siwek219 Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 (edytowane) Tomek maluj te bananki rapy się o nie będą biły czuję że to będzie to . Trzeba będzie uwiecznić na zzta 65 branie na filmiku . Krystek mnie namówił na casta zobaczymy czy wciągnie mnie takie łowienie. Jak tak to wszystkie spiningi lądują na giełdzie he he. Już się nie mogę doczekać . A tu rapka złowiona na większego zzta. Nosi juz , nosi a to dopiero luty. [/img] Edytowane 6 Lutego 2014 przez siwek219 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 ...a teraz właśnie byłem na poczcie z paczkami.Potem podjechałem nad wodę i zlokalizowałem Klenie i to całkiem fajne.Jutro płacę kartę i czuje że na tenkare coś tam wydłubie. .Po za tym z banankami też trzeba jechać nad wode i zobaczyć co i jak żeby na maxa wyciągnąć pracę.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Wood is magic .Na takim czymś nie trzeba już łuchy .Mnie to wygniatanie po prostu już znudziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwek219 Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Kombinuj Ty wiesz najlepiej jak to ma wyjść. Ja w tym sezonie stawiam na przynęty dwóch Tomków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Kombinuj Ty wiesz najlepiej jak to ma wyjść. Ja w tym sezonie stawiam na przynęty dwóch Tomków No i bardzo dobrze .Kupuje maszynę do odpowietrzania i zaczynam z wobkami transparentnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Tomek, tego ZZ Rap 85 dam radę "obsłużyć" spiningiem? Czy muszę się na casta przerzucić? Jak dam radę to do tych 2 Raptorków 7, drewno i ster poproszę też jednego ZZ Rap 85. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Tomek, tego ZZ Rap 85 dam radę "obsłużyć" spiningiem? Czy muszę się na casta przerzucić? Jak dam radę to do tych 2 Raptorków 7, drewno i ster poproszę też jednego ZZ Rap 85. Przepraszam ze się wtrącam... Dasz sobie radę kolego i zwykłym kijkiem,tylko musi być w miarę szybki.Żeby wyciągnąć z niego wszystko co potrafi zrobić w wodzie to trzeba troszkę po czarować kijkiem i złapać rytm...Choć casta w tej materii nic nie przeskoczy ,pokażemy w sezonie jak to może wyglądać -przykładowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Robię z tymi nowymi Raptorami a w międzyczasie opalizowałem sobie RapSticki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Kusi mnie łamaniec imitujący ten gatunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Kusi mnie łamaniec imitujący ten gatunekminog02.jpgTomek design-ersko magia ,tyle ze żeby to mieszało w wodzie ostro.Może żeby fajtało ruchomymi częściami jak wąż ,na płytką wodę jak znalazł.Ja tam się piszę na takie ustrojstwo ,byle fajnie mieszało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrox Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 A o jakiej wielkości tego minoga myślałeś ? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) A o jakiej wielkości tego minoga myślałeś ? :-)Taki jak w naturze.Myślę o wiernej replice." Średnica dorosłego osobnika dochodzi do 8 mm, zaś długość ciała do 16 cm". Edytowane 7 Lutego 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Seria próbna-tester-.ZZ'Rap75 2014.Przebudowa uklejki była konieczna dla uzyskania pracy.Czy to koniec prac nad wzorkiem jeśli chodzi o konstrukcje?-nie wiem.Testy nad wodą mogą dać tą odpowiedź.Teraz poćwiczę ich malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Trzeba zacząć coś malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) Taki jak w naturze.Myślę o wiernej replice." Średnica dorosłego osobnika dochodzi do 8 mm, zaś długość ciała do 16 cm".Dla mnie za długi Kiedyś już coś takiego zrobiłeś ,tylko nie pamiętam jak długi był...Jak byś miał ochotę zrobić krótszego ,takiego w granicach 8 cm to jestem za. Co do tej nowej uklejki ,spróbuj pomalować od grzbietu oliwkowo.A jak praca ,jeszcze nie sprawdzałeś? Właśnie doleciała do mnie paczka ... :wub: :wub: Edytowane 7 Lutego 2014 przez Krystekwolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) Ukleja ma opalizację od grzbietu oliwkowo zieloną którą czasem widać,czasem nie-jak na żywej uklejce zależnie od kąta padania światła.Będą takie jak na foto.dojdą jeszcze pewne szczegóły.Sam lakier bezbarwny już mocno zmieni na plus efekty.Malował nie będę Kryst.To by było cofanie się z designem.Chodzą bardzo podobnie do drewnianych ZZR7.Na moje oko lepiej ale to już Bolenie muszą potwierdzić.Miałem odwrotną sytuację z Raptorem8BS nie byłem przekonany co do jego pracy i pierwsze dostał AdamCzeski zaraz po tym jak przyszły do niego wysłał mi fotki Boleni złowionych na ten model.Potem dostał je mój klient Krzysztof W.Potwierdziła się ich skuteczność.No to i ja nabrałem przekonania i zacząłem na niego łowić.Maciek z forum admin mojej strony to samo-połowił.Potem już poleciało.Byli i tacy co bez prób na Boleniach kupili i sprzedali . Edytowane 7 Lutego 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Potwierdzam... To było jakoś w czerwcu 2013... duża woda w Warcie, główki przelane, trawki zalane, bolenie buszują przy brzegu i co i w d... mają różne, różniste przynęty. Poszedł do wody Rap8BS, w miejscu gdzie "przeleciało" prawie wszystko i w czterech rzutach dwie ryby - 69 i 65 o ile dobrze pamiętam. Nie było już o czym dyskutować. Tylko ja nim łowię inaczej niż Tomek zwykle radzi... W zeszłym sezonie myślę, że koło 20 - 25 boleni złowiłem na niego. Przyjemność jest podwójna, bo branie z powierzchni jest bezcennym doświadczeniem. Jeden minus nie można zacinać "na oczy" jak widzisz atak i przytniesz jest za wcześnie. Miałem kilka takich "porażek".Choć w sumie boleni na powierzchniowce nie trzeba - moim zdaniem - zacinać. On tak agresywnie uderza, że nie ma co poprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwek219 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Potwierdzam... To było jakoś w czerwcu 2013... duża woda w Warcie, główki przelane, trawki zalane, bolenie buszują przy brzegu i co i w d... mają różne, różniste przynęty. Poszedł do wody Rap8BS, w miejscu gdzie "przeleciało" prawie wszystko i w czterech rzutach dwie ryby - 69 i 65 o ile dobrze pamiętam. Nie było już o czym dyskutować. Tylko ja nim łowię inaczej niż Tomek zwykle radzi... W zeszłym sezonie myślę, że koło 20 - 25 boleni złowiłem na niego. Przyjemność jest podwójna, bo branie z powierzchni jest bezcennym doświadczeniem. Jeden minus nie można zacinać "na oczy" jak widzisz atak i przytniesz jest za wcześnie. Miałem kilka takich "porażek".Choć w sumie boleni na powierzchniowce nie trzeba - moim zdaniem - zacinać. On tak agresywnie uderza, że nie ma co poprawiać. Kolego to wklejaj jakieś foty tu z chęcią zobaczę ładne bolki sam się zastanawiam nad tymi raptorami bs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) Ja wstawiałem jakiś czas temu fotki od Adasia.Sam jest na rybach to i w trawie często są focone.Mnie to nie razi ale na forum różnie bywa.Ja łowiłem do 70cm na R8BS i sporo.Przyłowy Kleni pow.45cm może i 50cm na tyle częste że zacząłem łowić z premedytacją ten gatunek na R8BS.Co dziwne mniejszego R6BS nie chciały tzn.coś tam było ale bez porównania bardziej smakowała im 8mka...a największy Boleń na R8BS należy do Maćka.Jak widać z krystalicznie czystej wody. Edytowane 7 Lutego 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 A nie widziałem tych fotek od Adama,jedyne to chyba u pana Janusza Widła jak się nie mylę ...Młodemu chodziło pewnie o jakieś nowe foty ,zawsze to coś ciekawego -nowego.My też nie wstawiamy wszystkiego ... Tomek te Twoje to widziałem ,my teraz coś pomyślimy o czymś fajniejszym ,jak nakręcenie brania i holu -całego od początku do końca na Go Pro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Tomek, właśnie. Sam łowię i jak już robię foto, a robię rzadko, to mam na nim rybę, kij, kołowrotek i trawę... Mogę jak ktoś chętny na maila wysłać. Krystian, tak tylko w wątku Janusza Widła foto wstawiłem, bo mnie krajan poznaniak podpuszczał... że niby (w domyśle) ściemy walę. Jak mawia mój kolega "kłamanie o rybach to największe ku... stwo" . Trzymam się tej zasady. Nagrania jak najbardziej. Też spróbuję, ale tylko branie. Jak oglądam filmiki z boleniowania to hol...hmmm... tak sobie, ale branie na powierzchniowca to już rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Ja robię nieraz sam i jakoś to wychodzi ,śmiesznie ale wychodzi...Teraz spróbuję czegoś innego.A pisać można wszystko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 (edytowane) Takie info.Zapowiedź nowości na sezon-boleniowy-1.RaptorBS35-3,5cm2.RaptorBS50-5cm3.RaptorBS79-8cm4.RaptorBS86-9cm Edytowane 8 Lutego 2014 przez Tomy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 I pieknie. 3,5 na leniwe sierpniowe, sieczkowe bolki... 3,5 i 5 zabiorę tez na pstrągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Adam a jak prowadzisz RaptoraBs ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi