Cierników bezsterowych jak zwykle przy ściąganiu V,opad-lusterkowanie,podbicie-odskoki.   

Pewnie ze desing ma znaczenie i to okrutne ,choć zaraz ktoś powie ze ryby kolorów nie rozróżniają ,bo stwierdził to nawet sławny wędkarz i ichtiolog ,tylko nie powiedział na jakiej podstawie to stwierdził ,i takm sie zastanawiam to po kiego h..... zmieniają barwy godowe no bo chyba nie dla wędkarzy,złowiłem pstraga obżartego ciernikami wyrzygał kilka sztuk  i o dziwo same samczyki wiec smiało  mogę  stwierdzić ze kolor na niego działał

Edytowane przez matusiak
  • Like 4

Tomek kolory mrów masz zapisane dla mnie tak jak rozmawialiśmy ?

Noooo!hm...wszystkie różowe?

A masz jeszcze te ze sterem lub bezsterowe?

Nie.Nie mam.Kielo wyślę Ci połówki i sobie z nimi porobisz.Teraz akurat odlewam korpusy to przy okazji....

A jakiej piany pan użwa ?

Tylko żywica.

Ja myślę, że masz coraz ciężej sam zaszokować siebie Tomku. Reszta już dawno zemdlała ;)

Nie no muszę jeszcze coś wymyslić

Takie info.Od wiosny skupiam się już tylko na większych woblerach.Najmniejsze jakie będą dostepne to-Mrówa Jumbo i Pampuch Jumbo.Ten ostatni to taka baryłka Jaziowo/Kleniowa słusznych gabarytów ok.3,8cm zbrojone w 2kotwice.Coś jak Dorado Lake tylko mocno lotny.

Edytowane przez Tomy

Takie info.Od wiosny skupiam się już tylko na większych woblerach.Najmniejsze jakie będą dostepne to-Mrówa Jumbo i Pampuch Jumbo.Ten ostatni to taka baryłka Jaziowo/Kleniowa słusznych gabarytów ok.3,8cm zbrojone w 2kotwice.Coś jak Dorado Lake tylko mocno lotny.

Oj tam nie gadaj dla stałych klientów wyjątek zrobisz na pewno (choć myślę że ten zapasz mrów powinien starczyć na sezon ) :P :ph34r: